Gästbok

När du ändå är här kan du väl vara snäll och skriva något i min gästbok.

Antal inlägg: 1021

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

2018-06-22 12:28:51 - Johan, Andersson, försäkrahund.se

Skulle googla en kompis nummer och hamnade på denna sidan. blev helt tagen. beklagar innerligt sorgen.(heart)


www.försäkrahund.se

2018-02-01 01:12:55 - Lars Ravi, info@ravivihjeet.com, ravivihjeet.com

Fin sida med hjärtligt innehåll.

Mvh
Lars;(

2017-04-05 23:25:51 - Sanna

Råkade av en slump hamna här inne igen, och mindes tillbaka på de skolarbete jag skrev för snart 10 år sedan i årskurs 9. Ett skolarbete om spelmissbruk som på något vis ledde mig hit till Christians sida för första gången. Minns att jag satt utanför klassrummet intill datorskärmen och i smyg föll en liten tår. En tår för Christian, en kille som jag inte kände men som hade hela livet framför sig, precis som den dotter jag bar i magen sittades där.

Nu ligger min dotter här intill mig snart 10 år gammal, och jag hör henne andas samtidigt som jag fäller ytterligare en tår för Christian och alla er anhöriga. Jag önska så att ni alla fick höra även Christian andas.;(

Kram från en annan förälder

2016-07-17 22:18:55 - Danielle

Tack för en fin sida. Jag själv har förlorat mina barn för två veckor sedan och jag undrar fortfarande varför.
Jag beklagar sorgen och sänder massor med styrkekramar till er.
Vila i frid Christian!(flower)

2016-05-13 15:49:09 - Tina, Linneahansson1984@hotmail.com

Ja du kära vännen Kidda. Tänker ofta på dig ska du veta. Du var världens bästa klasskamrat!

Kram från din vän i 7:an.

2015-11-03 22:48:21 - Ann-Marie

En så fin pojke han var! Sörjer min far men förstår att en mammas och pappas sorg är så mycket värre. Varma hälsningar till er.(heart)

2015-11-03 09:10:15 - Jenny, Jen.paulsson@gmail.com

Tack för att ni delar med er av denna tragiska händelse. Tyvärr är det alldeles för många idag, som hamnat i skuldfällan efter att ha blivit spelberoende. Hemskt att spelbolagen tjänar pengar på andras olycka!!

2015-10-31 23:17:41 - Elsie Henriksen, elsie.henriksen@hotmail.se

Hej Pernilla,jag har läst det meste av det du har skrivit,verkligen fint,jag tänker på dig o din familj o vad ni har gått igenom,LIVET HAR VARIT GRYMT FÖR ER,
Såg också du har börjat karaten igen verkligen starkt gjort,o grattis till guldet,vilken seger det måste vara för dig,ha det bra

2015-07-22 22:24:37 - Joakim

R.I.P

2015-07-09 21:03:37 - Per

Tack för en fin sida och att ni delar med er av er tragiska upplevelse. Är så ledsen för er skull. Jobbar själv inom spelbranschen och vet hur det funkar, hyckleriet har inga gränser. Det pratas fint om spelansvar men drivkraften att hitta nya kunder och öka omsättningen är det enda intressanta i slutändan. Fler personer än någonsin har spelberoende och det kommer bara eskalera. Jag tror lösningen är att göra spelet mer svårtillgängligt, förbjud spelappar och kanske ta det så långt att förbjuda spelbolagens agerande helt över nätet. Det är betydligt jobbigare och pinsammare att visa upp sitt beroende mot en fysisk person i form av ombud etc. Hoppas ni kan finna glädje i livet och tänk på att ni redan hjälpt många iom denna fina sida!

2015-05-09 19:28:01 - Thomas, tusse29@live.se

Gripande... Tänker på alla unga som sitter med snabba beslut framför sig. En liten förlust, några satsningar senare, högre insatser, en vinst, snabba beslut igen.. har aldrig varit där, men kan förstå att man tar oerhört stora risker utan att ha kontroll över handlingen precis just då när du sitter där. Fruktansvärt..
Att det dessutom drabbar en bra kille med en sund familj är totalt overkligt.
Jag beklagar att er son inte finns med oss och att är öerhört vilsen i tanken på alla unga som sitter framför datorn i denna snabba miljö som kan orsaka oerhörd skada.
Tusse från Vallås

2015-03-24 22:32:50 - Anne Peltz, annemi_68@live.se

Saknar ditt leende Christian...(star)

2014-12-19 23:07:43 - najia

R.I.P

2014-12-17 23:20:41 - Helena, hella72@spray.se

Satt och googlade försökte väl finna någon tröst en barndoms vän rycktes bort oklart ännu men troligen mördad..hur jag hamnade här av ren slump men vart rörd till tårar så fin han var christian fast jag inte känner er eller kände honom så ser man på bilderna han var en kille som ville alla väl..
(heart)

2014-12-08 01:03:38 - Larre, ada@hotmail.com

Kan inte tänka mig hur det måste kännas att förlora en son. Vet inte hur jag hamnade på denna sida men bloggen berörde mig otroligt mycket
.
En vacker dag kommer ni att få träffa honom igen.

2014-11-03 11:35:42

Ni ska veta att han alltid finns med er vid er sida, dag som natt!(heart)

2014-01-04 02:43:06 - Marcus, villintegeutden@hotmail.com

Otroligt trist att läsa! Hoppas ni mår lite bättre nu iallafall när det har gått några år sedan detta inträffade... (flower)

2013-08-01 11:05:20 - molly sellergren, molly0010@gmail.com

jag hoppas det är bra med er. Det är hemskt att sånt här ska hända. Jag kände inte Christian sellergren har bara samma efternamn. Men önskar er all lycka och Christian var säkert en jätte fin person.Kämpa på. <3

2013-06-29 01:32:05 - Anna, anna.hedmark@hotmail.com

Jag blev så otroligt ledsen när jag läste om Christians historia. Det hugger i hjärtat och det är nästan för jobbigt att läsa vidare. Jag sitter med tårar i ögonen och en stor klump i hjärtat. Jag tror att det tar så hårt att läsa om Christians öde eftersom att jag själv har försökt ta livet av mig tre gånger, första gången vid 14-års ålder. Idag är jag 25. Jag förstår nu vilken otrolig smärta Christians bortgång har inneburit för er. Jag vill inte lämna de jag älskar och jag ska kämpa vidare med mitt liv. Är så glad att ni har gått ut med den här historien och vågar prata om det öppet. Självmord är något det behöver pratas mer om. Jag hoppas att Christian har det bra nu och har funnit sitt lugn inom sig. Ni ska veta att genom er sida har ni fått mig på andra tankar. Tack. Det är så starkt av er. Jag är säker på att er son ser er idag och är stolt och glad över att ni försöker gå vidare i livet. Ni kommer ses igen. Sänder all min kärlek till er. (heart)Kram Anna

2013-05-05 12:47:41 - Erik, benganthesoft@hotmail.se

Hejsan, spelade en gång i tiden Counter-Strike på semi proffisionell nivå, tjänade en del slantar och ångrar inte att jag spelade spelet alls, för det var nog inte Counter-Strike som knäckte Christian.

Counter-Strike 1.6 (det spelet jag var bra på la ner för ett år sen) och jag behövde hitta något nytt sätt att tjäna pengar på en hobby och det blev poker, har idag spelat bort ungefär 60000kr och har valt att inte berätta allt för mina föräldrar, eller ingenting alls...har läst allt här om Christian och ser mig själv hamna i samma situation som eran son gjorde, är just nu 21 år gammal precis som Christian och sitter i exakt samma position dock har jag inte lika stora skulder...Hade jag inte läst det här IDAG så hade jag fortsatt med min s.k "pokerdröm" och jag tycker det är bra att ni skrivit vad som hänt, känner igen allt han skrivit i sin dagbok på lunarstorm, hans senaste inlägg om konsekvenserna...det stämmer PRECIS det som hänt mig. Jag har därför valt att flytta hem till mina föräldrar och börjat plugga igen samt gymma...Inge mer poker, inge mer förlora pengar. Ångesten man får efter bara förlorat ett par tusentalskronor är avskyvärd och det är så lätt att fastna i poker när man är en tävlingsmänniska för adrenalinkicken när man väl vinner är oslagbar men som sagt så överväger jag att lägga av då ångesten är så jävla illa...jag beklagar verkligen det som hände Christian och jag vet hur han kände, jag vet exakt... man orkar inte va besvär för alla andra hela tiden som ställer upp och själv klantar man bara till sig hela tiden, gång på gång på gång sätter man sig i skiten....

Behövde bara skriva av mig lite, ännu en gång Vila i Frid Christian!

P.S. Det är INTE Counter-Strike som skapade det här det är utan tvekan pokern till 110%, jag mådde hur bra som helst för 1½ år sen när jag fortfarande spelade på en högnivå, åkte runt i Sverige/Europa och träffade nya människor och tjänade pengar och gjorde det jag älskade mest, spelade CS...dock tog pokern över och här sitter jag idag bedrövad!

2013-03-09 19:49:30 - Ann-charlott, oakenwood.egnaverk.se

Hejsan. Kom in till er via en annan hemsida. Läste lite om er berättelse som tog tag i mig så oerhört. Ja inte kan man förstå när det händer. Jag har ju inte mist ett barn, men fått uppleva ändå döden på nära håll. Den dagen när det händer så är det som någon slår undan fötterna på en. Jag har också en son som höll på mycket just med det spelet och ni gör ju helt klart rätt med dom andra barnen, det är inget spel som är bra och jag vet att det kan ta över en persons livet helt. Har en nära vän till sonen som satt hela tiden med det och i dag är han folkskygg. Nu får han lära sig att gå ut i små omgångar för att komma tillbaka till livet igen. Mycket bra blog får jag säga att du har. Ha det gott i framtiden och ta väl hand om dig och fam.
Ann-charlott

2013-03-09 15:07:57 - Lena Wärme, lenawarme@hotmail.com

Hej!
Jag heter Lena.
Den 7e juni 2002 förlorade jag min son då 16 år gammal han valde ta sitt liv.efter det har jag levt som i en dvala...Nu den 5 februari förlorade jag min andra son 21 år gammal som även han valde att avsluta sitt liv själv. Mitt liv rasredas ännu en gång.Jag är mitt inne i planeringen av hans begravning,och ännu ej fattat vad som händer mig.Jag fann din fina sida då jag så gärna känner ett behov av att få skriva av mig och berätta och minnas mina två söner.Blev aldrig av att jag gjorde det med min första son "Johan" men nu när även "Daniel" lämnat oss så vill jag på något sätt få ut min sorg och samtidigt få minnas dom genom text och bilder..Din sida här var så oerhört fin och gav mig mer insperation av att göra en sida för mina söner...Mvh Lena (heart)

2013-01-31 03:38:19 - e-beth

Hej! Vill börja med att beklaga er oerhörda förlust! Hamnade här av en ren slump, googlade efter bilder från Grötvik då vi ofta åker ut dit på somrarna,men inte sett stället på vintern..så klickade på bilden och hamnade i bloggen och har läst lite där och här på minnessidan. Mina barns far tog sitt liv för snart 2 år sedan. En ständig oro finns för att sönerna ska göra detsamma.
Tycker ni har gjort en stark insats genom att vara öppna med vad som hände er Christian.(flower)

2013-01-22 13:29:50 - Maria Österberg, stall.marique@telia.com

Hej!
Jag heter Maria.
Den 18 nov -12 avslutade min son sitt liv 26 år gammal.
Mitt liv är inte längre självklart.
Varje morgon börjar jobbet med att inse att det är på riktigt och sen försöka vara så normal som möjligt för övriga familjens skull.
Fick ett nytt barnbarn den 3 Januari som ger lite hopp och energi men samtidigt en sorg för jag tänker på min son som liten bebis.
Storasystrarna som ska fortsätta sina liv utan sin bror samtidigt som dom får barn ( ett till på väg i juni).
Vilken kamp det är varje dag och att sakna så, gör så ont.
Läser om era känslor runt dödsfall och begravning och känner igen det och återupplever det.
Just nu är det svårt att förstå att livet ska fortsätta och kanske någongång bli nästan normalt.
Vill helst bara sova och slippa men kämpar ändå.
Har så många att leva för som ger mig glädje mitt i kaoset.
Vill någon höra av sig och ha kontakt så är jag tacksam.
Mvh
Maria

2013-01-05 17:40:35 - Lena Gustafsson, lenagustis@hotmail.se

Hej!
Letade efter dikter om saknad och kom in på denna sida. Fina dikter och fint berättat om er son.
Min tvillingsyster tog sitt liv för snart 2 år sedan och saknaden är enorm.
Varma hälsningar / Lena :)

2012-12-02 22:14:36 - Iina Ojala, iina.ojala@hotmail.com

Hej, jag är 19 år och för 8 månader sedan tog min storasyster sitt liv. Hon hette Natali och skulle ha fyllt 22 den här hösten.
När jag läser på er berättelse är det som att läsa om min egna familj - reaktionerna, känslorna, sorgen. Jag är så hemskt ledsen att ni har förlorat er son.

Varma hälsningar Iina Ojala

2012-11-17 00:41:35 - ulla, roberullt@hotmail.com

:(Hej kan förstå er sorg,men ändå inte.Jag har inte förlorat ett barn i självmord.Min svägerska mördades -93 av sin sambo och han tog sitt eget liv också.2 månader innan födde jag min son som hon aldrig fick träffa.Så första året med min son var en dvala,hann inte njuta av min son som jag väntade på i 6 år.Sorgen går inte över o saknaden,men jag har lärt mig leva med den.Kramar till dig o familjen.(heart)

2012-11-10 13:53:04 - En i klassen

Minns just Christian från gymnasiet. Vi lärde aldrig känna varandra. Jag stannade nog bara i klassen i 2-3 månader innan jag hoppade av och bytte linje. Starkt och fint av er i familjen att berätta om det som hänt. Det behövs, det sker så mycket som ingen ser eller hör om annars. Viktiga saker som behöver tas upp och pratas om. Det har säkerligen räddat ett och annat liv också. Efter att ha läst och fått uppleva det som händer efter att ens egna plågor tagit slut. Vila i frid.

2012-07-13 22:21:14 - Laila

Varför???, jag önskar din familj kraft och god hälsa. Vila i frid Christian(heart)

2012-07-13 14:11:34 - Angelica, figgur81@hotmail.com

Hamnade på er sida av en slump. Jag skulle försöka hitta en passande dikt till vår grannes begravning. Hon dog för några dagar sedan i en mycket aggressiv form av cancer endast 38 år gammal. Hamnade på er sida och kunde inte sluta läsa. Som förälder kan man inte ens föreställa sig det ni tvingats gå igenom. Har själv en liten grabb på 4 år och bara tanken på att något skulle hända honom får mitt hjärta att gå i tusen bitar. Jag beklagar verkligen er sorg. Jag hoppas att ni någonstans ändå klarar av livet och vardagen. *tänker på er* Varma hälsningar/Angelica(flower)

2012-06-08 09:55:22 - wholesale jerseys, mingsdflaing@gmail.com, footballleslee.blog.com/2012/06/01/my-favorite-bas...

..(¯*( -.- )*¯) ƸӜƷ
-- (. /(")(")\ .) ♥
♥¸¸.•´¯` ´¯` Kram(heart)

2012-05-21 19:12:57 - Lindis, lindalill78@hotmail.com

Hej, ramlade in på den här sidan när jag sökte dikter. Känner så starkt med er som förlorat en anhörig genom självmord. Jag försökte ta mitt liv och låg i koma i 3 dygn och vaknade upp som jag kanske inte skulle göra. Jag har sett hur mycket sorg jag gett mina anhöriga trots att jag överlevde.. Det gör mig ont att ni förlorade Christian. Jättefin sida var det verkligen.. <3

2012-05-10 12:53:28 - susanna fredricson, sannabuttetorp@hotmail.com

tack för denna fina sida, sådana platser behövs. jag har själv förlorat min son för snart 6 månader sedan, det ofattbara har hänt vi fattar ingenting, vi som älskade våran emil så mycket vi försöker leva vidare en liten , liten bit itaget, vägen framåt är krokig och hålig men vi måste kämpa. det är så svårt att förlora någon man älskar. men man måste vända på allting se dom små sakerna i livetoch att vi fick uppleva dom åren vi fick med emil han blev nästan 27 år .tänker på alla som förlorat en kär annhörig. kram sannna

2012-05-09 20:12:17 - Lilla Jag, systerfinnsbaraifantasin.bloggplatsen.se

Då det inte finns något att säga som kan ta bort den smärta som finns så vill jag bara skicka en kram och massor av kärlek.(heart)

2012-04-18 21:41:23 - Ulla Axelsson, mammaulla 49 @ gmail.com

Jag känner igen mej i din berettelse jag miste min son 08 han var 23 år jag vet inte om det var meningen han tog sitt liv jag rtor det inte

2012-04-13 13:02:09 - Lena, larssonlena@gmail.com, www.wholesalejerseysforusa.com/nhl-jerseys-c-7.htm...

fasar inför morgondagen. sorgen är lättare att bära nu, men saknaden blir bara större och större. tänk att jag har saknat dig i fem år. jag får inte in det i mitt huvud. känslan av att marken försvinner under mina fötter när jag vill ringa dig och kommer på att jag aldrig mer kan. den 3 november har satt sig som en svulst i min kropp och jag klarar inte av att fungera normalt.

2012-03-30 00:48:36 - Bobby lundqvist , Bobby@twire.se

Hej kidda!
Står nu utanför din lägenhet Och kunde inte gå längre!! Var påväg hem men fastna för att skicka ett meddelande, saknar dig så sjukt mycket... Önskar du var här nu! Känner att jag behöver dig, varför var du då jävla trög? Varför begav du dig? Du hade gjort dig så bra i min verklighet nu! Vad hände med alla framtidsplaner? Du är sjukt saknad!!! Hoppas du mår bättre där du är nu! Då du inte mådde bra här... Saknar dig gubben!

2012-03-18 13:44:41 - Maggie Sigurdsson, bjerma@hotmail.com

Tack för de underbara dikterna. Jag miste min vuxna dotter 15/3-12 och dikterna ger på något vis tröst.Hoppas du har funnit någon sorts ro också.Kramar och tankar till er.

2012-03-11 19:05:26 - Mimmi

Ibland hittar man sidor av en slump. Ibland tror jag det är meningen. Den här var nog meningen att jag skulle hitta. Tack för en fin,sorglig,stark och vacker berättelse

2012-02-15 12:06:06 - Alexandra Stridh, jastridh@hotmail.se

Hej!
Har suttit och kollat på din sida, så fin den är... Jag har själv mist min son men han dog inte av självmord, han drunknade. Jag läser i Lund där du var och föreläste i går 14/2, tyvärr missade jag den för att jag var sjuk. Ville iallafall bara säga att jag tycker att ni är starka, jag vet vad ni gått igenom och går igenom, saknaden är grym och smärtsam.
Mvh Rasmus mamma(heart)

2012-02-12 19:42:48 - yvonne, y.ringbom@telia.com

Hej!
Har varit inne och läst er sida. Jag känner igen oss i samma situation.Vår son tog sitt liv för 4 veckor sedan,Har haft begravning och nu är man helt tom.Han var 28 år gammal.
Vi har förlorat 1 barn tidigare för 1 1/2 år sedan i hjärtstopp.Livet är grymt, man ska ej förlora 1 och absolut ej 2 och ej heller på så kort tid.Man är söndrig inuti(heart)

2012-02-09 20:14:06 - simon

Jag tycker så synd om er att få behöva uppleva detta och alla andra med.Det är sååå jobbigt att var med om och man undrar varför,vad fanns det som vi kunde göra?Alla självrannsakande frågor som finns ställer man sig och man blir sin egen domstol-och svaret blir detsamma-inget kan ändras-gjort är gjort!Nu är det bara att överleva och ta hjälp ifrån andra.Så tusen tack för att ni skrev om er fina pojke och allt vad det innebär när det ofattbara händer.

2012-01-31 12:13:25 - Bobby

Tiden går, men saknaden består...

2011-11-21 15:17:25 - JC, jc@jc.com

Hej

Jag är 30årig kille med familj och två underbara barn på 6 o 2år.Jag har nyligen spärrat mig på CasinoCosmopol i Göteborg pga av mitt spelberoende o missbruk.jag har dom senaste månaderan spelat bort hela mina löner.Jag har fortfarande stora skulder hos kronofogden.Jag förstår precis hur du måste mått o känt dig,vilken skam o ångest du måste haft.Jag brukade vara stark,inget har någonsin kunnat bryta ner mig.Men nu bryter jag ihop så fort jag tänker på vad jag har gjort,vad jag har ställt till mig för mig och min familj.Det finns inget värre än att svika sin familj.Hade jag inte haft barn hade jag förmodligen gått samma väg som du men jag kämpar för att hålla mig kvar för deras skull.Ta hand om dig men kom tillbaka, du har nån som bryr sig om dig//

2011-11-05 17:24:05 - Anna Karin Choukri, Anna.karin.choukri@bredband.net, saknas

Tack för att jag fick ta del av denna fina , kärleksfulla och gripande minnessida om dig .
Jag önskar din mamma och familj styrka och kraft att leva med sin stora saknad, som du lämnade efter dig.
Kram från en medmänniska och också en älskande mor.(heart)(heart)(heart)

2011-11-04 23:19:36 - Peter

Ibland så stannar tiden upp och ingenting blir som förut, men trots det så går livet vidare.
Detta har jag och många andra upplevt.
Vi kanske är skapta att gå vidare trots vi upplevt en bottenlös sorg och saknad.

Tänker på Christians anhöriga.

// Peter

2011-11-03 16:17:49 - lenitha, lilli08@hotmail.com

Hej?
eftersom jag inte vet vem du var, eller kände,
dig, så vet jag inte vad jag ska skriva. men jag hade nyss en bra vän nu som dog i sin dumma cancer, och sen dessutom har jag 1 pappa som har cancer så jag lider med er. avs. lm(heart)

2011-11-02 15:08:45 - Lena, larssonlena@gmail.com

fasar inför morgondagen. sorgen är lättare att bära nu, men saknaden blir bara större och större. tänk att jag har saknat dig i fem år. jag får inte in det i mitt huvud. känslan av att marken försvinner under mina fötter när jag vill ringa dig och kommer på att jag aldrig mer kan. den 3 november har satt sig som en svulst i min kropp och jag klarar inte av att fungera normalt.

du vet att jag tänker på dig. varje dag. imorgon gör det bara extra ont.

2011-10-04 21:43:39 - Julia Collin, collinjulia@msn.com

när jag sitter och läser hans dagbok/blogg förstår jag inte hur en sådan glad och framgångsrik ung kille fick för sig att göra något sånt här. jag är inte gammal, jag är 16 år, men jag har varit med om mycket i mitt liv och på något sätt kan jag verkligen sätta mig in i Christians situation med olycklig kärlek och saker man inte förstår. det gör en galen.
jag har suttit och kollat igenom sidan i snart 2 timmar och det har uppkommit mycket tårar och skratt. j

jag hoppas av hela mitt hjärta att familj och vänner tänker på honom utan att må dåligt idag. han verkade vara en otroligt stark kille fast det inte gick enda vägen.

jag tänker på dig, här på nere jorden, Christian Sellergren (heart)

2011-10-02 14:07:01 - Gone, Hemligt@gone.com

Jag har nu kommit på bättre tankar :) !! Fick reda på att mitt svar va negativt å jag har ingen dödlig sjukdom som jag trodde! Ska leva mitt liv för mig och för alla som mått så dåligt som du gjort Christian , det förtjänar ni ! :)

2011-10-02 05:08:02 - Gone, Hemligt@gone.com

Det är hemskt att du är borta. Kände aldrig dig. Men önskar ja kunde hjälpt dig så som jag själv behövt hjälp. Vill inte finnas mer, själviskt kanske men ändå ärligt. Min tid på jorden rinner mot sitt slut , vänner / familj snälla förlåt mig, orkar inte mer snart

2011-09-30 15:01:09 - charlotte

Så fruktansvärt tragiskt, sådant här skulle aldrig, aldrig få hända... Vilken fin kille han verkar ha varit, och vilka fantastiska blå ögon. Hoppas och tror att han funnit frid i oändligheten.

2011-09-22 02:29:23 - Kristina Olsson, cina-o@tele2.se, www.catinel.dk.

Vilken underbar kille han var(heart) Christian, Ni har gjort ett otroligt fint arbete med att berätta om allt. Kram till er.

2011-09-21 22:51:15 - Anki Sjöberg, anki.sjoberg1@gmail.com

Har läst lite på Christians sida, blir så berörd. Jag vill bara säga att jag känner oerhört för det som ni har berättat och gått igenom, så starkt gjort samt att jag högaktar er för att ni har berättat så ärligt och utlämnat.
Kram till Christian och hela hans familj(heart)

2011-09-14 05:09:28 - Sussie B

(heart)

..(¯*( -.- )*¯) ƸӜƷ
-- (. /(")(")\ .) ♥
♥¸¸.•´¯` ´¯` Kram

(heart)

2011-08-14 16:04:29 - Lotta

Det är så otroligt sorgligt att en så ung människa väljer att gå den vägen. Man har svårt att förstå att livet kan kännas så hopplöst när det finns så mycket kvar. Jag har själv mått mycket dåligt i yngre år men orkade söka hjälp så idag mår jag bra. Mina tankar går till er som sörjer...(flower)

2011-08-06 01:07:51 - Frida

(heart) !!!

2011-07-31 14:31:37 - Catharina, catharina.ferm@telia.com

Jag beundrar alla som orkar igenom en sådan här tragedi. Som jag känner idag skulle jag inte klara det. Men när man väl är där har man kanske inget val.

Jag blir rörd av er berättelse och, som du skriver, det ni var med om ska inga föräldrar behöva vara med om. Det måste vara det absolut värsta som finns att förlora sitt barn, och på det sättet också.

Hoppas verkligen att ni orkar kämpa vidare. Det tror jag att Christian hade velat.

Mina tankar går till er i familjen och alla hans vänner.

Hoppas ni orkar...

2011-06-03 20:12:06 - Annika, cellokattens@gmail.com, mamma71.bloggo.nu

Hej! Jag har precis själv mist min käraste son som hann bara bli 19 år. Han valde att ta sitt liv för att han inte orkade att leva något mer. Jag vet inte om saknaden eller smärtan är värst. Men jag bär antagligen på båda delarna. Jag har precis frågetecken som ni ... Varför ? Jag har precis öppnat en blogg för att få ventilera och hoppas på att vi som har mist våra käraste kan kankse ventilera oss. Kram Annika som har presic mist sin son.(heart)

2011-05-19 00:24:26 - Anonym, ralf123@live.se

Blir djupt tagen av er historia. Känner stort medlidande med er och jag hoppas att ni på något orimligt sätt har lärt er att leva med den här sorgen och saknaden. Är själv en kille mellan 20-25 och jag delar er sons spelproblematik. Har dock själv inga planer på att lämna livet även om det ibland känns tungt. Men av respekt för er och er son samt mina egna anhöriga så blir det 'enklare' att välja vägen att stanna och kämpa.

Åter igen, mina kondoleanser.

Mvh
Johan

2011-05-07 18:55:52 - Gunilla Larsson, Gunille@michael.jackson.se, www.gunilla.sverge.danny.se

Jag känner dej väl
du är min bästa vän och pratas brevid din gravplats
men jag vet vem du är nu
hoppas att du få lugn och ro
hoppas att du finns det för dej nu
hoppas du förstå mej nu: vad gör man ingenting alls nu sov gott min vän för allt du har(:(:(:(:(:)
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;((heart):@;(;(;(;(

2011-04-13 17:19:43 - Shir Azizi

Tack för din föreläsning idag. Jag förstår dig för att jag har också förlorat minna brödrar och två av deras barn.
Det är bra att du kan berätta men tyver det inte kan jag.
Hälsningar
Shir

2011-03-23 16:38:41 - Ingrid Lindberg, ingridlindberg57@gmail,com

Jag har full förståelse! Min son född 84 tog sitt liv 2009! Kram(heart)

2011-03-06 20:14:51 - Gobbit, www.familjesmycke.se

Fin sida med hjärtligt innehåll.

Mvh
Joakim

2011-02-25 21:05:55 - Sophie

Hej!

Jag har kikat in här några gånger och blir alltid lika berörd. Christian verkade vara en helt fantastisk härlig och go människa. Det är en jättefin sida och du skriver så fint till din änglason Pernilla.

Jag studerar till Sjuksköterska och har genom den här hemsidan och dina dagboksinlägg blivit väldigt engagerad i att arbeta för att förebygga psykisk ohälsa. Er fina sida är betydelsefull och påverkar!

Varma hälsningar och kramar till er familj
(flower)

2011-02-01 20:28:47 - Tove Birkeland Brandt, tove-brandt@hotmail.com, www.toves-tankar.bloggplatsen.se

Jag ville bara säga att jag förstår, och att jag känner din förlust. Min son tog sitt liv den 2/1-2011 och min förlust är total, smärtan så enorm och ångesten river och sliter. Det är fruktansvärd förlust. Min son Kim Lindqvist blev bara 17 år gammal, en förlust för hela världen att mista honom. <3 Älskar honom i evigheten

2011-01-21 10:53:05 - Eva Carlsson., maja.224@hotmail.com

Mamma som saknar min son Peter Hortlander Martis som gift.

Smärtan som består
Saknaden efter dig
Vill ej att tiden går.

Munnen den ler men ingen ser.

2011-01-15 21:52:10 - Marie

Tänker på er..Förlorade min son april 2010.Han valde också att avsluta sitt liv 21år gammal.Varje dag utan honom är en sån fruktansvärd sorg och smärta som inte går att beskriva..

2011-01-09 08:56:36 - Anneli Forselius, annelifors@hotmail.com

Vilken fin kille han var,så glad o full av liv.
Det är då när man tänker på alla glada minnen man har,detta eviga Varför kommer hela tiden,jag miste min son han blev 35 år o nyss blivit en stolt Pappa,men nåt gjorde, att han inte heller orkade leva längre.
Det man hoppas är ju, att dom nu har det jättebra i sin änglastad..
Tänker på er.(heart)
Från en Änglamamma/Anneli

2010-12-29 23:22:54 - Kerstin

Tänder ett ljus för dig unge man och hoppas du har det bra

2010-12-24 09:59:29 - Matilda, matilda.johansson@gmail.com

God jul på dig... Hoppas att du har det bra där uppe i änglarnas stad och att du besöker din familj idag! Tänker på er.

2010-12-17 13:59:08 - Li Nyholm, li.nyholm49@gmail.com, www.joakimsminne.se

Tänker på dig och din familj idag Christian.
(heart)

2010-12-17 13:50:43 - Anna Charlotta, annacharlotta@passagen.se

Jag har hört om den där staden ovanför molnen, jag har hört om dess solljus och dess stränder....och tänk, tänk en gång ska vi alla mötas igen...Jag kan riktigt höra alla bubbel korkar som skjuter för dej idag,för idag är det din födelsedag Christian och min Daniela älskade fest, så parta på...Varma kramar till din familj som saknar dej
Anna(heart)

2010-12-17 00:00:44 - Pedro, SOMSK2000@yahoo.com

Hur ska jag kunna glömma det som inte går att glömma.

hur ska jag kunna fylla den tomhet som inte går att fylla.

hur ska jag kunna sluta fråga varför, på den fråga som aldrig ger mig svar.

hur ska jag kunna släppa den börda som lngen borde få bära.

när ska jag uppnå frid, när tid för läkning ej ger svar


Någon som läste detta i kväll och vill dela med sig av sin saknad av sin mamma och sina 2 bröder, Tänker på er alla som kämpar med dessa tankar var dag.

2010-12-01 00:12:16 - Marie Persson, marie.persson@mbox337.tele2.se

En dikt till er, till dej:
Mitt liv blev ett helvete. En smärta så stor,att det finns inte ett enda ord på denna jord, som kan beskriva. När själen vrider sej av smärta varje gång ögonen öppnar sej, när drömmarna önskar att det vore just en dröm.

Trots allt, kommer vi att fortsätta, vi som kände dej, vi som hade det obeskrivliga privilegiet att faktiskt få ha dej hos oss, vi som fick korsa din väg, vi kommer att fortsätta, så gott det går, så länge det går.

Jag kommer att gå upp på morgonen, jag ska gå till mitt arbete, äta när jag ska och vila när jag kan. Jag ska skicka mina julkort och gratulera på bemärkelsedagar.
Svara på tilltal och göra det som förväntas av mej.

Jag ska andas in en vårmorgon,huttra en vinterkväll i bittraste kyla. Jag ska blicka över havet, och jag ska känna gräs under bara fötter.
Min enda fråga är; Var ska jag hitta styrkan till allt detta? Detta som kallas vardag?
Marie, mamma.

2010-11-30 00:55:28 - Amina mussa, aminamussa@hotmail.com

Jag beklagar verkligen.. Det finns inget värre än att förlora någon man älskar speciellt ett barn. I sorrg Pernilla. kramar.

Ta hand om er

2010-11-27 10:08:39 - Roland

Att livet ska vara så tungt att man inte orkar, det är hemskt. Har haft kamrater som också lämnat jordelivet på detta sätt, men varför. DE var inget vi pratade om innan, det hände. Det blev bara en sådan chock som för Er! Det första ljuset i adventsstaken ska jag täna för Christian och alla andra som inte orkat!

2010-11-23 16:37:02 - Arandy Cabrera, arandy@cabrera.nu

Hej.

Tack för din föreläsning idag. Tack för att du delar med dig. Jag kan inte föreställa dig vad ni går igenom. Bara tanken att det skulle hända mina barn något är för stark för att jag ska våga känna på den. Jag förstår att den kraftansträngning varje dag kräver måste vara enorm. Jag önskar er lycka.

2010-11-15 18:19:56 - monika svensson, 5774svensson@telia.com

Hejsan,jag som aldrig varit med om att mista ett barn kan aldrig förstå hur det är_-men jag kan förstå att det är en STOR storg.(jag beklagar sorgen,men jag tror att vi alla möts igen när vi dör,i Himmlen hemma hos GUD.Gud VÄLSIGNE er föräldrar,släktingar och vänner till Christian Sellergren.(jag hade en brorson_Magnus Andersson) som gick bort tragiskt när han var 13 år_lagon presis innan sommarlåvet skulle börja.Begravningen var det värsta som jag har varit med om.kram till er från monika svensson i stigtomta.(star)

2010-11-03 20:24:27 - Louise

Tänker på dig Christian och hoppas du har de bra var du än är (heart)

2010-10-29 19:01:31 - Caroline, linn_820@hotmail.com

Känner verkligen med er...Tittade på alla fina bilder av din fina son och en tår rann nerför min kind...Tänker på er!

2010-10-18 15:18:03 - Amanda Ryning, amryn20@hotmail.com, www.amandaryning.blogg.se

Jag beklagar verkligen , jag läste runt lite,och kom in hit,och jag blir så ledsen , jag vill göra allt för att finnas för folk,hjälpa dom.. men sen när de e för sent, då mår jag dåligt.
Så om det finns nått jag kan göra för att hjälpa er,säg bara till. Vila i frid Christian, Du är saknad !
Kram på er !(heart)

2010-10-12 20:45:41 - Kristin

Jag beklagar! Jag kan inte förstå hur sånt här kan hända. Han verkade vara en härlig kille och hur svårt det än känns så måste man vara tacksam över den tid man fick med änglarna. Kramar till er alla

2010-10-04 12:58:30 - Jessika

Jag kände dig inte....men berördes väldigt mycket när jag av en slump kom in på den här sidan och läste om dig. Vila i frid, Christian.

2010-09-29 23:19:41 - Annette Bissioni, annettebissioni@hotmail.com, blogg.aftonbladet.se/annettebissioni

Sänder en tanke och en kram till dig.

2010-09-23 16:34:23 - anneli, ilenna023@hotmail.com

snubblade in här när jag letade efter en kompis sida...har läst...gråtit...läst mer...en historia som berör även en främling som inte känt honom...ta hand om er <3

2010-09-22 00:33:25 - Henke, whokickass@hotmail.com

Tittar till här lite då och då. Det blir aldrig lättare att förstå, fast man tänker mer på de roliga stunderna än det hemska nuförtiden. Kidda din jäkla krabat en sån tok du var!

2010-09-20 22:54:20 - Eva wikström

Jag förstår vad tufft ni har haft det och fortfarande har. Har läst om er i trösteboken. Miste min näst äldsta son den 2 aug. Han valde att sluta sitt liv, blev 28 år. Det är så fruktansvärt jobbigt så jag tror jag ska gå under.Detta dåliga samvete som håller på att äta upp mig inifrån. Hur ska man orka? Det måste jag, men vet inte hur. Mitt i allt det svåra är det ändå en tröst att läsa om hur andra har hanterat sorgen och saknaden. Sköt om er. varma kramar från Eva

2010-09-17 12:58:11 - Britt Nordling, Titti1957@hotmail.com

Livet är tufft.Vissa dagar är smärtan outhärdlig.Lider med er.miste min son i mars då han valde att ta sitt liv.Hoppas att jag har kraft o styrka att göra en minnes sida över Sebastian.Kram till er

2010-09-15 23:55:46 - Thereze Jivander, tezzanjivander@hotmail.com

har precis läst om ER familj i trösteboken. o ville titta på er sida. den e mycket vacker! jag förlorade själv min bror nu i somras, o förstår smärtan sorgen o saknaden! många styrke kramar till er! (heart)(star)

2010-09-13 22:45:04 - Isabella

Så ärligt varmt och genuint , tack, kram Isabella (heart)(heart)(heart)

2010-09-05 14:41:09 - Josefin, j-almqvist@hotmail.com

Har precis läst det mesta på sidan och tårarna bara rinner.(heart)
Massa kramar och tankar till er <3

2010-09-04 10:32:07 - ramona höglund, ramsan@live.se

rt)

2010-08-27 18:25:20 - Eva-Marie, evamaries, www.ciceronefriendsinspain.n.nu

Starkt gjort av er att berätta, kram till er båda. Min hemsida är inte en blogg utan en organistation jag vill göra något för alla som har en chans och jag vet att min son som blev 23 år hade gillat vad vi gör.
Eva-Marie (heart)

2010-08-27 18:05:43 - Ellinor

Jag beklagar verkligen.. Det finns inget värre än att förlora någon man älskar

Ta hand om er

2010-08-23 23:06:21 - Jenny vagnemark

Jag tänker på er alla. Kramar.

2010-08-17 02:11:54 - mikaela

hur fint skrivet som helst! (heart)

2010-08-05 05:58:32 - Jonatan , el

Skickar många tankar till er familj och Christian..

Vila i frid (heart)

2010-07-29 13:16:32 - Staffan "somb" Qvarfordt, staffe1984@hotmail.com

Vill bara skänka en tanke åt er och Christian (Divino). Jag spelade själv CS på Christians tid och är också 84:a. Jag beklagar verkligen det som hänt... Poker kan vara väldigt vinstgivande eller väldigt mycket det motsatta. Många unga upptäcker nätpokern och fastnar i det, det kan hända den bästa. Även om jag inte varit delaktig på många år, är jag tacksam för vad Christian gjorde för den svenska CS-scenen och ni skall vara stolta över hans prestationer i livet. /S

2010-07-29 13:09:59 - Kiiing, strecken1@hotmail.com

RIP Star!

Kommer ihåg ditt lag Eyeballers och succén ni drog. Hoppas du har det bra i himlen.

RIP från fragbite.se

2010-07-29 12:27:23 - Janne

Fruktansvärt, kan inte ens föreställa mig hur det känns. Vill bara skicka en hälsning ...

2010-07-08 16:39:19 - Leslie Schröder, info@sjalvmord.info, www,sjalvmord.info

Det smärtar hårt, när någon försvinner innan ens tid, att man inte kände mening med existens är så himla tragiskt...
Ni har mitt medlidande, det är en tung sorg att bära, jag vet också hur det är...

2010-06-13 13:33:01 - susanna johansson, susannaen@hotmail.com

Hej!
Har precis läst en hel del på denna sidan o blir så gripen. Miste nyss min ena osn via suidcid o känner igen mig i det där med att man inget kunde ana etc. Han kom till mig med allt men inte denna gång precis som du skriver om Christian Kram till er alla från änglammamman Sanna!!

2010-06-05 08:04:33 - Mea, teaterapan_89@hotmail.com

Ville bara skicka alla mina varmaste kramar till din familj och till dig Christian. Ta hand om varandra och ni vill ses igen. Tack for att ni ar sa oppna om vad som hant. Jag vet att er hemsida hjalper manniskor med deprission att vaga soka hjalp. Tack for att ni ar sa starka

(heart)

2010-05-31 21:09:40 - Anne, annemi_68@live.se

Saknar Christian & hans underbara leende.
Tänker på er & er stora saknad efter honom.
Tittar till er sida med jämna mellanrum. Ska försöka hitta till hans viloplats för jag vill gärna hedra denna underbara pojke...kram!(heart)

2010-05-08 12:46:04 - Lisa

skänker en tanke till er och er son(flower)

2010-04-27 09:33:33 - Susannè Stenqvist, pimpim.77@hotmail.com

Skickar en tanke till er från en tjej som förlorade sin älskade storebror genom suicid på mors dag för 5 år sedan... Han skulle fylla 30 år 1,5 månad senare.Jag förlorade inte bara min bror den dagen utan också min mamma (hon är inte död) Hon klarade inte av smärtan och chocken och sa att hon inte hade något att leva för längre...Hon har därefter försökt ta sitt liv sååå många gånger varav jag inte känner mig önskvärd och har stigit åt sidan. Vill berömma er att ni håller i och lever vidare trots en stor förlust, det finns många andra runt omkring som behöver er!
Tänker på er alla!!
Mvh
Susannè

2010-04-23 23:39:08 - catharina, ozzy0213@hotmail .com

Tänker på er å er Son i himmlen :)

2010-04-15 18:28:10 - Gry, gryesand2hotmail.com

Sender mange varme tanker til dere fra en annen englemamma som har mistet to barn

2010-04-04 20:44:01 - Ullis

Sänder en tanke till er...från en annan änglamamma som miste min son Richard i oktober då han själv valde att lämna oss...

2010-04-03 00:25:43 - maria, maria_forslund76@hotmail.com, anglamammaforever.blogg.se

Hoppas ni får en någorlunda påsk....(inlove)

2010-02-20 22:20:09 - Ingalisa Bengtsson, ingalisa.bengtsson@utb.halmstd.se

Christian var en liten gosse på Vallgårdens Förskola. Jag minns honom väl
Hälsningar Ingalisa

2010-02-18 19:12:03 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com, gunillasblogg-gunilla.blogspot.com

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här hos er. (heart)

Kram Gunilla änglamamma till Rickard

2010-02-18 03:39:13 - Jennifer

Tänker på er och den ofattbara förlust ni tvingats uppleva. Här följer ett citat som påminner oss om att minnena är det finaste vi har:

"Don't cry because it's over. Smile because it happened." (heart)

2010-02-17 21:51:39 - Susanne, www.karlskogabodins.blogg.se

Väldigt fin sida om en väldigt fin son, starkt gjort av er att skriva om allt som hänt säkert många som ni ger hopp om att lite av livet kan åtevända för en. Kram(heart)

2010-02-16 09:26:01 - asiktsbomb.blogg.se

Vilken fin kille. Jag vet att han vakar över er nu. Varma kramar.(heart)

2010-02-15 23:45:21

Beklagar det som hände..:( det finns inga ord

2010-02-08 14:25:49 - emmelie

tänker på er..

2010-01-21 11:34:42 - Caisa Lund, caisa.lund@hotmail.com

Pernilla med familj. Tänker på Er. Var rädda om varann. (flower)

2010-01-19 11:19:12 - Linda, linda-ollen@spray.se

Skickar en tanke till er...

2010-01-14 11:41:58 - Britt Svensson, britt.0500489520@telia.com

Hej Pernilla! Har precis läst om Eran Christian,där finns många likheter med min egen son Stefan. Min kille tog sitt liv 26 mars 2005, kanske ses de däruppe i himlen och trivs ihop.
Tänker på Er!(heart)

2010-01-13 21:09:54 - Christoffer Nilsson, chrille85_@hotmail.com, www.lamastars.se

Vila i frid (flower)

2010-01-06 16:58:35 - Siri, siri.brandell@hotmail.com, www.siribrandell.webblogg.se

tänker på er, vila i frid! (heart)

2009-12-31 01:32:51 - Ebba

Vila i frid

2009-12-27 10:13:56 - Monica, www.monica-smycke.com

Härlig hemsida du har...(flower)(flower)(flower)(heart)

2009-12-24 02:00:24 - Fanny, fanny_sbg9@hotmail.com

går inte att känna sån här kännla, jag kan inte säga jag vet hur det känns, för det gör jag verklige inte!
När man läser detta så blir man verkligen ledsen även om jag inte kännde christian, men har sett dessa bilder innan , framför mig.
varför ska sånt här hända?

2009-12-20 12:31:31 - nettan, anettes56@yahoo.se

skickar bara en tanke till Er alla här ifrån Halmstad.

många kramar nu i juletid
nettan(heart)(star)(heart)(star)(heart)(star)(heart)(star)

2009-12-18 02:10:57 - Helena Andersen, markus_helena@hotmail.com

Efter att ha läst det du skrivit är jag helt övertygad om att du är en helt fantasktisk underbar mamma till dina barn!! Förstår att du funderar på om du kunde gjort nåt annorlunda men tveka inte på dig själv! Christian va vuxen precis som du skriver o kunde ta ansvar för sig själv. Väldigt tragiskt att han valde att inte berätta om sina problem för att han inte ville skada nån annan. Trodde han inte att han skulle göra det genom att välja denna utvägen?

Hoppas det hjälper dig att skriva av dig så här o få stöd från andra. Fortsätt kämpa! Tack för att du delar med dig av dina tankar o känslor.
Kram Helena Ystad(flower)(heart)(heart)(flower)

2009-12-17 10:30:23 - Lina Andersen, queen_naitsabes@hotmail.com

Vilken underbart fin sida ni gjort. Känns som man lär känna honom genom allt ni skriver. Tänker på er och hoppas ni får ett underbart liv med alla era andra vackra barn även om det alltid är något som kommer fattas i era hjärtan. Många kramar(heart)

2009-12-17 09:03:28

(heart)

2009-12-17 07:26:28 - Nettan

Tänker på er idag.
Och tänder ett ljus(heart)
Kram

2009-12-17 05:56:47 - Sofie, www.briardvalpar.se

Ljuset brinner här för din Christian idag! Jag hoppas de har fest i änglarnas stad idag och firar Christians 25-årsdag. Stor kram med massor av styrka(heart)

2009-12-11 10:50:48 - John, Shady.proof@hotmail.com

Blev helt paff. Har alltid varit stolt över Eyeballers som jobbade sig uppåt och tog segern över SK 2004. Fanns en video i turneringen där man såg christian stå bakom sina lagkamrater och stötta dom och han verkade väldigt nöjd. Blev helt paff när jag fick reda på att han dött. Men som sagt så är det väl många killar som slutar med counterstrike som varit proffisionella och börjar med poker, vilket i min mening är livsfarligt om det får betydelse för pengar. Hoppas ni tar hand om er nu. MVH, Eyeballersfan, John.

2009-12-07 20:58:40 - sanna, sanna.engstrom@hotmail.com, www.sannaengstrom.bloggagratis.se

Vilken fin sida du har skapat, ett värmande sätt att dela med dig av dina tankar, din sorg och din vackra pojke. jag sitter och gråter, även fast jag inte kände honom, men jag ville bara säga att du gör en otroligt fin sak för att hedra hans minne, sen ville ja även skicka en go och varm kram till dig. hälsningar sanna

2009-12-04 18:38:45

Rip Christian Sellergren! (heart)

2009-12-04 18:37:36 - Julia 16 år från Halmstad, sheslikethewind@hotmail.com

Aw sitter här och gråter sönder;( kan inte stoppa tårarna, jättehemskt verkligen!han verkar vara en underbar kille och ni ska vara stolta att han ÄR eran son!:)önskar er all lycka!(heart)

2009-12-02 15:35:36 - Bobby Lundqvist, bobby_lundquist@yahoo.se

Hej Pernilla,
Läste bloggen och såg att du inte visste hur många som skulle komma till graven i år, men du sa också att du var rädd att vi (ungdomar) kanske har glömt :O , Nej du, man blir förjämnan påmind av vad som har hänt, bara kolla nu, jag sitter i England på ett fik och började helt plötsligt tänka på Kidda utan anledning, han är ingen lätt person att bara glömma så där ;) . Så nu kan du släppa den tanken, han kommer alltid finnas kvar i våra tankar, även om vi inte besöker honom så ofta |-) , Sköt om er nu, Kram Bobby

2009-11-13 21:41:37 - Pia Palmqvist, pia.l.palmqvist@telia.com

Det har gått sju är sedan min man, mina tre barns far, tog sitt liv m.h.a. alkohol och tabletter. Värst är att alltid undra om man kunde förhindra det. Ni har gjort en mycket fin minnessida. Kramar till hela familjen, Pia

2009-11-12 21:05:52 - åleds bo

Jag brukar vara inne och läsa om Christian här. Jag tycker det är så hemskt det som hänt och fäller tårar varje gång jag går in här. Ucch :/ .

2009-11-04 22:26:24 - Susann, susann.ehdelarson@skola.hylte.se

Tack Pernilla för en fantastisk föreläsning ikväll. Det satte djupa spår inom mig. Tänker på dig och familjen.

2009-11-03 23:46:50 - Anne Charlotte Tångerby

ville bara ge er en stor kram och tala om att jag tänker på er,den kraft ni har att hjälpa andra efter allt som hänt är helt otroligt stor.va rädda om varandra.kram lotta.(heart)

2009-11-03 07:28:06 - Sara Alfredsson

Såg din annons i tidningen idag och valde att titta vidare på hemsidan. Kände dig inte men blev mycket berörd av din mamma och pappas berättelser om dig på hemsidan. Ska tänka på dig under dagen.

2009-10-29 20:13:14 - susanne, ohlsson.susanne9@gmail.com

Jag har en son som gjort lumpen i LV6, så därför känns det så nära.
Kram

2009-10-29 20:11:25 - susanne ohlsson, ohlsson.susanne9@gmail.com

Jag delar er sorg och känner verkligen av hela mitt hjärta med er. Miste min son när han endast var 5 år så jag förstår hur svårt ni har det. Livet blir aldrig mer detsamma. Kram från en mor

2009-10-26 19:34:18 - Susanne ohlsson, Ohlsson.susanne9@gmail.com

Med deltagande från en mor som mist sin 5-åriga son Daniel

2009-10-22 12:42:03 - Carolina, caajjo@hotmail.com

fy fan vad hemskt:( Stora kramar till er<3

2009-10-19 23:38:52 - Gisela, gisko64@hotmail.com

Styrkekramar till er!

2009-10-18 14:16:36 - Josefin

Varma tankar till er!

2009-10-04 23:49:39 - Marianne, mariannemalm@swipnet.se

Jag blev änglamamma för snart ett år sedan...
Stora styrkekramar från Rasmus mamma

2009-10-03 01:37:25 - Annsofi, jhafdelin@telia.com

En sååå otroligt fin sida! En så fin kille, fin flickvän och fin familj! Tragiskt det som hände.. Tänker på er och Christian..

2009-10-02 20:59:12 - Miss A

Vill bara säga att mina tankar går till Christian resten av kvällen han verkade var en bra kille. Tragiskt och sorgligt att han inte blev äldre än 21 år!

2009-10-02 07:03:35 - sofie, sofie.r.kjellqvist@hotmail.com

Tomheten efter våra änglabarn kan inte fyllas, saknaden är obeskrivlig. Vill ge dig en kram

2009-10-01 11:07:02 - Birgitta

Jag läser om Christian och om era upplevelser och det gör så ont i mig, mitt hjärta gråter för er.

När man mår så dåligt att den enda utvägen man ser är att ta sitt eget liv, så tänker man inte på hur illa man gör sin familj och sina vänner. Hade han kunnat förstå vidden av det så hade han aldrig gjort så mot er. Jag läser ju om hur han beskriver sig själv så här: "Älskar att finnas till för mina nära och kära och att få göra dem glada och lyckliga är det bästa jag vet".

Stor kram till er alla!
//Birgitta, Jonathans mamma


2009-09-28 10:23:34 - yvonne , mickaomellis@live.se

Hej jag har varit inne och tittat på din otroligt fina sida om din son,Jag ahr mist min joakim i dag för 2 år sedan.Den värsta dagen i mitt liv hans tvillingson saknar honom enormt.Har ej fått någon bra hjälp från någon och behöver verkligen det..En styrke kram då ja känner igen mig med dig då vi båda har 5 st barn och ja e 43år men min joakim blev bara 18 genom hängning. kram yvonne mina tårar rinner då ja ser din son va glad att du haft och ändå har honom

2009-09-26 15:27:58 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Tittar inom och lämnar en kram till er.

Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2009-09-21 20:17:57 - Cecilia, cicc

Är god vän med Lisa som miste sin dotter Jessica för drygt 2 år sedan. Har tagit del av din familjs berättelse om Christian och blev rörd till tårar, det är så hemskt! Christian ser ut att vara en jättesöt kille och när man ser bilderna kan man inte förstå att han inte längre finns...Styrka till er!!

2009-09-16 20:01:30 - mia, marialissbrant@hotmail.com

Tack för en fantastisk föreläsning i Halmstad den 14/9, du berörde,förmedlade och fick oss alla blivande sjuksköterskor att öppna ögonen.

2009-09-16 14:17:21 - Christer

Hittade hit igår via en blogg på Aftonbladet. Blev gripen utav alla fina inlägg/dikter. Otroligt fin och stark minnessida.

Själv miste jag en klasskompis som tragiskt tog sitt liv när han var i ungefär samma ålder som Christian. Ingen visste varför.

Ett otroligt starkt minne som har etsat sig fast på näthinnan är från begravningen. Hans åtta år yngre syster. Han verkade ha betytt ALLT för henne och hon var helt förkrossad... Hoppas att hon, och resten av hans familj, var lika starka som ni!

Fortsätt kämpa!

2009-09-15 15:46:00 - Cia

Det låter som att Christian var en underbar kille!

Djupt tragiskt att ni inte får ha honom hos er längre...

2009-09-14 18:59:30 - Petra, petra.christian@brimba.nu

Pernilla! Jag blev oerhört berörd av din föreläsning idag i Halmstad. Tack för att du delade med dig!

2009-09-12 23:38:06 - Carina Persson, carina6969@gmail.com

Hej! Jag har varit inne här många gånger och jag minns inte om jag har skrivit något här tidigare. Jag miste min pappa 1991. Han tog sitt liv, 45 år gammal. Den 24/11 2007 förlorade jag och mina tre barn deras pappa, Peter. Han dog, 38 år gammal, efter en svår trafikolycka. Sorgen är tung att bära och jag ville bara tala om att jag tänker på dig och din familj väldigt mycket.

Kram från

Carina i Kristianstad.

Adressen till min blogg är: www.metrobloggen.se/carina6969

2009-09-11 15:36:57 - Anneli

Nu har jag besökt denna sida några gånger utan att skriva något och tänkte att det var dax. Tack för att ni orkar dela med er. Jättefin sida! Jag blev så berörd av denna historia, en så fin kille med livet framför sig, varför gick det så snett? Skickar massa styrke kramar!

2009-09-05 12:31:54 - Gabriella, Gabriella_Aronsson@hotmail.com

Hejsan ! Jag beklagar verkligen sorgen ! Jag tror att jag känner mig som louise för jag förlorade också min pojkvän på de sättet att han tog livet utav sig ! Vilken fin minnessida !

2009-09-02 11:44:47 - Ronja, Hundkennel@hotmail.com

Hej Mitt Namn Är Ronja!

Gick in på er minnesida, gud vilken fin sida, vi lider med er, vi förlorade vår son den 6 juni 2009 av hjärnsjukdomen krabbes sjukdom

Han blev endast 9 månader & 23 dagar..

Livet är orättvist!

2009-09-01 16:23:31 - marita, maritha_by@yahoo.se

Tack för en underbart vacker sida om er son.Många styrkekramar från mej

2009-08-29 00:21:54 - Annika

Har läst din sida om den värsta dagen. Har två tonåringar varav den ena inte mått så bra, har blivit mobbad och har periodvis slutit sig helt. Är ständigt orolig för att något liknande ska hända, eller att någon av mina tonåringar ska råka illa ut. Men, jag ska va tacksam, jag har mina kvar, det har inte du. Jag är hemskt ledsen för din och din familjs skull och kan säkert inte ens i mina vildaste fantasier föreställa mig hur det verkligen är - när det händer. Tusen miljoner kramar!

2009-08-24 15:48:28 - Mattias

Tack for att jag fick ta del av Christians ode pa er fina minnessida. Er smarta ar enorm och er oppenhet i situationen ar beundransvard. Jag ber for er och for Christian

2009-08-20 00:47:01 - 2009.08.19 - yvonne, yvonne.avdic@spray.se


hej pernilla.jag vet hur du känner dig,har själv mist min bror på det sättet för 24 år sen o saknaden o frågorna kommer aldrig att försvinna men dem gör lite mindre ont. min mamma har fortfarande svårt o prata öppet om det som hände framför mina barn hennes barnbarn-det gör ont.
själv tycker jag att du e stark som pratar om det öppet.

mina hälsningar till dej o fam.

2009-08-18 18:57:03 - sanna.

jag beklagar sorgen!

2009-08-18 14:15:58 - farah, maryam.132132@yahoo.se

beklagar sorgen,mitt enda barn tog sitt livför 3 månader sen på ett behandlingshem (trots varningar)lämnade dom honom helt ensam.....
en mamma med STOR sorg och saknad

2009-08-08 07:34:30 - Lars-åke Petterson, cyckla@hotmail.com

beklagar sorgen efter er son .. min käre far tog sitt liv för 20 år sedan allt kommer tillbaks med massor med obesvarade frågor ... mina tankar är hos er denna morgo.. Lars

2009-08-05 15:58:32 - Sanna, fiina_bruden@msn.com

Hej, jag läste ett inlägg ifrån en tjej som skrev och tipsade om internet poker och att man kanske kunde tjäna mycket pengar. Jag började tänka och minnas att jag skrev ett arbete i skolan för 2 år sedan om Christian och er familj och hur livet kan sluta pga. av en sådan sak som man aldrig trodde var möjligt. Jag blev ledsen på den här tjejen och förstår inte hur hon kunde skriva en sådan sak.

Stora kramar till er alla!

2009-08-04 00:07:11 - Marie-anne, marie-anne.t@tele2.se

kommer in med en kram till dig pernilla. Livet blir aldrig detsamma utan våra söner. varm kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2009-07-28 15:13:25 - susanne, bussusen@hotmail.com

Hej...jag förstår er....min dotter tog sitt liv strax efter sin 19 årsdag....man undrar,frågar sig...vad man kunnat gjort.....Livet går vidare..men tankarna på våra barn är alltid starka....
Hoppas du/ni finner lugn i vardagen.
V.H Susanne

2009-07-27 23:46:50 - Christina Johansson, christinajohansson55@hotmail.com

jag känner att det är svårt att mista en son jag har skälv mist min yngste son i olycka det var den 29/6 2007 ock sorgen finns hella tiden där vill gärna få kontakt men er bor i halmstad mitt tele är 035-101991

2009-07-25 13:08:43 - Camilla

Jag beklagar. Vet själv hur det känns då min storebror oxå valde att avsluta sitt liv. Det är nu 10år sen men fortfarande frågar man sig Varför? Kramar

2009-07-23 11:40:32 - Caroline, carro_chiquita@hotmail.com

Jag beklagar sorgen.

2009-07-23 00:31:03 - Anne-CharlotteTångerby, swanthe@wekunet.se

Älskade Göran o Pernilla jag vet att Christian är med er vart ni går och i varje andetag ni tag,han kramar om er på kvällen o önskar er en god natt,Christian finns med er vid morgon kaffet och önskar er en fin dag.Christian finns alltid vid er sida för att skydda er från allt ont,han torkar era tårar när ni gråter,och han ler när ni skrattar.Christian finns med er även om ni inte kan se honom alltid,tappa aldrig tron på att Christian finns vid er sida.Hakona Matata är ett ord som e bra,Hakona Matata kan göra att man blir glad,va rädda om er o en jätte stor kram från mig.

2009-07-17 00:21:34 - Petra, petra_kinna@hotmail.com

Det finns inga ord som kan mildra den smärta ni känner men jag vill ändå beklaga förlusten av er son. Jag miste själv min lillebror pga droger för ett år sedan, han blev 20 år gammal. Tände ett ljus för Christian och jag hoppas att han vilar i frid.

MVH Petra

2009-07-10 20:27:23 - Helena Rask, sotnosen@pp.ephone.se

Hejsan!Jag känner djupt med er och jag känner igen känslorna. Mina barns halvbror på deras pappa sida tog livet av sig maj 2007. Han hade fyllt 30 år i januari samma år. Han var också spelmissbrukare.Han var 9 år då jag träffade hans far och vi hade jätte fin kontakt. Jag pratade med honom mest varje dag på msn när jag satt vid datorn. Jag har samma känslor för honom som han vore min egen son.
I sitt avskedsbrev som löd såhär: Förlåt att jag sviker, men mina skulder är alldeles för stora att jag inte klarar av dem.

Jag har aldrig frågat hur stora skulderna var. Jag skildes från hans far 1994.

Jag har han på ett kort i köket och tänker på honom varje dag. Han syskon saknar sin storebror så djupt.
Helena

2009-07-05 09:46:39 - Anna-Lisa, a_lisaschilken@hotmail.com

Jag beklagar förlusten av Er son, jag vet hur ni har det eftersom jag själv miste min son i en tågolycka augusti 2007. Han blev bara 22 år. Man lär sig leva med sorgen, men den går aldrig över. Han finns ALLTID i mina tankar. Kram på Er / Anna-Lisa

2009-07-03 21:47:28 - Mia, claudiasmamma@hotmail.com

Jag beklagar sorgen.

2009-07-03 21:26:21 - caridee

Hej !
Jag läste artikeln om Christian o familjen på kvällen då jag låg i sängen.
Tårarna rann ner för min kinder .
Har själv ett barn som inte alla gånger mår så bra så man har ju tankar på vad som kan hända.
På morgonen ringer min mobil o min dotter säger " mamma jag är på sjukhuset ,tog en överdos i natt men ångrade mig o ringde ambulans "
Vad skall man säga?
Hon har lovat att inte göra om det.
Styrkekram till er alla.cari

2009-07-02 08:42:46 - Nettan

Hej!
Jag läste också artikeln i Hemmets Journal och gjorde precis som föregående tjej Kicki. Håller med henne fullständigt.
Mina tårar bara rinner.....
Tänker på Er. Vilken fin kille det måste ha varit.
Kram , Nettan

2009-06-30 15:58:29 - Kicki, kicki_anglagard@hotmail.com

Hej!
Läste artikeln i Hemmets Journal och blev tvungen att gå in på er sida. Nu sitter jag med tårarna rinnandes ner för kinderna. Det känns fruktansvärt att någon förälder ska behöva gå igenom detta, men ni skriver så fint om er Christian, och jag förstår att han alltid kommer att finnas med er.
Kram Kicki

2009-06-30 14:58:36 - L.G

Hej!

Läste artikeln om eran son,man blir så ledsen,arg,förtvivlad
när man läser om så unga människor som tar sina liv.Bestört och med en stor sorg så beklagar jag detta som har hänt eran fina pojke.Ber för honom och er att ni ska få inre styrka att ta er genom detta.

//Kram L.G

2009-06-29 15:57:33 - Mikaela

Hej! Jag läste om denna historia i en tidning och gick in på denna sida och kollade. Usch, det måste varit väldigt jobbigt för er och jag hade själv aldrig klarat av att fortsätta leva om de hade hänt någon i min familj, men de är bra att ni är stark.

Beklagar.
// Mikaela

2009-06-28 23:05:46 - Carina Skytt, cmskytt@hotmail.com

Önskar att du och din familj slapp gå igenom denna sorg....

2009-06-28 13:16:58 - ann-sofi, peppsi1234@hotmail.com

sänder en tanke till er ha en son som hängde sej den 16/6 08 hema iett träd han skulle fylla 28 år i agusti i år saknaden är så stor det går inte en dag utan han är i mina tankar vi sakna han så mycket jag och mina andra 2 barn vi har gjort en minnes sida på facebook om honom kram ann-sofi

2009-06-28 09:28:13 - Anette

hej på er min brorsdotter tog också sitt eget liv 25 år gammal det måste vara det mest fruktansvärda som kan hända tänker på er kram Anette

2009-06-26 16:20:10 - Eva, eva_mrad@hotmail.com

Sänder en tanke till familjen och en kram till dig Pernilla.
Jag har en son som är född 1987, han hade varit spelmissbrukare i många år innan vi fick reda på det. Nu sitter han med stora skulder på flera tusentals kronor, förlorade sin fina lägenhet. Vi har gjort allt för att rädda och hjälpa honom, för han var helt nedgången en period. Det blir som en drog detta med spelandet, de förstår inte hur illa de gör sig själva och andra.
Nu har han fått den hjälp han behöver, han går hos en doktor och även på samtal hos Maria Ungdom. Han är min son- och jag älskar honom över allt annat. Det är så skönt att se hur pigg och glad han blivit igen, en annan människa än förr.
Många kramar till dej och familjen.
EVA

2009-06-25 21:55:37 - Ann Jönsson, annis_patrik@hotmail.com

Sänder en tanke till familjen. Har en kusin som hängde sej i november 2008.Var jätte svårt o ta in att det verkligen hänt och lämnade 2 barn efter sej. Och sonen han aldrig fick träffa..

Vila i frid Christian.
<333

2009-06-24 21:22:28 - Marita, marita-loevgren@spray.se

Hej på er. Blir så ledsen av att något sådant kan hända. Är själv 4:a barns mamma och älskar mina barn över allt annat på jorden. Mitt problem är så litet mot ert. alla har vi någon sorg att bära på. min sorg är att för snart 2 år sedan vände min nu 23-åriga son mig ryggen. det är en lång historia men varje dag "sörjer" jag honom. han vill inte ha kontakt med mig.. hans mamma. Jag tänker: vad gjorde jag för fel? men jag har ju ett hopp att han en dag skall ändra sig och ta kontakt med mig. Vi är en helt vanlig familj precis som ni.. varför..varför...varför? jag fortsätter att leva för mina andra barn men ber varje kväll att min son skall ringa eller höra av sig och säga: mamma vi stryker ett streck över det här. Detta är min sorg som inte går att jämföra med er. Jag gråter när jag läser om er berättelse. men jag hoppas att ert liv kommer att bli ljust och bra ändå. Så ett sista ord... vi skall alla vara rädda om varandra små som stora för vi vet inte hur länge vi är här. Kram till er alla.

2009-06-24 14:04:34 - Susanna Knapp, susanna.knapp@hotmail.com

Hej! Jag lider så med er. Jag har själv mist min Underbara, älskade lillebror Stefan i en våldsam trafikolycka där bilarna brann den 10:e augusti 08, han blev 21 år. Sorgen och saknaden kan göra mig galen, men jag VET att det finns ett liv på "andra sidan" och det ger mig tröst. Jag skickar er en stor varm kram till er var och en i familjen. Mvh Susanna, syster till en Ängla bror.

2009-06-22 21:55:41 - Familjen Nilsson , Hundkennel@hotmail.com

Hejsan,ååh beklagar.
vi miste vår son den 6/6-09

2009-06-16 21:11:16 - Susanne

Hej! Jag har själv förlorat ett barn, tyvärr hade jag ingen att prata med och än idag - över 20 år senare - sörjer jag varje dag. Jag vet vad ni går igenom, men tro mig - sorgen och saknaden blir till slut en vän.

2009-06-15 10:40:38 - Linnéa, lissiedahlberg@gmail.com

Gud, så hemskt. när jag läser detta så får jag defenitivt tårar i ögonen. jag skänker en extra tanke åt din familj.

Mvh Linnéa!

2009-06-11 10:33:11 - Nikki

Hej
Har ägnat en lång stund på er fina minnessida...Tårarna faller och klumpen i magen tycks ha bosatt sig för evigt
Är en kvinna som på nationaldagen - 09 förlorade mitt älskade lilla barnbarn Sebastian , han föddes 080814 , och fick diagnosen Krabbes Sjukdom
han tog sitt sista andetag , hans hjärta slog sitt sista slag , endast nio månader gammal...
Min värld har rasat samman , jag ser ingen mening , allt har tappat värdet, o det gör så ont ...
Besöker honom på bårhuset för att stjäla någon extra stund med detta underbara barn...Tänder ett ljus och ber vid hans minnesplats vid vår öppna spis - känner hans andetag och gråter...igen...Kommer det någonsin bli bättre...?
Tack för att jag fick tillbringa en stund på er sida och läsa tänkvärda sidor och vackra ord
Vila i frid Christian
Kramar och Må väl till Christans familj o vänner
Mvh
Nikki
www.cob.dinstudio.se

2009-06-01 18:27:02 - Linda, lindasahlberg@hotmail.com

Hej.
Men gu dvad fint at ni berättar så öppet om er sorg. Jag satt bara vid datorn och "sökte" på ett namn. (jag har också sorg). Och så hamnade jag här. Allt är relativt tänker jag. Känner mig tacksam att jag har mina kära i livet. Det finns alltid en väg tillbaka då. Jag beundrar er och ska be för er ikväll. Fånga dagarna som är och njut av våren/sommaren. hälsn Linda

2009-06-01 08:06:57 - renee, kingsand4@hotmail.com

kikade bara förbi
vill beklaga förlusten av eran underbara christian

2009-05-18 22:23:48 - Elizabeth Marriott, elizabeth.marriott@telia.com

A lovely looking boy, feel as though I've met him, admire you for being so strong and feel deeply for your loss.

2009-05-12 22:17:41 - Andreas, anon@ym.se

Det glädjer mig att ni inte är tysta om Christians bortgång. Kunskapen behöver spridas, och hur ont det än gör att vara en av de som sprider den så hjälper det tveklöst många. Bland annat har det hjälpt mig, och gör det fortfarande i stunder där jag helst av allt skulle vilja lämna livet bakom mig. Jag vet att jag inte kan göra det eftersom jag älskar min familj för mycket för att utsätta dem för den sorgen (för en sorg skulle det vara även om jag knappast är guds bästa barn). Men det är nyttigt att påminna sig själv om smärtan, och förstå att det är värt att kämpa - inte alltid för min skull men väl för de jag älskar. Tack, och stå på er!

2009-05-12 15:49:47 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Åh Pernilla, livet känns så orättvist. Det var inte så här vi tänkte oss det. Vi får trösta oss med att våra söner är tillsammans där långt borta och ta tillvara på de små budskap vi får.

Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05
http://blogg.passagen.se/pgrrr

2009-05-12 14:15:28 - Carolina, 3lackb1rd@gmail.com

Sitter här och läser om dig och din fin kille,tårarna bara rinner, får gåshud bara att tänka på allt du går igenom, varje dag, varje minut.
Din berätterlse få mig att inse att ingeting är garanterad. Det är så hemsk hur livet fungerar.
Har ett litet barn och bara tanken gör mig oroligt.
Kramar,
Carolina.

2009-05-12 12:15:15 - Chatarina, cattis@speedmail.se

Jag kände inte din son men jag känner din sorg och tänker på er kom in på sidan av en slump och kan inte hålla tårarna borta Vila i frid Christian Kramar till din familj

2009-05-12 11:05:50 - Emelie

Jag blir helt rörd, fällde en tår när jag läste er berättelse. Jag hoppas att ni tar hand om varandra i sorgen och kämpar och minns er son med ett leende på läpparna. Ha det så bra och en bamse kram!

2009-05-11 22:14:57 - Karin

Känner inte heller er jag kom in på sidan av ren tillfällighet.Blir mycket berörd av historien. Berömmer er för en fin och välgjord sida.

2009-05-11 21:00:27 - Jessica

Känner er inte, men vill bara ge er beröm för en väldigt fin hemsida!
Han skulle varit stolt!

2009-05-11 20:54:08 - Mysan, my.andersson.85@hotmail.com

Vi är främlingar. Men jag känner sorgen med din familj... Vila i fred C.

2009-05-11 16:37:55 - Maja

Har läst om Christian och blir så berörd! Var man hittar den inre styrkan ifrån är för mig ofattbart. Innan man är med om en sådan här tragisk sak tror man aldrig att man skulle kunna ta sig igenom det, men titta på er. Mina tårar rinner och jag är tacksam över att du vill dela med dig. MVH MAJA

2009-05-09 16:08:12 - madde, tjoplahej@hotmail.com

hej har nyss läst om eran son och fy vad tragiskt...att ni får genom lida detta..jag förlorade min lillasyster för snart 3år sen...tiden läker inte alla sår men man lär sig leva med den..styrke kramar till er från mig//madde

2009-05-07 17:52:22 - Sara, sara_lovstrom@hotmail.com

Det rinner tårar ned för mina kinder, främst för det eran familj har fått gå igenom men också att jag blir så rörd av eran styrka! Jag förstår att ni inte alltid själva känner er starka, men jag ser er som väldigt starka människor!

2009-05-04 01:07:08 - Lisa Svantes syster, lisa.nenzen@karlstad.se

Förlåt..nu ä rjag inne på er sida igen..jag ville bara säga att jag känner er sorg och saknad så starkt.....lika stark som min sorg och saknad är efter min älskade lillebror Svante som nyss valde att lämna mig, Kajsa mamma och pappa och sina fina syskonbarn som han var så otroligt stolt över.
Det känns som om mitt liv tagit slut och det har nog gjort det...föralltid...
Jag tänker så här:man behöver ALLA sina syskon i livet...
Jag försöker jobba,vara en bra mamma,vara en bra syster och vara ett bra barn för min mamma och pappa...mrn hur jag än försöker så är jag hela tiden så ledsen...
Jag tänker på er och tänker att vi får tillslut återförenas med våra kära...
VARMA TANKAR TILL ER ALLA I CHRISTIANS FAMILJ från Lisa

2009-05-03 23:35:34 - Lisa Svantes syster, lisa.nenzen@karlstad.se

Hej...
Jag vill berätta att jag var in på er fina sida och jag känner med er i er sorg.
Jag själv förlorade min lillebror Svante som tog sitt liv i år, den 8:e mars och jag tycker livet är ofattbart grymt och oförståeligt. Jag tycker ni gjort något mycket fint genom att orka göra denna fina sida.
Jag tänker på er och önskar er Christian all frid...precis som jag önskar min lillebror all frid....
Varma tankar till er från Svantes syster Lisa I Karlstad

2009-04-26 19:46:41 - Sussie, famhakansson@comhem.se

Lyssnade på er berättelse i radio förra helgen. Jag har läst din blogg flera gånger, eftersom vi själv miste vår son för 10 månader sedan, i en mopedolycka. Vi beundrar er förmåga att uttrycka er och berätta om er stora sorg. En fantastisk familj. Vilka syskon Christian har! Styrkekramar till er från Sussie, Antons mamma

2009-04-22 02:07:03 - Dennis Söder, Kneto_2004@hotmail.com

Hej!
Kan bara säga att jag beklagar sorgen :(. Det kan absolut inte vara lätt att förlora ett barn. Jag sitter här och är aldeles rörd och ledsen. Jag hörde om det på radion här om dagen sen var jag tvungen att söka om jag hittade någonting så man kunde läsa mer om det. Det finns inga ord för sådana här tragiska händelser :(. Jag beklagar iaf sorgen :(. Vila i Frid Christian Sellergren! Jag hoppas att du har det bra där du nu är!

2009-04-21 21:46:27 - Dennis Söder

Hörde på Radion om det hemska som har hänt Christian och hans familj. Jag vart så rörd att jag lyssnade genom hela alltet vilket jag inte brukar göra, jag bara satt där helt stel. Vila i frid Christian

2009-04-20 20:31:33 - Åsa Johansson, Tranbar@gmail.com

Jag och min yngsta dotter hörde eran berättelse på radion den 18 April-09.
Gripande sorgligt men väldigt intressant. Att man som förälder inte alltid kan ana vad som sker eller veta varför. Framförallt att höra hur mycket han var älskad av Er, men ändå inte kunde vända sig till Er med sin vanmakt, När man mår dåligt tror man att ingen hjälp finns, man finner bara en utväg, hemskt eftersom man egentligen vet att de som älskar en alltid står kvar.Man kan aldrig som utomståene förstå vad ni går igenom men jag är oerhört tacksam för att ni ville dela md er av eran sorg och erfarenhet. Framförallt syskonens känsla av sorg och saknad. Jag och min dotter 8 år hade djupa samtal efter det här. Jag känner med ER och vill försöka ge er extra kraft att fortsätta orka leva med eran sorg. Glöm inte prata om honom, han är en del av er familj även fast han inte finns kvar här. Kram till Er alla från mig och min dotter. Programmet var väldigt lärorikt + att man som förälder med tonåringar kanske kan vara lite mera uppmärksam. Tack för att ni delar eran sorg med oss. Tänker på Er och skänker er En tanke näste gång vi går till kyrkan.

2009-04-19 21:09:57 - Jan och Kerstin, jk.johansson@swipnet.se

Jag och min fru hörde er gripande och nyanserande berättelse på bilradion. Vi kan nog inte riktigt förstå hur det känns när det är verklighet.Bara känna känslan av förtvivlan om vi själva skulle bli drabbade på samma vis. Vi blev väldigt gripna av er berättelse, vilket även inbegriper syskonens berättelse. tänk så många tankar som även rör sig i deras huvuden. Vill tillönska er alla kraft, mod och ork att gå vidare i era liv!!

2009-04-18 12:07:18 - Solgerd Käll, solgerd.kall@comhem.se

Hej. Har lyssnat på radion om eran stora sorg. Mycke gripande. Vet ej vad jag ska säga. Saknar ord. Vilken styrka att tala om det på radion. Är mamma till två barn och kan bara föreställa mig hur ont det måste göra. Tänder ett ljus för Christian. Varma Kramar till er alla

2009-04-18 12:01:59 - Anna

Hej. Har lyssnat till er historia på radio. Programmet är slut men jag har er kvar i mina tanker.
Många kramar

2009-04-14 22:46:03 - bente, bim32@hotmail.com

Att läsa Christian om hans självmord och om er berör verkligen. Har tonårsdöttrar själv och även om de oftast verkar må bra så tänker jag som mamma på hur det kan ändra sig. Kram till er.

2009-04-10 17:54:03 - oouppenbaroo@hotmail.com

Hej . Vill sända en styrkekram till er !

Att läsa på christians sida är svårt . tycker att

ni skriver jätte fint och att ni hann göra så mycket

saker , som att bara våga och åka och kolla på han .

Min lillebror valde att lämna oss 22 feb 2008 och jag

ångrar mig än idag att jag inte åkte och kollade på han ,

ville verkligen säga hejdå , men bårhuset sa att vi skulle minnas

han som han var istället , dom avrådde oss att kolla på han,

men pappa som hitta honom sa att jesper var fin när

han hitta honom i sängen. han försökte få liv i honom

men de var försent. Jag fick reda på det senare mot

kvällen , då ringde min morbror till jobbet och sa

att jag skulle komma ut för att vi skulle prata.

när vi satte oss i bilen förstog jag att de var något

fel eftersom hans tjej satte sig i bak med tårar i ögonen ,

och då fick jag höra det man minst ville höra .

Jag har försökt va stark för alla i familjen men

man faller bara tillbaka när man är ensam .

Idag skulle han blivit 18 och det är en av jobbigaste

dagarna sen han gick bort.vill bara säga vilken fin sida och många kramar till er.

2009-04-10 17:31:49 - pw gbg, pontus.wallin76@hotmail.com

de ä inte kul å få höra att någon gått bort.men livet måste ändå gå vidare.min polare lämna me livet för 10eårsen saknaden finns men dom roliga minnena får ni ta me er..ha de gött

2009-04-08 13:00:07 - Jonas, jonas830522@hotmail.com

Jag hittade din sida av en ren slump... 4 januari 2008 får jag ett samtal från min bästis att min älskade barndomsbästis och tvillingsjäl valt att lämna detta liv. Sorgen och saknaden är obeskrivlig. Och tanken på att det nu hunnit gå 15 månader och 5 dagar sedan detta som aldrig fick hända hände. Livet rullar på, men hon kommer aldrig att besöka min nya lägenhet, vara med på min 30-års dag eller på ett framtida bröllop... Det smärtar mig djupt att Christian och min bästis Pia aldrig fick leva sina liv. Det vi kan göra är att försöka leva våra liv även för dem.

Tack för att någon orkar hålla en öppen debatt om detta fruktansvärda. Vi är så många som sörjer i tysthet och som inte alltid kan prata ut med folk som vet vad man talar om.

Med dem varmaste påskhälsningarna
Jonas

2009-04-06 21:54:05 - Monica , monica-tron@hotmail.com

Vilken fruktansvärd tragegi...Blir otroligt berörd av er berättelse. Vad ni är starka! Kram till er.

2009-04-06 13:12:44 - Lena, lenapettersson@gmail.com

Finns inga ord som kan lätta sorgen efter ett barn....Vår fruktansvärda sorg är färsk bara 5 månader...mina tankar till er/Lena
www.jozzan.com

2009-04-06 11:31:00 - Patrik, patrikfriggebo@hotmail.com

Hej,

Jag har själv spelat en hel del poker på ganska hög nivå, dock utan att förlora mycket pengar. Det jag kunde konstatera som "färsk" på de höga nivåerna var att pokern styrde mitt humör mer än jag ville. Gick jag 300$ upp en dag var det en bra dag, gick jag 300$ ner var det en dålig. Jag blev så småningom bättre på att ta dessa med- och motgångar med större jämnmod, men pokern berörde ändå för mycket. Spelet är helt klart ett gift. Vem som helst kan vinna ett parti eller två, och detta kan få en att tro att man kan tjäna mycket pengar på pokern. Sanningen är dock den att den andel pokerspelare som tjänar på sitt spelande är ganska liten. Många är de som har råkat illa ut på grund av sitt spelande. Jag lider med er.

2009-04-05 20:03:40 - berth, bussberth@hotmail.com

Hej var länge sen jag var in och kollade på din sida nu men NI finns i mina tankar.

Kramar från en sorgebroder Berth

2009-04-03 14:44:54 - R.I.P Peter Dahlenmark

Hej!

Ännu en som begick självmord, Peter Dahlenmark. Han hade spelat bort miljontals pengar av Sportinginvest, hemskt.

MVH

2009-03-31 13:57:04 - Ida

Hittade dagboken Christian skrivit i Expressen från 2004 från Vm-turneringen i Dallas. http://www.expressen.se/noje/fredag/1.161814/dagbok-fran-den-23-december

2009-03-31 13:23:00 - Ida

Åh, så sorligt. Halkade in på sidan av en slumpt. Ska läsa vidare nu..// Ida http://blogg.passagen.se/ivanhoee

2009-03-30 18:18:20 - conny sellergren, sellergren85@hotmail.com

Jag kännde inte Cristian så väl men jag tänker på er.Synd att vi inte har bättre kontakt

2009-03-26 20:35:27 - Cicci

Skickar en tanke och en styrkekram. Har en vän som genomgår samma sak som du och din familj (Liz38). Jättefin sida och en jättesöt son! Kram

2009-03-25 22:38:32 - Solveig

Ja den frågan kan man nog ställa sig tusen gånger om... varför kom du inte till oss... när du hade det svårt.... Man tycker att ens föräldrar står en närmast... nu är jag långt i från ert lidande... å vad ni fått gå igenom... men en sak kan jag öppet å ärligt säga...jag har aldrig å skulle aldrig ha anförtrott mina föräldrar mina bekymmer... I dag finns dom inte i livet å jag ångrar inte att jag inte delgav dom vad jag fick gå igenom... men därmed inte sagt att jag inte älskade mina föräldrar... dom var faktiskt en fina å trygg före bild... vilka jag oxå tror ni var för er son... men ibland är det bara så att man måste kämpa själv... kramar till er i massor..

2009-03-24 20:35:39 - sari

jag beundra dej.du är stark.jhar nästan gått igeom samma sak.men hann rädda min dotter.mång kramar till dej.

2009-03-23 23:34:55 - carol, vovven.maxie@telia.com

Jag känner mig skyldig efter egna självmordsförsök om än för längesedan nu.Ni har en fin minnessida.
mvh
Carol

2009-03-20 00:40:05 - Camilla, www.milla83.blogg.se

Åh mina tårar slutar inte rinna. Vilken otroligt vacker minnessida. Kämpa på! Ta hand om er. Stor kram.

2009-03-16 22:48:27 - anette, net@hem.utfors.se

Vill ge dig en varm kram full med kärlek.

2009-03-14 17:48:32 - senada, senada.brnjicanin@hotmail.com

jag skulle gärna ta en liten del av smärtan ni har men jag vet att det inte går

2009-03-09 12:50:59 - kristina , kristina.ohman@hotmail.com

söker tröst har förorat min son 28 år är så tom nu kristina

2009-03-08 11:07:43 - Anna, any_bany@hotmail.com

Anna heter jag.. Jag är medlem på VSFB då jag förlorade min tvillingsyster 2005. Tårarna rinner längs mina kinder samtidigt som jag läser om er kära son Christian. Ni har gjort en jätte fin minnessida. Ta väl hand om varandra!

Tänker på er!
Anna

2009-03-05 20:14:12 - Olivia, feelingnoregard@hotmail.com

Var inne på denna sida idag eftersom vi har ett arbete om självmord bland unga. kom in på denna sida och jag började gråta så fort jag läste allt som hade hänt. Ni är starka som ändå klarar av vardagen och jag önskar verkligen att det här inte skulle ha hänt er... Tänker på er.

2009-03-05 08:59:54 - Julia, Julia.Jensen@hotmail.com

Var inne på denna sida i dag och tyckte detta vae så hemskt.
Jag känner medlidande med Familjen,och förtsår känslan.
Det kännas som en person väljer bort alla familjmedlermar och kompisar.
Tänker på er.


2009-02-24 16:58:10 - Mamma Melissa, www.mammamelissa.blogg.se

Var inne och tittade på bilderna från Christians dag... jag väljer att kalla våra barn och ungdomars begravningar för deras dag, eftersom det handlar om så mycket mer än att begrava dem... man minns dem med ljus i sinnet, man tänker på allt som de hade kvar... deras avslut borde egentligen inte ha varit så tidigt.

Så när våra döttrar dog så valde vi att kalla det för deras dag, därför att det var inte bara begravning -det var namngivning också. Och alla kalas som de skulle haft kvar, alla jularna, alla glada stunder fick vi trycka ihop till en dag. Deras dag.

Lade särskilt märke till ljusstakarna runt Christians kista. Vi valde också en lägre variant för att det skulle rama in kistan bättre.

Och den bilden fick mig att minnas hur perfekt flickornas dag var!:.)Så tack!

2009-02-21 22:57:45 - Yeez

Det är så orättvist att du förlorat din son, så fruktansvärt orättvist. Jag hoppas (och vet) att du orkar hela vägen, för det är ju klart att ni ses igen! Ha det bäst!

2009-02-19 18:15:41 - Berit

Vår 17-åriga Philip var inne på samma sidor som Christian den dagen han tog sitt liv (och även tidigare hade han varit inne där). Jag visste inte då att det fanns sådana sidor. Det är så fruktansvärt! Kan du inte skriva i Spes gästbok när Barnaministeriet kommer att sändas? Hoppas att många kommer att lyssna och reagera!
Kram och tack för att vi får ta del av din fina sida om Christian.

2009-02-13 17:16:29 - Jen

åh, fruktansvärt.
Hittade sidan när jag försökte hitta lite hjälp åt min ex pojkvän. Han är fast i spelets värld, jag älskar honom så mycket. Men det funkar inte när spelandet är nummer ett.. Jag tänker däremot aldrig ge upp honom!!! Ska se till att han blir frisk. Ska visa honom Christians sida. Tänker på er. <3

2009-02-08 23:39:45 - Anna igen..

Skönt att du fått bekräftat att han finns nära er..dom finns närmare än vi tror. Och det ger lugn, trots att vi saknar dom outhärdligt ändå.. Kram på dej

2009-02-08 23:23:13 - Anna

Tårarna bara rinner...hittade själv min syster för några år sedan...jag känner så med er. Tänder ett ljus för alla våra vi saknar som finns på andra sidan... Tänker på er alla. Kramar

2009-01-24 05:10:22 - Jane, hojnan@hotmail.com

Jag läste Er berättelse om Christian. Jag har själv 2 söner,,,23 o 28 år, Att ni går ut o berätta er historia,kan vägleda och hjälpa andra,

2009-01-18 20:47:38 - Sofie, sofie.r.kjellqvist@hotmail.com

Har varit här många gånger och läst din sida till Christian, men varje gång kommer tårarna och då är det svårt att skriva här i gästboken, men nu stålsatte jag mig. Vad fin er påg var, vilken fin hyllning ni gör till honom här!!! En stor varm kram till dig från mig

2009-01-17 13:38:40 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

hej vännen. kommer in med en kram till dig från marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2009-01-11 23:12:19 - helena, helenah6@hotmail.com

vet inte riktigt hur jag hittade Er sida, men tårarna rinner och jag vet inte ens vad jag ska skriva.. min älskade bror tog sitt liv för bara en månad sen, (o lämnade oss tre syskon o föräldrar) o jag vet inte hur man klarar av all sorg o saknad. att man överlever, det vet jag, men just nu går det inte att förstå hur.. Ni förstår nog vad jag menar. vill bara skicka en stor kraam, o Ni e verkligen guld värda som har den här sidan. skulle tro att Er son o bror e riktigt glad för att Ni orkar dela med Er av Er historia. kraam, helena.

2009-01-11 22:18:20 - jenny, terranowa@hotmail.com

i mitt sökande att förstå hittade jag eran sida...

2009-01-11 19:38:48 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Är ute på en promenad i cybern och vill ge en stor kram till dig Pernilla!

Kram Gunilla

2009-01-10 19:57:28 - Maria

ag känner inte er eller Christian, men tårarna forsar ner för mina kinder. Fy så hemskt att hitta sitt barn på det sätt ni gjorde

2009-01-10 04:37:56 - Anton, Anteberg@hotmail.com

Denna historia gjort mig väldigt ledsen. Kände inte Christian men tyvärr var det lite själviskt av dig att göra så. Du hade så mycket att leva för (DIN FAMILJ).
Vila i frid!

2009-01-07 11:07:37 - Linda Engebretsen, linengen@getmail.no

Takk for at deres hjertevarme åpenhet om den verste sorgen foreldre kan oppleve; å miste et barn i selvmord. Har selv mistet en 25 år gammel sønn for 3 år siden, som også valgte å ta sitt eget liv. Gode tanker og varme klemmer til dere alle fra Linda i Norge

2009-01-02 23:16:01 - Hanna

Hemsk historia verkligen. Och hoppas att ni lever vidare och har alla goda minnen kvar.

2009-01-02 22:50:44 - Annette Bissioni, annettebissioni@hotmail.com

Kände inte Christian men förmodar att han var en fullt normal 21 åring med suget efter livet men som tyvärr även blev för mycket när poker och pengar kom i hans väg.
Spel på nätet borde vara förbjudet.
Har själv två killar som är 21 i år och gråter när jag läser om Christian och är livrädd någon av mina söner skall hamna i läge de vill sluta leva.
Dina ord hjälper mig bli mer observant på vad de företar sig.

Sänder en stor Kram till er i familjen och hoppas ni kan se framåt och minnas de fina dagar ni haft med Christian.

2008-12-30 11:35:38 - Nettan

Gott nytt år vännen...det blir nog inte Greven i år ;)...det var länge sedan!!
Ha en mysig kväll med familjen

kramar från oss i Viken

2008-12-29 21:51:27 - Leena, lena.keranen@telia.com

Kom förbi och läste din blogg...så fint du skriver.
En viktig sak att at upp i median, självmord och varför det blir fler och fler unga som inte orkar...
Kram från Leena

2008-12-29 20:57:35 - Lise-Lotte Jonhede, lise-lotte.jonhede@hotmail.com

Hejsan vill bara önska en trevlig helg så gott det går. Jag känner med dig. Kram Lise-Lotte

2008-12-23 23:41:05 - Anne, thizismylife@rocketmail.com

Denna julen blir annorlunda. Jag sitter själv dagen före julafton & ensamheten knackar på min dörr. Men då känner jag plötsligt hur bra jag har det! Alla mina nära & kära finns i min närhet. Mina tankar går till er som inte har Christian hos er. Tänk vad bra man har det. I fortsättningen ska jag vara mer tacksam för livet jag har. Ha en fridfull jul. Jag saknar Christians leende...

2008-12-23 23:12:35 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

tack goa du för julkortet. vad glad jag blev. Önskar dig och din familj en lugn och fridfull jul kram från marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2008-12-23 12:52:35 - Yvonne

Hjälp... vilken sorg och smärta att mista sitt barn.
Alla tankar går till familjen. En jätte fin sida
Kram Yvonne

2008-12-22 11:45:25 - Nettan

Ha en tiktigt god jul & gott nytt år

kram

2008-12-21 16:03:50 - Riccard, riccard.nilsson@se.mcd.com

Jättefin sida, jättefint! Kram från Riccard

2008-12-20 00:21:06 - Peter, peterk0505@yahoo.com

Grattis på födelsedagen, i Änglarnas stad som din mamma brukar nämna.
Min mamma är född på samma dag som du men tyvärr så finns hon inte i livet eftersom
hon dog i cancer 2001. Som din familj så får jag gå till en grav istället för att träffa henne
och det är så tråkigt!

2008-12-17 20:17:23 - Gunilla Karlsson, karlsson29034@hotmail.com

Nu brinner ljuset för dig Christian! Hälsa till Rickard.

Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2008-12-17 16:04:39 - Karin Larsson, karin.l@sjobo.nu

Tänker på er idag.
Många kramar till
er och ert änglabarn.

2008-12-17 12:08:51 - Ann Svensson, ankan108@hotmail.com

Vilken fin sida..tårarna rinner..varm kram till dig..Jag miste min pappa för snart tre år sen..kan inte föreställa mig hur ont det måste göra att mista sitt barn på detta tragiska vis..Kram Kram

2008-12-17 10:38:01 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

Tänker på er familj i dag. och jag tror att de har en fin födelsedag för er Christian i dag i änglarnas stad. kram från Marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2008-12-17 05:56:57 - Nettan

Tänker på er idag

kramar

2008-12-12 19:54:25 - Anne, thizismylife@rocketmail.com

Såg minnesannonsen i HP. Har inte vetat att Christian gått bort. Han var alltid glad & hade ett extra leende övers till alla. Tänker på honom, saknar men minns med värme. Kram till er alla!

2008-12-12 19:44:50 - Emelie Enbratt , eme_popcorn@hotmail.com

jätte hemsk verkligen :/ <33

2008-12-07 19:19:56 - Kerstin

En stor kram till er hela familj, vår familj har genomgått samma sorg, en son som tog sitt liv 27.12.2004

2008-12-06 18:58:47 - Robban, claessonrobert@hotmail.com

Träffade eller pratade aldrig med Christian, men han var en e-sport idol för mig och många andra. Rip mannen

2008-12-02 18:02:03 - Louise, louise_hansson_40@hotmail.com

Sänder en varm kram till er alla som mist sitt eller sina barn vet hur tung sorgen är miste 3 barn för 10 år sedan kram

2008-11-27 11:50:05 - Änglavän

Tusen kramar

2008-11-23 01:58:21 - Emma

Riktigt tragiskt. r.i.p<3

2008-11-17 12:46:41 - Monika

Kram!

2008-11-10 12:13:04 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

Hej vännen kommer in med en varm kram till dig. hoppas att våra änglar har det bra i änglarnas stad kram från marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2008-11-09 20:39:21 - raija, toppila@rikks.com

så fin hemsida ni har gjort...och stor tack att ni låter oss ta del av det dom hänt..
kram/raija

2008-11-09 09:22:12 - Susanne, suli562hotmail.com

Såg annonsen i tidningen och blev nyfiken på webadressen. Satt igår kväll och sitter nu på morgonen och läser,tänker, känner och gråter.Det är fantastiskt fint av er att låta alla ta del av det som hänt er. Min son är född -86. Fick nyligen veta att han börjat spela poker på nätet. Jag ska skicka den här sidan till honom och be att han tar sig tid att läsa om vad som kan hända och att han stoppar i tid. Och om han får problem, att han kommer till mig eller någon annan han kan prata med, innan det gått för långt. Tack för att jag fått dela
detta med er. Det har väckt många tankar och känslor.
Det värsta som skulle kunna hända är att mista något av sina barn.
Ni gör mycket gott för andra människor genom denna sida.
Mina tankar finns hos er. Kram Susanne

2008-11-07 23:38:33 - Mia , www.sandraperrault.com

Ja du Pernilla....2 år...helt ofattbart ! Tänk att vi varit utan dom så länge - det går ju inte ? Kram M

2008-11-07 18:13:41 - margrethe, gete1950@hotmail.com

så fin hemsida ni gjort! många, många varma kramar från en mamma

2008-11-04 20:29:24 - Elin , blondasteelin@hotmail.com

verkligen en jättefin hemsida , beundrar verkligen hur stark er familj är jag tänker på er och ger er styrka ! / Elin

2008-11-03 22:57:09 - Bisera Varevac, jahovicbisera@hotmail.com

Jag beundrar verkligen, många kramar till er alla!

2008-11-03 20:44:28 - Helena Strömdahl, helena@stromdahl.com

Har varit inne på denna hemsida för första gången idag. Jag känner en stor beundran för ert engagemang och ork att offentligt visa er sorg och kamp att gå vidare i livet. Kramar Helena Strömdahl

2008-11-03 16:22:17 - Johanna

Många styrkekramar till er!!!!

2008-11-03 16:14:19 - Fam. i Gullbranna, lk05jesv@stud.hh.se

I kväll tänder vi ett ljus vid ditt foto.Våra tankar är hos dig och din familj.
Kram Kent, Jennie, Rebecca,Marcus

2008-11-03 15:56:51 - Rosa malmström, kramrosa83@hotmail.com

Tände ett ljus för dej i helgen killen .tänker på dig.
många kramar Rosa

2008-11-03 15:49:56 - Nina

Sänder en VARM KRAM från mig..

2008-11-03 15:13:30 - ,

Det var en riktigt fin sida till er son. Beundrar er fr eran enorma styrka. Kram till er alla

2008-11-03 11:39:45

Sänder många styrkekramar till er....

2008-11-03 11:16:27 - margaretha dahlberg, margarethadahlberg@gmail.com

Jag stod vid din grav och sjöng härlig är jorden igår kväll.Du har den bästa platsen.Såg godisägget och alla ljus.Det tycker jag är fint sätt att bejaka minnet på.Jag miste min bror när han var 21 år i en bilolycka.Så länge vi minns och pratar om våra döda, så länge lever de kvar.Jag tror att de är med oss på andra sidan.Där är ingenting svårt.Kram Maggan i enslövskören.

2008-11-03 11:04:32 - Camilla Eriksson, milla618@hotmail.com

Hej!
Sänder många kramar till Er och undrar hur går man vidare efter något sådant här?! Beundrar Er för att Ni är så starka att Ni delar med Er av Er sorg.
Med varma hälsningar
Camilla

2008-11-03 09:03:20 - Catharina Laholm

Först och främst vill jag säga att ni har gjort en jättefin sida, och att ni vill dela med er av er sorg, och vad fin han var Christian!!
Jag blev jätte rörd när jag läste era berättelser, om allt ni varit med om osv.
Jag är själv mamma till 2 barn, och detta får bara inte hända i en familj.
Hur årkar man gå vidare när något sådant här händer? Jag har själv varit med om en hel del i mitt liv, men när det handlar om ens barn som betyder allt för en, och som man lever för, då har man styrkan som man inte trodde fanns.
Tänker på er!!

2008-11-03 07:15:01 - Eva , eva_hallberg@hotmail.com

Många kramar till er

2008-11-03 06:58:15 - Micke

Fin hemsida. R.I.P.

2008-11-02 23:05:41 - Amanda, mandi@ekenas.com

Det är så hemskt och lessamt då sådanthär skall hända :/ Blev helt chockad/berörd eller vad man skall kalla det också då han är född på exakt samma datum&årstid som min syster <3
Han är ju en söt kille,hur kunde detta hända :( fast jag inte känner er men iaf, och en massa styrkekramar till er <33

2008-11-02 12:34:15 - Gunilla karlsson, karlsson29034@hotmail.com

Jag kommer in och försöker ge några styrkekramar inför morgondagen.
KRAM Gunilla
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

2008-11-02 11:35:27 - Jane

Går in och läser om Christian ofta och undrar för mig själv hur jag kan påverkas så mycket av en människa jag inte ens träffat någon gång.
Men jag blir berörd,berörd av att ni orkar berätta och är så öppna som ni är.
Ni verkar vara en fantastisk familj och jag kommer tända ett ljus imorgon för Christian här hemma.
Hoppas ni har orken att ta er igenom dagen..En stor kram vill jag ge er alla.

2008-10-30 15:15:20 - Lena

efter allt mörker i mitt hjärta de senaste två åren tändes ett litet ljus när DU kom till mig på seansen idag!! jag är fortfarande i chock men det har också infunnit sig ett lugn inombords som jag saknat så länge... nu vet jag att du känner av min sorg och saknad, och hör allt jag sagt/säger.

2008-10-30 09:05:51 - carola, ancahj@hotmail.com

Lämnar en kram hos er, himla snygg kille er Christian....

2008-10-29 19:33:54 - Natalie

Sitter här och gråter. Så hemskt att förlora sitt barn, ja vilken nära släktning/kompis som hellst på detta sätt. Att inte ha en förklaring.
Jag skickar massor av tröstkramar till er.
Ps. Länkar till denna sida från min blogg. (www.sweetnallie.blogg.se)

2008-10-29 13:59:50 - Emma, robey.devote.se

Skickar er en kram.
<3

2008-10-23 19:39:03 - Maria

Hej. Blev rörd av er beröttelse och är verkligen ledsen för, att vad som verkar vara en sådan fin kille inte skulle vilja leva längre. Jag försökte själv ta mitt liv 2003 och 2004 men lyckligtvis så är jag här idag. Föstår nu hur dumt allt var och att det inte var enda utvägen. Jag önskar er allt det bästa.

2008-10-19 22:16:40 - Marita, bortagrind@telia.com

Hej Pernilla! Vi är ju med på samma maillista för föräldrar som mist barn. vi sågs i våras i Norrköping.
skriver inte så mycket på Ung-i-minne just nu, men läser allt. Ville bara skicka en liten hälsning. Kika gärna in på andreaslewinsson.pjasenshundhem.se
Kramar från Marita

2008-10-16 16:24:42 - Sara

Kramar till er

2008-10-14 21:52:16 - Krys, kryswho@gmail.com

varma kramar till er.

2008-10-14 09:20:57 - kattis

kram

2008-10-13 19:42:06 - Ingela Davids mamma, ingela.arlevik@skola.gullspang.se

Det gör så ont i mig, jag vet hur det känns. Smärtan är olidlig, kärleken till våra barn oändlig.

2008-10-12 16:53:41 - Veronica

Så är jag här igen. Kikar och ... känner att det gör ont.
Varför gjorde du så, vackra unga grabb?
smärtan går inte över, fast jag inte kände dig, tankarna försvinner inte. Önskar du valt en annan väg.

2008-10-09 20:00:07 - Kerstin Erikas mamma, kerstinperstorp@hotmail.com

Så fin sida om din son tårarna rinner mest hela tiden.
Kramar till er från en annan änglamamma

2008-10-04 19:15:44 - Maria

Tårarna bara rann när jag läste om den värsta dagen. Jag tänker på er. Kram

2008-10-03 22:55:44

Det funkade ju inte

Sök på Youtube
Lene Martin_ A place nerby

Den är såååååååååååå fin

2008-10-03 22:53:47 - Nettan

Man ska ju inte göra reklam men jag känner att denna sång begöver alla lyssna på
http://www.youtube.com/watch?v=nuqRk5XjoIo&mode=related&search

Pernilla & Göran ha en underbar helg
saknar er.så mycket skoj vi hade

kramar :-)

2008-09-30 16:59:03 - Linda

Mina tårar kommer. Har själv två barn. Hemska tanke om något skulle hända dem. Hoppas att han ändå känner frid nu eran son! Tänker på Er! Kram från en Mamma.

2008-09-24 23:55:00 - Linda, linda_hogstrom87@hotmail.com

Jag såg programet om självmord som du skrev om. Mycket berörande. Man kan bli så arg att detta får finnas i sverige. Idag var jag själv på begravning. Min Kära farbror tog sitt liv på hans 50års dag. Lämnade sin fru, sina barn o sin mamma och alla oss som älskade honom i sorg och saknad. Jag blir inte klok på att jag aldrig kommer få svar på min största fråga.. VARFÖR??
vill så gärna fråga honom nu... Va det värt det ?

2008-09-24 23:29:53 - Jennifer

Vila i frid Christian..
tänker på familjen!
ta hand om er
<3

2008-09-21 21:13:37 - Gunilla Karlsson, karlsson29034@hotmail.com

Visst är det en konstig känsla att veta att en ord kanske hjälper någon annan...
Kram Gunilla
http://blogg.passagen.se

2008-09-19 10:54:58 - Bella, c_83a@hotmail.com

Jag har läst igenom "Den värsta dagen" & tårarna bara rinner. Mådde tidigare väldigt dåligt. Har tagit överdos och hamnat på IVA men nu mår jag mkt bättre.. Har varit inne på självmordsguider men blir så arg att det finns sådana! Och att dom får finnas kvar.. Skickar en massa styrkekramar!

2008-09-17 07:24:21 - Kathleen, http://kalorifreak.blogspot.com/

Jag beklagar :( KRAM

2008-09-17 07:11:07 - Emelie, bara_emelie@live.se

ville bara visa att jag varit inne och kikat! väldigt fin sida ni har gjort till Christian!
kramar

2008-09-15 20:14:52 - Patricia, patricia@pumpkin-productions.com

I am so sorry to hear of your loss but glad to see that you are helping to make others aware of gaming addictions and the prevalence of suicide help sites. I really hope that your openness will urge all parents to spend more time with their kids and to really understand what they are up to on the Internet (not that you did not, of course, since he was an adult, but here I am thinking of younger people). I am certain that you and your family are really making a difference -- you have already made a difference to me! Good wishes to you all!

2008-09-14 02:16:54 - Maria Lindberg , nina848@hotmail.com

Jag vet hur det känns att missta en närstående jag har presis förlorat min bästa vän ... men men det är med medlidande jag skriver detta till er christians familj

2008-09-13 18:58:35 - Josefin, www.vardagsljus.blogspot.com

Det är oförståeligt hur sådanda sidor kan finnas. "Självmordsguiderna" Vidrigt!

Skickar styrka till Christians omgivning.

Skänker ro till Christian.

*Styrkekram*

2008-09-13 00:33:51 - Eva-marie, handlareolsson@gmail.com

Jag hittade hit via en blogg. Jag missade TV:programmet men det går kanske i repris. Visst är det fruktansvärt att sådana sidor får vara kvar på nätet (liksom många andra förfärliga "tips")Christians hemsida är mycket fin! Ert engagemang hjälper säkert många andra. KRAM

2008-09-12 12:45:13 - Malin

Tack Pernilla
Nu förstår jag hur du menar.
Säger det en gång till.Ni är otroliga som lämnar ut er så här.Hoppas att det hjälper någon
Kram Malin i Uddevalla

2008-09-11 15:48:08 - Lisa Olveby, lizao25@hotmail.com

Hej Pernilla, vill bara tala om att jag har varit in på eran sida om Christian. Tittade på filmerna med honomn och blev både ledsen och glad på samma gång, glad över att han finns förevigad på film, glad över en sådan fin kille som han verkar vara, glad, rolig och en riktig spexare. Ledsen över att han inte finns längre, ledsen över den sorg som drabbat er och förlusten av honom. En otroligt fin kille, glimten i ögat av det jag kunde se, och just av en spexare.

Stor kram Lisa, Jessicas mamma.

2008-09-11 14:52:04 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

Hej Pernilla. Såg programmet i går på datan när jag kom hem från jobbet. Herre gud jag blir så förbannad, vad är vi på väg ? vad händer med människorna. Jag blir alldeles skogstogig att det finns sådana sidor på nätet och att de inte kan göra någonting. Du var så bra Pernilla. Du har som jag fyra barn på jorden och en ängel i himlen och det är väl klart att döden tar en stor plats i ens liv, när man mister sitt eget barn, men för det så glömmer väl inte de andra. Tycker att du svarat bra på Malins inlägg. Precis lika mycket som man finns för sina levande barn, så måste man också få sörja det barnet som inte finns längre. Det vore ju konstigt annars. Själv känner jag att jag lever med ett ben i livet där mina fyra älskade barn finns och ett ben i döden där min älskade Marcus finns. Men det finns ändå plats för kärlek till dem alla fem. Varm kram till dig Pernilla från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

2008-09-11 12:30:56 - Pernilla Christians änglamamma

Hej Malin!

Jag brukar inte skriva svar på kommentarer här i gästboken men känner att din fråga behöver ett svar.


Jag känner inte att jag har glömt bort mina andra barn, tvärtom sätter jag ännu mer värde på dem nu när jag vet hur snabbt livet kan ändra sig.
Innan tänkte jag att "det drabbar bara andra", men nu är jag en av de andra!

Jag känner inte att jag lever bara för Christian, jag lever tack vare mina barn som är kvar. Hade jag inte haft dem så hade jag inte orkat kämpa för att de, dina barn, allas barn ska slippa gå igenom det vår familj går igenom.

Innan vi valde att vara offentliga så pratade vi igenom det med barnen och gör fortfarande.

Du har rätt i att jag kan inte göra något för Christian men jag kan göra något för mina andra barn, för dina barn, för allas barn. Det är bara tillsammans som vi kan få till en förändring i samhället!

Jag talar om för mina barn varje dag att jag älskar dem! Vi brukar i vår familj säga "Jag älskar dig till solen och månen och tillbaka igen" och det gör jag varje dag, både till Christian som inte längre finns kvar här hos oss och också till de andra fyra som finns kvar.

Jag älskar alla mina fem barn lika mycket men kanske lite på olika sätt, för olika egenskaper eftersom de ju också är olika personer.

Det är tack vare dem som jag orkar kämpa vidare!

/Pernilla

2008-09-11 11:03:39 - Malin

Dina andra barn.Hur reagerar dom när du som det ser ut bara lever för Christian?
En kanske underlig undran.Men har själv mist barn och jag lever bara för mina barn som LEVER.Hon som är död kan jag inte göra något åt
En mycket fin sida ni har där ni lämnar ut er själva.
En tanke sänder jag till dina andra barn.

2008-09-11 09:20:05 - Malin Andersson, malinandersson_3@hotmail.com

Kolla på programmet. Du va duktig. Helt sjukt att det till och med finns sidor nu där folk kan få råd hur man tar livet av sig. Blir så förbannad på sådant. Men jag ville egentligen mest säga att jag tänker på er. Kram Malin

2008-09-11 07:49:48 - Ludmilla , ludmilla@linnea.se

Vad bra du var i programmet. Christian är stolt över dig! Vi ska kämpa i detta så att vi tillsammans kan genomdriva en förändring i samhället!

2008-09-10 22:33:58 - Margaretha

Såg programmet med blandade känslor men vad bra du var Pernilla. Christian kan vara nöjd med dig däruppe i sin värld.Jag är glad attdu o din man har lämnat er berättelse till våran bok. Kram

2008-09-10 21:44:53 - S

Såg på uppdrag granskning ikväll.. förstår inte hur någon kan lägga ut så hemska sidor när det finns de som verkligen mår dåligt! tycker ni är fantastiska som orkar dela med er av Christian och det som hänt! all kärlek!

2008-09-10 21:05:13 - Lena

Tack för ditt medverkande i "Uppdrag granskning".
Jag är en av dina besökare och en av de som tycker det är oerhört tragiskt det som hänt.

2008-09-10 12:12:22 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Jag ska se på TV-programmet, om inte direkt så i alla fal på webben lite senare.
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

2008-09-03 12:43:43

Förlåt...jag menade Christians minne. Fingrarna slant...bråttom som vanligt.//Kram igen

2008-09-03 12:42:32 - Lena-Marie, lena-marie.e@spray.se

Vilken underbar sida ni gjort till Christina minne. Kramar från en som också lever i aldrigheten.//Addesmamma 82-07

2008-09-02 17:37:58 - Eivor, syrenblomma@hotmail.com

Med tårar i ögonen läser jag om er son och er stora förlust. Det finns inga bra ord att uttrycka sig med.J a g t ä n k e r p å e r!

2008-08-28 22:54:47 - Karin

Tack för allt jag har fått ta del av. Många kramar.

2008-08-26 09:10:19 - Katarina

Tack för att ni delar med er. Många styrkekramar.

2008-08-25 06:38:54 - JAN BLOMBERG, JBLOMBERG

JÄG ÄR HEMSK LESDESN DÅ,DAtUMET BLEV FEL , SKA VARA DEN 26..e

R I P BILLY

PAPPAPA, OCH NHANS KÄRAST ,OCH ALLA I HILLLEN, SOM NOG HAR DET BRA

S A K M AR DIG DS, ININ LÅNHR POJK

2008-08-24 16:34:38 - ledsen mamma och farmor

Kära pernilla med familj,vill bara tacka för ett varmt och givande tel.samtal.Du vet nog vem!Såg att tel.vi pratade om gick att hitta på eniro.Lyck till och hör av dig när det är gjort!!!Ja innan också om du har tid och lust.
Många tröstekramar till er alla.

2008-08-23 18:39:48 - Nathalie, nathaliie.w@hotmail.com

Ville inte lämna denna fina sida utan att ge er en kommentar. även fast jag inte har nått speciellt att skriva så vill jag ändå framföra att jag tycker fruktansvärt synd om familj och vänner. hoppas det blir bättre med tiden. kram

2008-08-23 15:38:17 - Madde, madeleine.markstrom@hotmail.com

Kom av en slump in på er minnessida och blev så oerhört berörd. Jag tror jag kan förstå vad ni genomlever eftersom jag själv var nära att gå samam väg som Christian. Efter åtta år blev jag frisk och fri från ångesten och idag är jag en 22 åring som kämpar hårt för att hjälpa andra unga. Föreläser, har skrivit en bok om kampen och vill i framtiden arbeta med uppgivna unga. Få dem att inte begå samma misstag... Mitt hjärta värker för er skull. Behöver ni någonsin ett stöd, finns jag på min mailadress. Önskar er all energi och sänder de varmaste kramar. Kämpa!

2008-08-22 16:42:37 - Nettan, elefant63@hotmail.com

Önskar hela familjen en underbar helg...hoppas vi kan ses snart.Hade varit så skoj,

Har lärt mig i vårt sorarbete att se framåt..förra helgen sänkte vi svärmors aska i havet fint & jobbigt.
Men livet går vidare :-)
hör av er om ni har itd
kramar från oss i viken

2008-08-21 23:10:41 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Sitter här igen när jag inte kunde somna...
Vii skicka dig en styrkekram på vägen.
/Gunilla mamma till Rickard 81-05
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

2008-08-21 10:56:31 - Christel Kjellstrand, christelkjellstrand@hotmail.com

Dessa fina ungar som av olika anledningar valt att inte leva längre....Kram från Jennifers mamma

2008-08-20 22:14:54 - Mikael, postmf@hotmail.com

Jag är en spelberoende (poker) som har förlorat allt. Allt materiellt jag äger... Dock vill jag överleva för mig själv, mina barn och vänners skull. Hoppas på att få komma in på behandlingshem snarast...Jag tror jag kan ana mig till Christians känslor och tankar hans sista tid i livet. Mina tankar går till Er anhöriga. Varma kramar!

2008-08-20 15:34:48 - Ubbe Stockholm

TAck för att jag fått dela era tankar och funderingar. Har några vänner som gått bort på olika sätt. Sänder er ljus och kärlek ! !

2008-08-16 23:44:02 - En mamma, giab6@hotmail.com

Min son tog sitt liv julafton 2007.
Jag anar hur ni känner...
Kram

2008-08-16 14:03:16 - Annie

Det finns egentligen inga ord som kan trösta. Men jag lider med er att ni aldrig får veta. Många kramar.

2008-08-16 05:59:16 - Synne, sykkylven@msn.com

Kan aldrig förstå hur ni mår och känner. Men jag lider med er som sitter igen med alla frågor ni aldrig får svar på.
Tänker på er.
Kram mig.

2008-08-15 22:58:13 - Emma

Ingen kan sätta sig in i hur någon annan känner när de har förlorat någon som står en nära, inte ens om samma sak har hänt en själv. Jag hade en kompis som tog sitt liv i våras och precis som för er känns det ofattbart. Det finns inte ord och det fanns ingen förvarning. Jag vet inte hur ni känner, men jag vet vad jag känner. En saknad är alltid en saknad.

2008-08-15 22:51:43 - Sara, snifflepod@gmail.com

Det går aldrig att säga att man förstår hur ni känner er, men jag kan säga att jag känner med er! starkt av er att ha denna sida, vet att detta väcker lika starka känslor hos många som det gör hos mig.

2008-08-15 20:27:05 - Anna, al_1986_@hotmail.com

Helt ofattbart.. Vet inte vad man ska säga.. Tycker synd om er, man inser nog inte hur folk runt om kring en skulle må om man själv gjorde en sån sak.. Hoppas ni är starka och tar hand om er själv.. MVH// Anna

2008-08-15 18:20:59 - Katja, sol.backen@hotmail.com

Jag har inga ord för att trösta er! men med tårar som rinner så kan jag inte tänka mej i min vildaste fantasi va hemskt detta måste vara! hoppas ni orkar å ta väl hand om er, kramas mycket! mvh Katja

2008-08-15 17:44:41 - Sofia

Stor kram till er alla.

2008-08-13 23:43:05 - Jonas

Önskar er det bästa!

2008-08-13 18:16:44 - Veronica

Är här inne och tittar då och då. Fastnade för sidan för länge sedan, när den precis kommit ut och är sedan dess här inne och läser ibland. Tänker på Christian mellanåt, känner en klump när jag är här och läser, samtidigt som jag tror att han vill att den ska finnas, att andra ska få inblick i hur fel det kan gå för en ung liten man.

Givetvis önskar jag som Er, att sidan inte funnits, utan att Christian varit kvar hos er och jag ovetandes hade levt vidare.

Ändå är jag tacksam över att jag får läsa om honom, får en bild av honom, får lära känna honom genom er.

Tack för ni är så starka, modiga och bra, som har denna vackra sida.

Mitt hjärta blöder och mina tårar rinner.

Värme!

2008-08-11 19:06:38 - ledsen mamma och farmor, Carina-corrrona

Det här med droger har jag sett på nära håll många gånger bland vänner och bekanta med olika resultat som följd.Jag har dock ingen större erfarenhet av detta.Jag ville bara skicka en kram till er och hoppas ni får den hjälp som behövs.Mitt hjärta blöder för alla ungdomar som fastnar i ett sånt helvete.
styrkekramar!!!!!

2008-08-11 16:18:54 - Carina, corrrona@hotmail.com

Nu har jag varit inne flera dagar i rad och läst, gråtit och undrat varför!!Har 3 barn varav två finns i min värld som jag kan acceptera.Min äldsta son Robin 24år har valt att leva i drogernas liv!Han har tagit flera överdoser men överlevt.Känner med er..de man behöver är styrka ,kraft och mod att gå vidare i livet men det är så svårt.Önskar er all lycka,mvh carina

2008-08-11 10:06:38 - Jenny Grönholm, jgroenholm@yahoo.se

Hej Pernilla m. familj. Önskar att ni haft en bra semester tilsammans. Tänker på er och eran Christian. Jag ska försöka komma på sorgegruppen i höst då ses vi. Varmaste kramar till er från mig...

2008-08-10 18:03:50 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Hej Pernilla, jag är ute på en liten bloggpromenad och kommer förbi med en kram till dig och din familj.
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

2008-08-09 15:38:51 - Lillan, 043022343@telia.com

Inte en dag utan att jag tänker på er...vill så gärna skriva på ung i minne sidan men har inte haft ord på hur jag känner...bara en massa tomhet.

2008-08-06 18:33:57 - Ann-Louise

Hamnade här via en länk. Ni delar med er av glädje och sorg på ett fantastiskt sätt. Ni skapar ett levande minne av er son som tyvärr inte så vilka andra möjligheter som fanns. Jag kan inte dela er sorg men jag kan skicka en varm tanke till Er alla och till Christian där han nu befinner sig.

2008-08-06 18:14:39 - ledsen mamma och farmor

Jag grät såååå när jag läste om er älskade christian och sedan blev jag så aaaarg-tänkte-kära älskade barn hur tänkte du-så onödigt-så så rakt igenom tragiskt.Vilken vacker ängel han måste ha blivit.Jag har också misst min son genom sj.......ett år sedan-såg honom på bårhuset och ville inget hellre i hela världen än byta plats med honom.Jag har svurit,gråtit och skrikit så många gånger VAAAARFÖR?????? Kära Pernilla,jag VET precis vad du-ni går igenom.Mycket mer går inte att säga.Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur ont det gör.Jag vet att jag får träffa min son igen precis som ni med christian,tills dess får man försöka göra vad som väntas av en i detta liv.tusentals styrke och hjärtekramar till er från ledsen mamma och farmor.

2008-08-06 08:13:51 - Anna, annarenman113@hotmail.com

Hamnade här via Ludmillas blogg (http://blogg.aftonbladet.se/24453/perma/905645)där det länkades hit. Grät när jag läste här. Ville bara lämna ett avtryck och vilken fin begravning det verkade vara. Kram

2008-08-05 21:27:42 - Ulrika

Hej. Hamnade här via en länk. Lider med er, grät när jag läste vad som hänt. Är mamma till en 17-årig son.

2008-08-03 23:27:44 - Lise-Lotte Jonhede, lise-lotte.jonhede@hotmail.com

Hej, en kram till er och styrka för att gå vidare. Från en ängel mamma Kram

2008-07-31 11:34:16 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

Hej pernilla kommer in med en varm kram i värmen. kram från marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad

2008-07-30 22:22:15 - Linda Lundberg, lindalundberg730@hotmail.com

Hej, kom in på din sida via en annan ängla mammas hemsida... Känner en smärta i bröstet av att läsa om er sorg. Styrka och och värme vill jag ge er.. Kram

2008-07-30 20:20:05 - Birthe, Charlies mamma

En ängel flög förbi mot himmelen så fri..
Men han lämnade sitt leende på vår jord.. /All styrka skulle ja vilja ge er..

2008-07-29 19:06:26 - Ulla

Kan bara krama om er,,,

2008-07-27 23:04:12 - Camilla

En stor kram till er som är kvar och har en sådan här stor sorg!

2008-07-26 02:07:29 - stella, stellas1983@gmail.com

hej
kom in här via en massa länkar som började på ludmillas blogg på ab's bloggportal..
min killes pappa begick självmord två mån sen,och det är svårt att inse hur det är när nån nära tar livet av sig..
önskar er allt det bästa i er familj och underbar sida ni har här om Christian!

2008-07-23 21:49:38 - Lisa O, lizao25@hotmail.com

Var runt och tittade på lite minnsbilder från våra änglar. Kram Jessicas ängelmamma.

2008-07-22 00:37:41 - Eva-marie, www.metrobloggen.se/evam

Hejsan! Hittade er blogg via Bloggtoppen. Son förälder till fyra blir jag alltid så ledsen när jag läser om unga människor som dör. Jag kan bara beklaga att ni miste er son. KRAMAR

2008-07-21 14:11:51 - annika, aho966@hotmail.com,

hej , jag förlorade min son oscar för snart ett år sen , han skulle fylla 17år några veckor senare, skulle vilja komma i kontakt med andra föräldrar i samma situation.

2008-07-21 14:05:38 - Malin Andersson, malinandersson_3@hotmail.com

Hejsan. Jag tänker ofta på Christian, varje gång jag kör igenom åled så tänker jag på honom. Det handlar om ca 1 gång om dagen. Fin sida du gjort, sköt om dig. Kram malin

2008-07-20 11:26:15 - Gunilla, http://blogg.passagen.se/pgrrr/

Är ute på bloggpromaned och lämnar avtryck hos mina bloggvänner...
Ha en skön söndag!
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2008-07-19 14:17:38 - Tobbe, theklyftan@hotmail.com

Alltid trevligt med lite tabledance, kul att det blev filmat också, fin sajt du har gjort Pernilla.

Saknar Kidda varje dag.

2008-07-18 21:54:22 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

hej Pernilla vill du lägga in min blogg på metro istället för den på aftonbladet. jag skriver mest där
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1199092

Klart du får låna min dikt kram från Marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad

2008-07-18 00:19:50 - Maria

Hejsan!
Vilken otroligt fin sida ni har om Christian! Läste allt och blev verkligen berörd.
Det jag kan säga är att det är inget lätt beslut att ta om att man ska ta sitt liv. Tänkar som kommer och går under en lång tid och som man sedan inte kan sätta sig emot.Det blir verligen den sista utvägen! Tog själv detta beslut för ett antal år sedan men är idag oerhört tacksam att jag inte lyckades.Jag hoppas att ni någon gång kommer finna frid i han beslut.
Ta väl han om er!
Kram

2008-07-16 23:39:14 - Fia, tok_fia@hotmail.com

Christans sida e så himla fin, tycker jag! Jag blir så varm i hjärtat när jag läser din fina dagbok/blogg, den berör verkligen!
Din fina pojke e så lik min, önskar att du, precis som jag, hade fått ha honom kvar här nere på jorden hos dej, hans pappa å alla syskonen!

Många kramar till er alla från mej... // Fia

2008-07-14 09:09:31 - Åsa Nilsson, lillasa64@hotmail.com

Kom in på denna sida av en slump, läst din berättelse om din son. Jag vet vad du har gått igenom och fortfarande går igenom. Min son Robin tog sitt liv den 19 maj, snart 2 månader sedan. Han blev 21 år han oxå. Jag har svårt att förstå att jag aldrig mer får träffa honom, han är mitt enda barn. Måste hitta ett sätt att gå vidare, men det är tungt. // Åsa

2008-07-08 20:19:52 - Harriet, harriet.gronholm@bredband.net

Pernilla - Du har blivit nominerad...

http://mammaharriets.blogspot.com/

2008-07-08 13:27:00 - Lotta, elineberg1@brikks.com

sökte efter en annan minnessida och kom hit av en slump.vad livet är orättvist,denna vackra pojke,vad var det för tankar som kunde få honom att ta detta beslut.när jag kramar min pojke ikväll ska jag skänka en tanke till christian, och en stor kram till Er.

2008-07-08 12:09:01 - Cecilia, cecilia@furstens.se

Hej Pernilla och varmt tack för ditt fina inlägg i gästboken på Mickes minnessida, där jag även fann vägen hit - igen, ska jag kanske skriva - för både jag och Max har varit här tidigare och läst.

Det borde finnas fler sidor än det gör, som berättar om våra älskade som lämnat - som öppna livsböcker.

Jag har mist vänner och min pappa, vilket jag tagit hårt. Men när jag förlorade min livskamrat försvann mitt och vår sons liv.

Kan knappt tänka mig hur hemskt det hade varit att förlora honom också! Det är liksom inte meningen att man ska överleva sina egna barn :(

Stor varm kram till dig och familjen
/Cecilia

2008-07-07 12:32:07 - Fii

Har en vän som valde att ta sitt liv i helgen..26 år..

2008-07-06 15:43:10 - Tillan

Lider med er! Har förlorat min storebror i självmord.

2008-07-03 23:56:51 - Maria

jag tycker ni är starka som kan berätta en sån stark händelse som har hänt er.

2008-07-03 09:54:03 - Michaela, hogtomta@msn.com

När mina armar inte når
att krama dig
för att du är för långt borta
då omfamnar jag dig
med mina böner

När mina ögon inte kan se dig
för att du är någon annan stans
då ser jag dig i mina tankar

2008-07-03 09:52:35

Mitt hjärta gråter med er...ni lever i en förälders värsta mardröm...
Frågorna får inget svar...men kommer om och om igen...
Många varma tankar till er/Michaela

2008-07-02 14:36:11 - Elin

Tänder ett ljus till minnet av Christian.

När Dina steg har tystnat
finns ändå ekot kvar.
När Dina ögon slocknat
vi alla minnen har.
Vi spar dem i vårt hjärta
tar fram dem då och då.
Så kommer Du för alltid
att vara här ändå.

2008-07-02 09:48:00 - Caroline, Car0line@live.se

Tårarna rinner längs mina kinder när jag läser om er Christian. Det är väldigt starkt av er att berätta om er sorg. Tänker på er alla, familj, flickvän och vänner! Ta hand om varandra.. Många kramar Caroline

2008-06-28 20:21:13 - Ida

många varma kramar till er från Ida, Finland

2008-06-24 10:04:55 - Billys mamma Anette, spratten67@hotmail.com

Beundrar er styrka att orka förmedla er sorg, era innersta tankar och funderingar. Det är så hemskt att detta händer och fortsätter att hända...varje varje dag. Så många människor som inte ser något ljus i sin tillvaro...utan bara ser döden som enda utväg. Jag ser inte heller ljuset i min tunnel...men något inom mig säger att jag vill leva...någonstans ifrån så får jag min styrka att gå framåt....en källa jag får min styrka ifrån är just att läsa om andra som drabbats på samma sätt...att se deras "resa" genom berg och djupa dalar....att se att livet trots allt kan gå vidare....att se att jag inte är ensam...
Många kramar till er för att ni just delar med er....

2008-06-23 13:02:33 - Marica, marica.stolpe[at]pp.malax.fi

Har hittat till denna sida och fällt tårar över er sons öde. Håller med andra, som skrivit i denna gästbok, om att ni är starka som gjort den här sidan! Önskar er allt gott! Kram från Marica, Finland

2008-06-19 10:55:44 - Jannika Sohlberg, jannika.sohlberg@hotmail.com

Detta är helt ofattbart..Jag läste detta bara av händelse. Det jag känner är mest panik, det finns inget att säga. Hoppas livet går väl för er, och hopp o. kärlek alltid löser allt.

2008-06-19 10:13:31 - Madelaine, madelaine.haglund@hotmail.com

Jag blev helt tom på ord när jag läste er berättelse. Tårarna vill smyga sig fram, hjärtat klappar och man föstår inte att de verkligen kan hända sådant som hänt er familj. Många styrkekramar till er familj och alla som kände er son.

Madelaine i Filand

2008-06-18 17:20:54 - Milla, http://doden.blogg.se

Fastän jag inte alls kände Chsistian så blir jag så rörd av denna sidad. Att ni orkar som anhöriga att berätta om det här är väldigt strakt gjort utav er. Det behövs verkligen uppmärksammas mer och inte vara så tabu belagt. Sänder styrkekramar!

2008-06-18 12:58:36 - Ewa G, ewa_gustavsson@spray.se

Sänder en varm tanke till er.
Kram Ewa

2008-06-17 22:01:06 - Malin, Malin.Lonnvik@hotmail.com

Hamnade som så många andra in på er sida av en slump, grät mig genom er berättelse och gick gåshud över hela kroppen ! Otroligt starkt av er att orka skriva och berätta.. Jag är en tjej på 20 år, har misst 2 av mina nära vänner (båda självmord) men kan inte säga att jag vet hur det känns.. en otroligt stor skillnad mellan att vara förälder och vän.. men jag vill tro och hoppas att ni klarar er, önskar er all lycka i världen ! Styrkekramar från Malin i Finland

2008-06-15 17:13:12 - mia

Hej!Jag sänder en varm tanke till er Christians nära och kära

2008-06-15 14:25:15 - Peter , peterk0505@yahoo.com

Hej!
Är inne och tittar på den här sidan lite då och då, vad som hände Christian har liksom berört mig. Likaså känner jag stor sympati med hans närmast anhöriga för saknaden är ju oerhört tung. Jag önskar familjen Sellergren en god sommar trots allt.

2008-06-10 22:37:02 - Karin

Hamnade på sidan av en ren slump. Fint initativ av er att hedra en lika fin person med denna vackra minnessida.Starkt av er tycker jag att ni orkar berätta så er berättelse kan hjälpa andra människor.
Styrkekramar från en medmänniska

2008-06-10 12:08:53 - Helen, helen_schon@hotmail.com

Hamnade på sidan av en slump. Och den lämnar mig inte oberörd.
Tänk min dotter är född samma år som Christian. Skulle aldrig kunna tänka mig hur det skulle vara att gå igenom samma sak som ni har fått göra med er älskade son. Hur kan man orka gå vidare efter att ha fått ta farväl av sitt barn? Jag kan bara sända styrkekramar till er och hoppas på att ni orkar, att ni kan le åt alla fina minnen ni fick tillsammans istället för att förbanna det som hände och Christians val.

Helen i Skåne

2008-06-01 01:24:41 - Lena, 035175548@telia.com

Massor av kramar.....

2008-05-24 22:51:45 - whokickass@hotmail.com

2008-05-23 22:08:13 - Maria

Vilken fin hemsida ni har gjort om Christian. En så vacker, fin och glad kille. Tänk att det ska vara så svårt att berätta hur man egentligen mår. Har själv en dotter på 17 år som mått dåligt en tid, men som nu sitter bredvid mig och vi har läst er historia, tittat på alla fina bilder och gråtit tillsammans och nu vet hon att hon alltid kan vända sig till mig vad det än är som trycker henne. Det finns inget att skämmas för. Så det är så, med er berättelse kan ni hjälpa många där ute. Så starkt att orka skriva om det ni har varit med om mitt i den svåra sorgen. Jag är helt säker på att ni hjälper många genom att berätta om Christian och genom att göra det kommer ingen att glömma honom. Hans minne kommer alltid leva vidare. Ni verkar vara en så otroligt fin och sammansvetsad familj och Christian finns säkerligen med er fortfarande. All värme, kärlek och styrka som finns önskar jag och min dotter dig Pernilla och din familj.

2008-05-23 20:38:29 - jotta, hellas_forever@hotmail.com

Pernilla vännen...läser...gråter...kan bara ge dig o din familj en riktigt varm styrkekram o lovar att jag ska försöka så gott jag kan att föra informationen vidare masser me kramar till dig vännen jotta stolt mamma till Daniel 84-03

2008-05-21 01:39:02 - Anna

Vilken fin och gripande sida. Värdig, jag är fylld av beundran för er, familj och vänner som orkar förmedla så mycket. Varma hälsn. Anna

2008-05-16 22:40:44 - anna, fjant@comhem.se

Tårar rinner när jag läser har suttit här ett tag nu läst..läst.., så tragiskt, så hemskt, så gripande. Blir mållös, vill bara krama om er allihopa.

2008-05-13 19:48:12 - Ann-Sofie

vår dotter tog sitt liv den 4/10-06,skulle bli 18 år den 12/10.Livet blir aldrig som förr.Kramar från Angelinas mamma.

2008-05-11 23:15:58 - Linda, sweden_linda@hotmail.com

Jag sänder en varm tanke till er Christians nära och kära. <kram

2008-05-11 19:46:42 - Cecilia Eklund, eklunde_n@hotmail.com

Hej!
Har just läst igenom er hemsida. Svårt att veta vad man ska skriva. Orden räcker liksom inte till och verkar så futtiga. Att söka efter mening och lyckas åstadkomma någonting konstruktiv i den mörkaste timmen måste vara enormt svårt men det tycker jag ni har lyckats med.

Hälsningar
Cecilia

2008-05-10 20:24:06 - -

Är själv född 1984. Har tack och lov inga bekanta eller nära som har valt att gå till andra sidan. Men den här sidan grep mig så enormt ändå. Otroligt att ni har orkat skriva och göra allt det här! Starkt gjort och jag är säker på att det har hjälpt många!

Oerhört tankeväckande sida. Det är så lätt att som ung och lycklig glömma bort att tänka på att andra i min egna ålder kan ha det så svårt. Så många vänner och bekanta som jag själv har. Nu kan jag inte låta bli att undra om någon av dom mår som Christian gjorde...

Ni är otroligt starka personer! Jag beklagar sorgen och önskar er inget annat än kärlek, glädje och lycka!

/Tjejen som är född 1984-09.

2008-05-09 16:53:34

R.i.P... Du finns på en bättre plats nu! Stor kram till familjen som gett sig styrkan att skriva ner allt så otoligt detaljerat fick verkligen tårar.. Efter regn kommer sol :) Glöm aldrig det.. Er son, bror och pojkvän finns inte med er nu, men han finns i era hjärtan o ser er säkert från himlen varje sekund.. // Love//

2008-05-08 10:56:31 - Elise, aprikos_87@hotmail.com

Hej,jag har läst på den här sidan och på ett par andra sidor om självmord och jag beundrar er verkligen allihopa. Att ni har den styrka att kunna berätta om det hemska som har hänt. Det är alltid jobbigt att förlora en man älskar, att det dessutom sker utan någon förvarning och utan förklaring känns då ännu värre.

Jag och två till tjejer läser praktisk filmkurs på malmöhögskola. Vi håller just nu på att leta efter intervju personer till vårt slutprojekt. Projektet kommer till att vara en dokumentär som tar upp ämnet självmord. Vi gör det här för att vi tycker att det är viktigt att folk ska se och förstå allt som rör sig kring självmord. Att dra upp ämnet självmord är viktigt av den enkla anledning att det förekommer mer än vad endel folk vill tro. Ifall det är någon av er som läser det här och känner att ni vill vara med i vår dokumentär och berätta om det som ni upplevt så kontakta mig. Det som vi kommer till att vilja ha med i dokumentären är hur personen var, vad han/hon tyckte om att göra, vad var det som fick honom/henne att må så dåligt - (en fråga som det kanske inte alltid finns svar till) - vad ni tror var anledningen till att han/hon tog sitt liv, och vad ni har för tankar och åsikter kring självmord, vad ni kände efter beskedet, vad rörde era tankar sig kring och hur lever ni idag.

Tack för att ni tog er tid till att läsa det här. Och glöm inte att höra av er till mig om ni känner att ni vill prata i dokumentären.Jag skulle behöva få svar så fort som möjligt, helst redan innan måndag om så skulle gå.
Mvh. Elise

2008-05-06 09:57:49 - Fredrik

Hejsan! Jag kan inte sluta gråta när jag läser om christian. Det kunde lika gärna varit jag. Det mesta stämmer med det jag går igenom nu. Fyller 22 år senare i år och med 0kr på kontot hoppas jag kunna börja om mitt liv. Lyckades berätta för min flickvän igår via sms. Undra hur det kommer gå idag när jag träffar henne. Kommer bryta ihop totalt när jag berättar för mina nära och kära. Hoppas jag kommer ihåg denna dagen som starten på mitt liv i framtiden. Christian har räddat mitt liv! Tack

2008-05-03 22:43:56 - Angel, daddys_angel_84@hotmail.com

Hamnade på denna sida och blev väldigt rörd. Inte bara av det som hänt utan er styrka att berätta. Svårt att veta vad man ska säga så skickar över en dikt jag skrivit. All styrka till er/Kram Angel....It`s been a while now since you walked out that door.
It feels like yesterday. It still hurts.
I miss your every breath, your warm gently soft kisses and your beautiful smile...
...i just miss everything..
I try not to cry. But it just hurts so bad. I miss you so much.
When you left you took a part of me with you.
Everyday i wish you just came back to me and said that everything is going to be okey.
One part of me know that you won`t...but the other part of me prays that you will.
I sleep with the light on in case you comes back and kiss me goodnight like you used to.
You will always be in my heart!!

2008-05-01 21:51:49 - Mimmie Johansson, mimmie73jo@hotmail.com

WOW,...vilken kille....**LER** men, så fruktansvärt onödigt.....Våra ungdomar har det inte lätt.... De varmaste tankar och Kramar från Mimmie i Jönköping

2008-05-01 09:13:00 - Milla, millaa_g@hotmail.com

Jag tycker du är så oerhört stark som skriver om din sons självmord. Det visar verkligen hur mycket du älskade honom och hur oerhört tragiskt det är att begå självmord. Det finns andra vägar att gå.Kramar milla. (http://doden.blogg.se)

2008-04-27 18:37:11 - Gunilla, http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2391581

Hej, jag har lagt in länken om Suicidprevention.
Kram Gunilla

2008-04-22 19:24:42 - fredrik lindströms mamma, helene.lindstromm@hotmail.com

jag skrev på eran sida i november 2007 om min son som har blivit spelberoende, vi tog tag i det allihop o gjorde det bästa av det
idag e han spelfri o mår som en prins!!!!! han har gått o samtalat i lkpg under hösten o våren de har stärkt honom enormt. jag har fått tillbaka min son igen som han var innan, känner sorg med er att det inte gick samma väg för er. tänkte bara skriva ett par rader att även fast de e skitjobbigt så kan de gå vägen o de kommer tillbaka till verkligheten. Tänker på er i massor hela tiden, eftersom man själv varit i helvetet så vet man hur fan illa det e asså!!! jag går in o läser alla mail som ni får o det e helt otroligt vilka fina ord som ges. de e så skönt att man inte e ensam verkligen vilket man trodde i början. kramar till er alla tack för att ni har denna sida!!!!

2008-04-22 14:53:30 - Lisa, bixi_ina@hotmail.com

Ännu en svår dag att ta mig igenom. Valde ut Niklas älsklingskläder som han ska ha på sig när han ligger i sin kista. Tog med hans gele som han alltid använde till luggen, den ska ju va uppåt på hans sätt, det va mkt viktigt för honom.
När kommer smärtan i bröstet försvinna?, kommer jag att bli den jag en gång varit?
Fick höra av en god vän att Niklas hade gått ut en runda vid 22-tiden, innan han tog sitt liv. Varför? Ville han se sin lilla by en sista gång, eller försökte han hitta en anledning att fortsätta livet, frågorna är många och vi får nog aldrig svaret på det.
Lisa

2008-04-21 19:14:15 - Lisa Nilsson, bixi_ina@hotmail.com

Hej,
jag trodde jag var helt ensam om detta, tills min syster sa till mig att gå in hit o läsa, att jag är inte ensam. Min älskade Niklas tog sitt liv den 15/4-08.
Ingen förstår varför.
Han hade skrivit ett avskedsbrev, att han älskade oss alla, och att vi ska ses igen.
Men inte varför?
Det känns som jag finns ovanför någonstans, men ändå är med mitt i alltihopa.
Niklas skulle fylla 17år 29/4.
Lisa

2008-04-21 01:10:47 - maria 19år, maria_gustafsson666@hotmail.com

precis så som du beskrev dagen då ni hitta christian skulle jag beskriva dagen då vi hitta min bror livlös i soffan i sin lägenhet. att läsa de du skrivit kändes precis som att åka 7 månader tillbaka i tiden. det var nästan otäckt att läsa. min bror micke tog också livet av sig efter en helt vanlig utekväll med mig och några av hans närmaste kompisar. vi hade jätte kul, delade en flaska vin påvägen ner till krogen och allt var precis som vanligt. ingen av oss misstänkte något för fem öre. jag skulle till och med följt med honom och hans tjej hem den natten och sovit där, men så blev de inte. micke gick hem tidigt och skickade flera sms om att han skulle gå hem, men jag läste dom inte förens sent på natten. efter att ha läst dom så slog jag hans nr för att ringa å höra så att han kom hem ordenkligt och att de inte hade blivit nått tjaffs på vägen hem, men istället för att trycka på den gröna luren så stoppa jag tillbaka mobilen i fickan igen. jag tänkte att han säkert redan hade somnat å jag ville inte ringa å väcka honom pga han hade svåra sömnproblem. det ångrara jag otroligt mycket idag kan jag säga, han fick inte ens svar på hans sista sms i livet. dagen efter hitta hans tjej honom i soffan, hon sa åt honom att komma in och lägga sig i sängen, men han reagera inte, han hade redan då börjat bli blå och kall. kl halv 10 på morgonen fick jag samtalet: micke är borta!!!
jag förstod inte vad han menade, vadå borta? kan ni inte hitta honom?
när jag tillslut fattade vad han menade slängde jag mobilen i golvet, min kropp började skaka och darra. kroppen lyde inte mina rörelser och ville knappt bära mig. jag tog på mig lite kläder gick hem och började spy som bara den, vilket fortsatte hela den dagen.
efter de rullade allt ting på precis som du beskrivit det. det var den värsta dagen i mitt liv!

micke blev 26år gammal.

nu vet jag att jag inte är ensam om mina känslor. tack!

2008-04-17 23:15:12 - Alexandra

Tack för en vacker och personlig sida. Beklagar verkligen sorgen.

2008-04-16 16:48:52 - Tille, Fam.claus@telia.com

Miste mitt älskade kusinbarn Niklas 16 år han slutade sitt eget liv idag 15/4 2008 fruktansvärd saknad och hjälplöshet kram till er alla tille

2008-04-14 19:20:01 - Maria

Tack för att ni delar med er. Hittade hit av en slump men stannade och läste allt på sidan. Kram till er!

2008-04-14 13:37:19 - Frida

Vet inte hur jag hittade denna sida... Men så gripande och starkt skrivit av er.
Många Kramar

F

2008-04-14 06:00:52 - Camilla, camilla.i.svensson@gmail.com

Vridit och vänt mig i sängen hela natten, inte ens sömnpiller får mig att somna. Min lillasyster klev ut framför ett tåg för ett par dagar sedan. Orolig för mina föräldrar och söker information på nätet. Tack för att ni delar med er...

2008-04-12 15:58:11 - Leena, lena.keranen@telia.com

Jag kan dela er sorg och saknad efter Christian. Förlorade själv min dotter 2 månader sedan. Hon orkade inte leva längre, hon blev bara 20 år. Många kramar...

2008-04-11 07:07:15 - Synnöve, synnovebohman@hotmail.com

Kära hela Christians familj!
Jag vill skicka er mycket styrka inför framtiden. Det går att leva vidare. Min älskade Kurt tog ditt liv 1994.
Ni har en hemsida om Christian som berör. Det är alltid lika tragiskt och fasansfullt när ett barn/ungdom tar sitt liv, men kan vi minnas dem som ni har gjort med Christian kanske sorgen o saknaden känns lite lindrigare.
Kramar till er alla!

2008-04-11 01:32:00 - William

Jag satt och tittade runt på lite sidor som vanligt såhär på natten. Inne och surfade på spelsidor när jag hittade en artikel där jag fick läsa om Christian och ni berättade om hur allt började med CS och pokern. Jag har själv spelat cs i många år och minns när jag började spela cs att jag såg upp till just klanen Eyeballers och alla deras bravader ute i världen, man ville ju bli precis som dom. Samma drömmar som man har att bli hockeyproffs,fotbollsproffs när man är liten.

Jag har även själv börjat spelat nätpoker, spelar bara för småsummor och är inte en sånn person som skulle bli beroende av poker. Men efter att jag läst artikeln så har jag fått mig en liten tankeställare. Det kan hända vem som helst att man går ner sig i spelträsket, så jag tror faktist att jag ska sluta spela nätpoker och försöka fånga nån fånig drömm om att jag ska bli nått pokerproffs.

//Tack

Jag tror att kroppen bara är en bärare av själen, en själ kan inte dö , och kommer aldrig försvinna

2008-04-10 22:37:53 - Margaretha

Vet hur det känns Om du skulle vilja skriva om detta kan du se på SPEShemsida Jag intervjuar anhöriga o gör en bok om detta Livets väv.Hade 2årsdag i måndags o även födelsedag för Johan Många styrkekramar till er alla

2008-04-07 09:03:36 - Annette

Vill skicka dig styrka, jag har med förlorat min son , han blev 25, och i mitt innersta så hoppas jag att dom träffas där i den bättre världen......

2008-04-06 22:28:27 - Gunilla, karlsson29034hotmail.com

Kommer förbi med kramen och vill även berätta om min nya diktbok som finns på min blogg.
Tänker på er då och då! Tror våra pojkar har mötts i himlen.
Kram Gunilla mamma till Rickard

2008-04-06 12:05:50 - mimmi theos mamma

vill bara ge er kramar, har en skit dag och är ute på nätet för att finna tröst. min son dog i en olycka för snart 2år sen. det är så oerhört tugnt. kramar igen...

2008-04-04 12:16:48 - Lena Johansson

Hej ! Hittade er sida på Tillminneav, mina tankar finns hos er och Christian. Förlorade en nära vän för sex år sedan, han valde oxå att lämna livet ...
Massa kramar till er alla /Lena

2008-04-04 10:34:34 - Ida, ebba_larning@hotmail.com

Hej på er!
Har tillbringat morgonen med att läsa din blogg Pernilla & även kikat in här.
Vilken underbar son ni har. Har både gråtit floder när jag läst men också skrattat gott när jag sett Christian spexa på filmklippen.
Jag är ledsen för er skull att han valde att lämna livet. Kan nog inte förstå vad ni går igenom riktigt, men jag vill att ni ska veta att jag tänker på er.
Så fint att låta minnet av er fina son leva vidare.
Många många kramar till er från mig!

2008-04-03 23:19:57 - Marius, Marius.alkhatib@bredband.net

Man lämnar inte en sådan här sida utan några tårar - några tankar ägnade vad som verkade vara en väldigt fin person. Beundrar er för att ha tagit er styrkan att hålla ett positivt minne av honom vid liv, genom att få ihop denna sidan och på så sätt hjälpa, trösta andra och sprida kunskap.

2008-04-03 13:43:42 - Karolina

Hej!
Ville bara säga att vi tänker på er!
Vi misste vår 4 åriga dotter i cancer för 3 månader sen!
Jag hoppas hon fått träffat er Christian i himmlen!
Kram Karolina
www.tidigmamma.blogg.se

2008-04-02 21:10:48 - Kirsti, kirsti.holmstrom@luukku.com

Mina varma tankar till er. Miste min egen son dec. 2007. Dödsorsaken är ännu oklar. Ni hade en fin son. Hälsningar från Finland

2008-04-02 20:09:00 - Micaela

Ville bara ge Er en varm kram..

2008-04-02 09:24:44 - Carla, carlacarli@hotmail.com

Styrkekramar till er.

2008-04-01 22:17:21 - Alexander

Hej ! Blir jätteledsen när jag läser om Christian. Jag är spelmissbrukare o ska söka hjälp innan det är försent.

2008-04-01 00:30:11 - Agneta

Hej jag ramlade in här i ett återfall utav sorg. Min dotter skulle också fylla 21 när hon valde att ta sitt liv. 2006. Det går ju att överleva, man måste. Ville sända en hälsning till alla mammor & pappor.

2008-03-31 15:12:53 - becca

Beklagar!!*kramar*

2008-03-30 18:16:55 - Pia, pieb3@hotmail.com

Ofattbart! Jag läste om hans beskrivning av sig själv och förstår ingenting. Han verkade ju så levnadsglad! Åhhh så sorgligt och hemskt att behöva uppleva. Jag har tre barn mellan 20-27 och hoppas verkligen slippa vara med om att nån av dom går bort före mig. Men, läste också i din blogg på AB att du träffat ett medium och att du var nöjd efteråt, skönt! Ha en bra vecka...

2008-03-24 00:00:16 - christel håkansson, anderspetter@live.se

tråkigt det som hänt men han mår bra nu jag lovar er ha en bra påsk och va rädd om er kramar christel

2008-03-23 19:58:27 - cilla

jättefin sida.
en varm kram till er

2008-03-21 20:17:48 - julia

jättefin sida!!
min kompis tog själmord för ca 1 år sen...han verka som en snäll kille!
kärlek till er<3<3

2008-03-21 02:22:09 - m

jag tänker på er.kram

2008-03-18 15:59:47 - Nettan

Önskar hela familjen en glad påsk

kram

2008-03-17 23:23:09 - Sandra

Beklagar verkligen sorgen! Han verkade vara en otroligt fin kille.. Mina tankar går till Er & till Christian!

2008-03-16 18:44:44 - Jenny, Jennaanderberg@hotmail.com

Beklagar sorgen och hoppas ni har det bra, i alla fall så bra det nu går i en sån här situation. Min pojkvän tog sitt liv för 4 månader sedan... Lycka till med allting i framtiden till er, hans familj. Och vila i frid till Christian!

2008-03-16 18:32:56 - Alexandra, alexandra_lundsten@yahoo.se

Mycket fin sida om er Christian! Att ni skriver så öppet om det som hänt er hjälper andra i deras sorg. Jag skriver själv min blogg om min pappa ( www.alexandralundsten.blogspot.com )för att hjälpa andra och genom det mig själv. Önskar er all styra i världen!

2008-03-13 20:18:48 - Jessica

Med omtanke!

2008-03-11 09:42:24 - Ida, Kexet89@msn.com

det är svårt att veta vad man ska skriva. min kusin valde att ta samma beslut som Christian och jag kände mig lika maktlös då. hur kunde han dölja det så bra? borde jag förståt att någonting var fel? jag vet att man inte ska ta på sig skulden men många gånger är det svårt. jag beklagar verkligen sorgen. jag kollade på korten och det verkar som om er Christian var en riktig charmör. en mycket vacker man ni ska vara stolta över.

2008-03-11 01:00:29 - sandra, oouppenbaroo2hotmail.com

baklagar verkligen sorgen men jag vet hur de känns , genomlider precis samma situation nu . min bror tog livet av sig för ungefär 2 veckor sen .. jag förstår ingenting och man undrar oxå varför och man har så många funderingar om hur man ska kunna gå vidare :/ tycker ni har gjort minnet efter christian så fint ..

jag ska på begravning på fredag och som de känns nu så orkAr man inte , men man ¨måste ju .. min bror jesper har vart med oss nu dom här veckorna, senast idag va han här hos mig, då kännner man ett slags lugn .. jag hade oxå viljat åkt och kollat på min bror men han sköt sig själv så de va ingent som dom rekomenderde. :( fyfan , jag förstår inte hur .. men dom mår väl så pass dåligt. min bror va bara väldigt drastisk och han va ledsen för en kärlek :( r.i.p för alla <3

2008-03-08 22:34:45 - Agnes

Det är väl just det här som gör så ont... En ung, vacker kille, som borde leva, som borde våga säga till, väljer att försvinna... Och det berör, jag är tacksam att ni orkar dela med er om er son och bror...

Det som slår mig är hur nära livet och döden är... Hela hösten var jag nära att gå precis samma väg som denna unge man, jag hade turen att bli räddad gång på gång...

Jag önskar så att jag kunnat vrida tiden tillbaka, och pratat med Christian, talat om för honom, att hur ont det än gör nu, så är det ändå värt att leva vidare...

Jag hoppas han har det bra där uppe nu och att han har kul på festerna... och jag hoppas han kan hälsa till min kisse, svärmor och farmor, som jag miste det gångna året.

Vila i frid, vackra Ängel!

2008-03-06 13:28:24 - Gunilla Karlsson, karlsson29034hotmail.com

Känner att det var ett tag sedan jag var här inne och skrev något. Dagarna går verkligen upp och ned. Kämpar på på samma vis som ni i er familj gör...
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2008-03-05 02:46:27 - Mia

Beklagar sorgen..
Vart mycket rörd coh tårarna rann när jag läste om vad som hade hänt.
Jag vet inte om detta kan hjälpa eran sorg, men för 2år sen miste jag mina två bästa vänner i en olycka.
Det var mina hundar, och inte vilka hundar som helst, utan mina vänner min familj.
Olyckan: Rymde iväg och sprang över E20 och vart på vägen tillbaka påkörda av en bil. Båda dog direkt.
När dom fanns i livet så tänkte jag väldigt mycket på hur det kommer att vara den dagendom ej finns kvar hos mig. Bara tanken gjorde mig totalt krossad, grät och hållde om dom stenhårt. Jag visste att jag aldrig skulle kunna leva utan dom.
Om dom dör - dör jag med, för mina hundar betydde så himla mycket för mig. Hade bara dom, eftersom jag är mycket ensam.
Men sen hände det där som aldrig fick hända.
Jag låg i chock i en vecka,orkade inte göra något. Var aldrig i mitt rum, sov på soffan i 3månader. Och varje kväll innan jag skulle sova så tog jag alltid fram ett kort på dom och berätta hur dagen har varit och hur mycke jag saknade och älskade dom. Och vad vi skulle göra tillsammans.
Alltid gav jag dom 2 långa pussar som jag kysste kortet och tog min hand och tryckte de mot bröstet och sedan la jag handen på kortet och blunda en stund.
Varje kväll sa jag godnatt till dom och hur mycke jag saknar och älskar å tänker på dom.
För det var precis det jag gjorde då dom fanns i livet.
Jag tror att sorgen kan bli lättare att bära om man gör dom sakerna man gjorde när personen fanns i livet, så som det alltid var.
Vi alla vet att sorg går inte över - men man lär sig att leva med de.

Låt alltid Christian vara med er, låt han alltid få veta vad ni gör och mår. Prata med honom och tala om hur ni känner. Även om ni inte kan få något svar, så kan det ge en viss tröst. Jag lovar att det kommer kännas skönare att få dela av sig med de man bär inom sig.

Ännu en gång. Beklagar sorgen. Jag kan se honom som en mycket vacker och älskvärd ängel.

Kramar till er alla!

2008-03-01 18:59:42 - Katarina

Pernilla, Göran, Sara, Adam och de stora bröderna.
Saknaden av att inte ha en älskad nära går aldrig över. Men att skriva så fint och ärligt som ni gör, kan hjälpa andra.
Ni gör en jätte fin sida av er älskade fina Christian.
Att han var så stolt, visar nog att han älskade er så mycket så han inte ville visa hur illa han var därhän.
Stackars pojke.
Livet går vidare men minnena finns alltid kvar och med.

2008-02-28 19:23:01 - Susanne Dahlgren, lynnda66@hotmail.com

Finns med på listan ung-i-minne.Er berättelse påverkade mig starkt! Min Christian fick i samband med en kris lugnande medel utskrivet. Han blev läkemedelsmissbrukare...Han var fri periodvis men fick kämpa hårt. Troligen fick han sina hjärtskador han dog av pga av sitt missbruk./kramar till er/Susanne D

2008-02-28 11:53:13 - Carina, conny.stlnacke@bredband.net

Kramar till er. Jag har också mist en del anhöriga, så jag vet att det gör ont. Men det måste vara hemskt att mista ett eget barn. Min syster miste sin då 2-åriga dotter för många år sedan,och det gjorde fruktansvärt ont i oss alla närstående. Ni föräldrar får ju leva med den ständiga saknaden, och det kan inte vara lätt. Tiden kanske inte läker alla sår, men förhoppningsvis blir det iallafall lättare. Kram

2008-02-27 11:58:54 - Christel, christelkjellstrand@hotmail.com

Mina varma tankar till Er.
Jennifers mamma som tog sitt liv 26/2-06

2008-02-27 05:19:07 - Helén, dockmammansstickcafe@hotmail.com

Jag tänker på er, har suttit och pratat hela natten med min äldsta dotter som mår så dåöigt, har nu beställt tågbiljett så jag ska ta henne till vård. Hon är så långt borta och jag betalade tågbiljetten i förväg som en garanti...

Man blir så orolig och då sökte jag på nätet och fann er fina sida.

Jag kramar er och tänker på er/Kram

2008-02-26 21:42:43 - Rebecca

Finns det ord?

2008-02-24 21:42:31 - Therese, theresegraneli@hotmail.com

Hej där Ängel! Livet ter sig ofta allför orättvist, jag hoppas du upplever att du har det bra där du är idag. Jag har också en änglavän, Joakim heter han och om du tärffar på honom på någon himlafest eller så, så snälla krama om honom varmt.

Tankar till din familj.

2008-02-24 19:26:38 - Milla

Det som slår mig är hur levnadsglad Christian verkade.
Det är så svårt att ta in det val han gjorde,känns overkligt.Kramar till er i familjen.

2008-02-20 14:38:21 - Jeanette, lillan_8208@hotmail.com

En väldigt vacker sida..Vilken varm kärlek underbar kärlek ni visar er fina son.. Hat två underbara gossar och skulle vilja tacka er för att ni visar hur kort ens liv e o varje sekund man har med barnen e så värdefulla.. Tack så otroligt mycket.

Varma kramar till er/jeanette

2008-02-18 00:21:03 - katarina, kreigo@essex.ac.uk

vädigt fin sida, beklagar sorgen!
har just fått reda på att en barnsomvän begått självmord, den här sidan är ett kärleksfullt sätt att förmedla er son.
//

2008-02-14 22:12:15 - Gittan, g_oa@hotmail.com

2008-02-13 21:34:24 - Jennifer

Vila i frid Christian. Tänker på er som sörger!

2008-02-12 18:43:10 - Sara

Vila i frid. Kramar till familjen :(

2008-02-12 13:45:12 - Madeleine

Vila i frid !

2008-02-11 09:10:12 - Kattis, ove-kattis@hotmail.com

Vilken underbar fin sida ni har gjort och vilket öde att förlora sin son.... mina tårar rinner....Tänk vad man får gå igenom....en värmande kram Kattis

2008-02-10 12:53:44

tänkter på er

2008-02-08 22:07:51

VET INTE VARFÖR JAG FASTNADE HÄR.HAR SJÄLV MIST EN DOTTER SOM MÅDDE PSYKIST DÅLIGT EMALANÅT,just denna kväll när hon var på tipptopp och allt hade ordnat si med lägenhet jobb kärlek så rycktes hon bort

2008-02-07 19:21:26 - Mariann Åström, mariann.astrom@spes.nu

Hej Pernilla,
Tack för att Du berättade om den fina hemsidan som minne till Christian. Det kändes så fint att prata med Dig. Vi behöver fler som Dig, för att få människor att förstå den hemska krisen, som drabbar en. Hoppas det blev ett bra möte och jag skall imorgon plocka ihop lite material och skicka till Dig.
Vi hörs snart igen.
Varm kram Mariann

2008-02-04 22:51:36 - Frida Gillstedt, Frida_Islandshesten@hotmail.com

Hej. Jag beklagar verkligen sorgen, jag har läst igenom hela eran sida den är otroligt fin det var inte lätt att hålla tillbaka sina tårar, han var en så otroligt vacker kille.. Har varit med om samma sak men det var en kompis.. Saknar och förstår inte..Det är fruktansvärt... Hoppas att ni alla mår bra, han är vid er sida nu och för alltid.. Låt oss tända ett ljus för dom vi saknar, vi vet att dom aldrig kommer att komma tillbaka men det vi vet är att dom för alltid kommer att finnas brevid ens sida, tankar, bilder och minnena man fick med den kära.. Kramar Tänker på er..

2008-02-04 00:16:45 - Pernilla, Christians änglamamma, psellergren@telia.com

Hej Andreas!

Såg din kommentar här på min sons hemsida, tack för att du tittade in på den och för att du berättade lite om dig. Jag försökte maila detta till dig men länken i din kommentar var inte fullständig så därför skriver jag här istället och hoppas du återvänder hit och läser.

Det rådet jag kan ge dig är att vända dig till spelberoendes förening http://www.spelberoende.se/ där kan du se om det finns någon förening nära dig.

Sen tror jag att du skulle må bättre om du berättade för din flickvän och dina andra närstående om hur det egentligen ligger till, jag är säker på att de vill hjälpa dig och stötta dig om de kan.

Om du tycker det är svårt att berätta så be dem gå in här på Christians hemsida och läsa, berätta att det gäller dig så behöver du inte förklara så mycket. Jag vet andra som inte orkat berätta och som lagt fram någon av tidningarna med reportage om oss och pekat på det och sagt "så är det för mig" sen har det inte behövts så många fler förklaringar utan de har fått hjälp.

Jag hoppas verkligen att du vill och orkar ta tag i din situation nu innan det går ännu längre.

Göm aldrig att du är värdefull!

Kram Pernilla Christians änglamamma

2008-02-03 22:37:46 - Andreas, lasse_lampa

Jag lider med er det är sä jävla tragiskt och hemskt.....jag har själv väldiga spelproblem främst med nätpoker....min flickvän som jag bor med vet ingenting jag ljuger hela tiden säger att jag har skulder pga av andra orsaker breven från kronofogden dimper ner titt som tätt i brevinkastet jag vet inte vad jag ska göra verkar inte som om det finns nått slut på eländet jag vill men jag kan inte sluta spela.....har inte haft några självmordstankar innu men livet känns ändå ganska meningslöst ....När jag läser om vad som hände christian så känner jag mig lite starkare men fortfarande inte tillräckligt för att sluta....så fort jag har tagit ett uppehåll med spelandet då kmr det nya erbjudanden från poker siterna o sen sitter jag där igen....skäms så fan göra jag orkar fan inte mer snart......Men jag ska försöka om det är någon som vet ett bra ställe man kan vända sig till så kan ni väl skcika ett mail till mig.....

2008-02-03 21:11:20 - Nina, nina@bergland.gs

Jag blir otroligt gripen av Christians öde. En så fin kille.... Mycket fin sida ni gjort till er älskade son. Varm kram.

2008-02-01 21:18:33 - Ines

Åh, vad jag blir tacksam över de barn jag har. Tacksam för att min son misslyckades med sitt självmordsförsök. Plötsligt inser man hur ofantligt stort det är att ha sina älskade rara barn med sig i levande livet...KRAM på Er!

2008-01-29 15:46:56 - Susanne, susanne.v.e@hotmail.com

Hej!

Jag har läst igenom eran sida och har haft så svårt att hålla tårarna borta och sitter just nu med blöta kinder och en stor klump i halsen. Det är svårt att föreställa sig hur det skulle kännas att förlora sitt barn och jag önskar att jag aldrig behöver uppleva den känslan med mina barn och att jag inte överlever dem. Man tror ju att man ska dö före sina barn att dem ska finnas där vid sin sida och hjälpa en när man blir gammal.
Jag kom hit till eran sida om eran son efter att min make hade sökt minnessidor på nätet efter att vi hade förlorat hans far efter att en rattfyllerist hade kört ihjäl honom. Min make kommer inte ifrån Sverige utan från Peru och där är har dem tyvärr inte samma kontroll på alkohol i trafiken som här i Sverige. Det är nu snart 4 månader sedan han dog. Jag är så oerhört tacksam att jag och våran son har haft möjligheten att åka till Peru två gånger och fått träffa honom innan han dog. Sorgen, saknaden och kärleken kommer alltid att finnas kvar till våran far/farfar/svärfar.

Många Varma Kramar!!

2008-01-28 21:01:57 - Susann Jonnys ängla mamma, susannb62@hotmail.com

Hej Pernilla.
Kommer in och läser på din sida .
Otroligt fin .

Många kramar Susann

2008-01-25 01:49:04 - nevza

beklagar verkligen sorgen,det skär i mitt hjärta när man läser om vad som har hänt er,styrke kramar till er alla,jag kan inte tänka mig hur tufft det måste vara att förlora ett barn,fy fas*iken för alla spelsajter coh hur de lurar unga liv in i de här skuldfällorna..

2008-01-24 17:27:17 - Amanda, humlan54@hotmail.com

Jätte fin sida!!!
Christan läser säkert alla fina ord om coh om igen där uppe!
Det är så synd att det som hände hände!
Christian var så vacker(och då menar jag inte bara utan på)
ta hand om er!!
med vänliga hälsningar Amanda

2008-01-23 11:27:58 - Annika

Hej
Vilken otroligt fin sida du gjort till din son, har läst, lett och gråtit när jag läst din text och sett alla fina bilder.
Är så otroligt jobbigt när nån går bort, när nån dessutom väljer att ta sitt eget liv är det ännu värre, man önskar man vetat, man önskar man förstått, man önskar man hade kunde förhindra det!
Jag vet, min mamma valde att ta sitt liv våren-07 och jag kommer aldrig förstå, och säkert inte riktigt förlåta!

varma tankar till dig och din familj

2008-01-21 19:54:53 - Emma

:'(

2008-01-17 23:31:32 - moe

Det är så hemskt...jag vet hur han måste ha kännt sig. Önskar att jag aldrig hade blivit introducerad till poker. Jag lever också dubbelliv. Mina skulder är större än Cristians. Jag är 27 år och jag har 2 underbara barn. Har gråtit så mycket när jag läst eran berättelse. Det skulle lika gärna kunna vara jag. Jag vet att det inte är rätt, men jag vill inte såra de i min närhet mera. Jag har ljugit så mycket, jag har ljugit och lurat min sambo så mycket. Min älskade sambo vet inget. Jag är noll värd. Jag vet hur Cristian kännde sig.

2008-01-16 02:17:21 - Jess, roseangeln@hotmail.com

Hej! tog en sväng hit genom DINSTUDIO-sidan. Fick tårar när jag läste genom era berättelse om era son christan. Det var tråkigt det blev så och även man inet känner er så vill jag även ge en kram!! Starkt gjort att öppna era hjärta och berätta om händelsen. Ta väl hand om er! / Jess

2008-01-14 19:06:55 - aNNA

Hej!
Er hemsida är mycket fint gjord tänder ett ljus för er son ikväll kramar från Anna

ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA TILL MIN HEMSIDA. SIDAN ÄR TILL FÖR DIG SOM HAR
BLIVIT FEL BEHANDLAD AV SOCIALTJÄNSTEN ELLER BARA VILL VÄXLA NÅGRA ORD.

DET FINNS [GÄSTBOK] [FILM][LÄNKAR] [INFORMATION][FAKTA] [BILDER][STÖD&HJÄLP]
[FÖRLORAT EN ANHÖRIG]
[TIPS&RÅD][DAGBOK]
[MÄNNISKORS] VÄRDE][SÄLJA&KÖPA]

http://socialen.dinstudio.se/

2008-01-13 20:30:11 - Frida

Sänder massa med kramar till er. Mina tårar bara rinner, kan inte sluta gråta.
Bamsekramar Frida

2008-01-13 20:13:39 - Emelie, emeliem.fransson@hotmail.com

Hej
Efter att ha läst eran berättelse om Christian är det alldels hopsnört i halsen, och tårar som rinner. Hade jag kunnat hade jag gett er alla en kram. Jag Hoppas ni har haft en bra jul där ni glatt er åt varandra. För livet måste ju gå vidare, hur gärna man än vill dra tillbaka klockan. jag förlorade min bror för tre år sen, det är fortfarande ett stort hål inom mej som värker var dag. Sen hade jag oturen att få missfall i slutet av min graviditet så senaste tiden har vart svårt. Men efter att ha läst din sida känner jag mej på något sätt stark. Så Tack Kram Emelie

2008-01-12 20:10:47

Gud vilken hemsk berättelse, sitter här och gråter. Tänk vad pengar och datorer kan gör. Men tycker det är väldigt starkt av er att skriva och berätta om det, och tror att många föräldrar uppmärksammar barns dator spel mer. Ta hand om er familjen Sellergren. Vila i frid Christian

2008-01-07 22:38:48 - Anna

Sänder sååå många styrkekramar som ni bara orkar ta emot...
Mina tårar slutar ej att rinna ner för mina kinder. Så fint skrivet om er underbara son.

Bamse Kramar Anna

2008-01-07 22:28:09 - Emelie

Måste få stanna till ..lämna en kram o ett tack...för fina o tänkvärda ord på er sida,kommer återvända hit då o då
http://www.razzlazkennel.dinstudio.se

2008-01-04 23:21:32 - Monika, monika.forsberg@lnctv.com

Vilken fin sida ni gjort av eran sorg och av era minnen av eran fina ängel, beundrar er så.
Min ängel är 11 år nu och får väl vara lillebror åt eran Christian där uppe, här hemma skulle han varit med sin tvillingbror mitt i min barnaskara..

Många varma kramar från Monika

2007-12-31 20:33:23 - Jennie, jennieol@hotmail.com

En bamsekram till er familj. Har en liten kille på 3 år och det värker i hjärtat när man läser om er. Hoppas att ni får ett fint år medans Cristian tittar ner på er. Kram

2007-12-31 04:39:30 - Susanne Lundquist, callesussi@hotmail.com

Hejsan
Ville bara skriva ett par rader och säga att jag tänker på er.
Jag har två söner i samma ålder och oroar mig varje dag för det här men internetspel.
Men har tack vare er satt ett förbud mot datoranvändning två dar i veckan.
Skillnaden är att mina pojkar bor fortfarande hemma så jag har kanske lite mer koll över dom.

Många kramar Susanne

2007-12-25 10:20:12 - Harriet, Johans Änglamamma, harriet.gronholm@bredband.net

Ett ljus för Christian och för Din underbara familj.

2007-12-25 01:09:54 - Adde, -

Jag har inte haft kraften att skriva något efter Christians död. Jag kände Christian hyffsat bra över internet, otroligt reko kille. Jag har besökt den här sidan ofta och det slutar alltid likadant.

Jag avundar er styrka som föräldrar och syskon. Jag, som endast kände Christian lite grand, börjar gråta av sorg och ilska så fort jag ser en bild på honom. Jag kan inte ens tänka mig hur det är som familjemedlem eller närmre vän.

Jag ber om ursäkt till er, och framför allt Christian att jag inte lämnat några ord tidigare. Jag hoppas att ni hade en bra jul trots Christians saknad.

Vi saknar dig divve, venten är jäkligt tyst utan dig.

2007-12-24 05:44:18 - Mamma Pernilla

En julafton utan dig... den andra! Förra julen den första hade du varit borta i sju veckor och vi var fortfarande i chock denna julen är ännu mer smärtsam för nu är vi fullt medvetna om att du är borta.

Hoppas du får en så bra jul som möjligt där uppe i Änglarnas stad min son!

Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Puss och kram din mor för evigt.

2007-12-23 19:15:29 - Nettan

En riktigt god jul vill jag önska er.
Hoppas vi ses snart

kram

2007-12-23 19:14:54

önskar er alla en god jul

kramar

2007-12-23 17:51:53 - Vildängels mamma Linda, postmaster@vildangel.net

Hej
Har suttit och läst och tårarna vill inte sluta rinna. Det är så fruktansvärt att mista sitt barn. När det dessutom sker via självmord så är ångesten mångdubblad. Så många frågor men ingen som kan svara. Självanklagelsern som man har. Försöken att hitta svaret på varför? Men varför kommer alltid att bli varför????
Men hur konstigt den än låter så kommer leendet att nå upp till ögonen även om sårskorpan är tun och rivs upp ibland.
Jag skickar alla de styrkekramar jag kan och hoppas att ni får en fridefull Jul.
//Linda//
http://www.vildangel.net

2007-12-23 10:48:41 - Tonårsmorsa, http://tonarsmorsa.se

Önskar er en fin och bra jul! Kram!

2007-12-21 21:35:09 - marie-anne thörnström, marie-anne.t@tele2.se

önskar dig och din familj en lugn och fridfull jul kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
www.tillminneavmarcus.dinstudio.se

2007-12-20 21:17:40 - Cecilia, znizzi78@hotmail.com

Finns nog inga ord för vad man kan säga till er, det e så otroligt lessamt för er. Läste reportaget i Allas. Kram till er och vill även önska er en god jul! Kram Kram

2007-12-20 17:00:24 - Sanna

Tænker på dig.. =(

2007-12-17 22:43:28 - Joan Burge, joan_burge@hotmail.com

Min son Mikael tog också sitt liv den 6/11 men 1995. Även han var 21 år. Jag känner med er.Vi får hoppas att de är på en ljusare plats och att de nu har det bra.

2007-12-17 22:40:29 - Mamma Pernilla

Idag kl 10.47 för 23 år sedan föddes du min äldste son. Idag har vi varit vid din grav med blommor och ljus istället för att fira dig med presenter! Varför Christian får vi inte fira din födelsedag så som vi brukade?

De senaste tre veckorna har din hemsida haft ca 1200 besök och är nu uppe i 15187 besökare! Alla fina människor som skriver så fint och ger oss stöd, ni ska veta att det värmer. Tack!

Christian min fina änglason jag älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Puss och kram mamma.

2007-12-17 13:13:14 - marie-anne, marie-anne.t@tele2.se

mina varmaste tankar till dig pernilla och din familj i dag på christians födelsedag. tror säkert att Marcus och christian tar en öl eller två där uppe i änglarnas stad. en varm kram från Marie-anne mamma till Marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad

2007-12-13 22:18:05 - Bonusmamma

Läste er blogg i Aftonbladet och gick därefter in på er fina hemsida. Vår familj drabbades av samma tragedi för 4 månader sedan. Man kan inte förstå varför han gjorde det.
Vi har inte funnit något avskedsbrev så vår ständiga fråga är Varför? Kramar till er.

2007-12-11 13:13:16 - Ledsen pappa, Norra småland

Det känns tungt nu inför julen, råkade komma in på er fina sida. Er berättelse är precis som vår, vår värsta dag var för mer än 8 år sen, men det känns fortfarande som igår.
Sköt om er.

2007-12-11 07:39:19 - Ann-Kari, annkariandersson@hotmail.com

Mycket starkt av er att kunna lägga ut en sån här fin sida. Lider verkligen med er. Min pappa tog sitt liv när jag var 6 år och låg brevid och sov. Det finns fortfarnade i min tankar..

2007-12-10 19:03:41 - Linda, sveeeaa@hotmail.com

Det är starkt av er att göra en hemsida och berätta er historia om er son. Jag tror att det betyder jätte mycket, Både för ungdomar och för föräldrar. Tänker på er hoppas att ni har det bra och att ni har kunnat gå vidare i livet. ni kommer alltid att bära med er honom i eran hjärtan

2007-12-10 11:35:59 - Marie, mariekorneliusso@hotmail.com

Surfade in här, av ingen särskild tanke. Men kändes så skönt att läsa om er, då jag för 2,5 år sedan gick igenom detta hemska som hänt er. Men det var inte min son utan min mamma. Tänkker på Er. Ta vara på varandra. Kram Marie

2007-12-09 00:06:01 - Björne

Sitter här och läser om christian tittar på bilderna av honom med familj, släkt och vänner samtidigt som tårarna rinner...
Ingen människa i världen ska behöva gå igenom vad ni går igenom.
Kramar i massor till er alla, tänker på er!

2007-12-05 21:54:49 - Marie, mariie68@hotmail.com

Läste artikeln i Allas. Tänker på er. Marie

2007-12-04 22:18:39

Tänker på er. Britt-Marie

2007-12-03 22:20:40 - Kristina

Surfade in på er sida av en händelse, men tror mig minnas att jag läste aftonbladets artikel.. Ledsen för er förlust av Christian, verkar ha varit en fin kille trots allt. Förlorade själv ett barn i samband med födseln så jag förstår er sorg.. Många kramar Kristina.

2007-12-02 08:07:27 - Marianne de Valladolid, m.devalladolid@spray.se

Tiitar förbi och tänder ett adventljus för dig Chrisitan. Samtidigt ett för min son Micke, mördad.
Jag vill tro att du och han och alla ni många andra som gått före oss, inga ljus behöver.Jag vill tro att ni ändå är i ständigt ljus, värme och kärlek. Men vi som blev kvar utan er kan behöva många för att värma våra frusna hjärtan. Mina innerliga häslningar till de dina.

www.mickevalladolid.se

2007-12-02 04:10:50 - Malin Kristoffersson, malinlind@msn.com

Hej igen!
Jag tänkte på en dikt som en vän sände mig när jag hade det svårt, som jag tror och hoppas på att många kan tänka på och ha nytta av.

Det är en person med vilken du vågar att vara dig själv
Du kan skratta med honom, du kan gråta med honom
Han synes inte fråga efter om du kan gråta med honom
Han synes inte fråga efter om du ingeting är
Endast att vara den du är
Han önskar dig inte att vara bättre eller sämre
När du är med honom känner du som en fånge känner då kan han förklaras oskyldig
Du behöver inte vara på din vakt
Du kan säga vad du tänker så länge det är det narturliga du
Han förstår dessa motsägelser i din natur
Med honom du andas friare, Du kan tillstå allt
Din lilla fåfänga och avundsjuka, hat och och laster
Din låghet och småsinthet, Allt, ja, allt förstår han
Vad är en vän ? Det är just en sådan jag berättat för dig.
Kram Malin

2007-12-02 02:16:10 - Malin Kristoffersson, malinlind@msn.com

Hej!
Jag vill börja med att säga att jag tänker på er och er enorma förlust. Läste artiklen i Allas och tycker att det är jättebra att ni har öppnat er för hur det kan vara att förlora ett barn och varför. Har själv en son som snart är sjutton år och man är ju alltid orolig för att det ska hända något. Sänder mina varmaste tankar till er och ert änglabarn.
En stor kram Malin

2007-12-01 20:20:47 - stoffe

r.i.p christian

2007-11-30 23:17:44 - anonym, mr_karma@hotmail.com

jag vet hur det känns att varia i christians sitts är i den sittsen nu, själv är jag 18 år och mår piss men när jag läser om honom så känner jag mig starakre.. men det är omjöligt att sluta känns det som har förlorat allt och har skulder nu

2007-11-30 12:15:08 - Ingela

Läste artiklen i allas.
Sänder många kramar till er!!!!!

2007-11-29 23:23:54 - Therese, tesse20@hotmail.com

Hej. Min kompis hade en länk till din blogg som jag läste och det visade sig att jag kände Christian. Det var längesen, under högstadiet, men jag är så ledsen över er förlust. Själv är jag en barns mamma och kan inte föreställa mig känslan. Jag önskar er all glädje ni kan få och en god jul. Mina tankar finns hos er. Kram Therese

2007-11-29 08:06:51 - Marie uppsala

Läste artikeln i allas.Blir så ledsen när jag tänker på vad ni behöver gå igenom. Barnen är ju ens allt i livet! Mina tankar går till er. Kramar från marie ( 3 barns mor)

2007-11-28 18:44:15 - yvonne haglund, yvonne.haglund@lsn.se

"Mina tankar går till er!Kramar från yvonne.

2007-11-28 15:37:52 - Jenny, jenny.claesson@spray.se

Det är det värsta men människa kan vara med om att mista sitt barn, Tänker på er KRAM

2007-11-28 13:11:21 - Lena Sundström, lena64s@hotmail.com

Måste få skriva några rader till. Har tittat på o läst allt. Vill bara säga, ni är världens underbaraste familj fast jag inte känner er. Tänker på er.Kramar till 1000. Hälsningar lena.

2007-11-28 12:51:33 - Lena Sundström, lena64s@hotmail.com

Läste i allas veckotidning om detta öde. Sänder mina största kramar till er och hoppas ni finner styrka någonstans mitt i allt. Kramar till er hela familjen. Hälsningar Lena i Knivsta.

2007-11-28 00:44:28 - Malin, malin_808@hotmail.com

Har efter tips om denna sida från min mamma,Nettan i denna GB, läst om er fina kille Christian o den sorgliga o tragiska händelse. Ingen förälder ska behöva mista och överleva sina barn. Har själv 2 små barn på 5 år respektive snart 3 månader. Hoppas innerligt att de kan berätta om sina problem då de växer upp. Tycker det är sorgligt det som hänt men hoppas att det kan vara till hjälp för andra!! Ni finns i mina tankar! Många styrkekramar till er! /Malin

2007-11-27 22:58:14 - Annelie, annelie_ferm@hotmail.com

Älskade fina Christian.
Varför sa du inget till dina föräldrar.De hade hjälpt dej med dina problem. Hoppas att det du gjorde kan hjälpa andra att våga anförtro sig till sina närmaste. Har själv en son på 17 år. Sänder mina varmaste tankar till dej Christian och din familj.

2007-11-27 16:54:32 - jan-olof söderberg, jan-olof.soderberg@telia.com

Fattar precis hur ni kände det.
Min son tog livet av sig i Thailand för en månad sedan.Känns för jävligt,man tror inte att det är sant.

Kramar Janne.

2007-11-27 14:21:40 - Nettan, Korona.06@hotmail.com

Det gör så ont i mitt hjärta att läsa detta,har själv mist en sambo på detta vis men av andra orsaker.Mina tankar går ofta till Er familj. Varma KRAMAR till Er alla. /Nettan.

2007-11-25 22:35:41 - Ellinor, milkocholate@hotmail.com

Läste repotaget i allas och bestämde mig för att titta in. Det är så hemskt och jag önskade att det fanns tröst i det här. Själv har jag mått dåligt jättelänge och har precis börjat se ljus och jag önskade att Christian också kunde gjort det. Tänker på er. Kram

2007-11-25 19:28:21 - katarina

Gråter när jag läser er historia och ja, man vill att ens unga vuxna ber om hjälp eller berättar när de är i svårigheter, man säger det till dem jämt. Jag har två killar som är 16 o 18 och det är nog MYCKET de inte anförtror mig, fast vi har en god, varm och öppen relation.
Ni har råkat ut för en förälders värsta mardröm. Jag sänder mina varmaste tankar till er familj.

2007-11-25 16:57:23 - Fia, dubbel_08a@hotmail.com

Fy vad hemskt.. läste i min mammas allas om er son.. ja vad skriver man? Jag skulle inte ens kunna tänka mig att det skulle hända min nån av mina brorsor - fast det självklart kan det.
Någon gång kommer ni få se er son igen, i nästa liv. /Fia 17

2007-11-25 16:15:46 - Annika

Jag satt och grät när jag i allas läste er berättelse. Har själv erfarenhet av att leva med en som är spelberoende..man har hjärtat i halsgropen hela tiden. Känner med er. Kramar

2007-11-24 22:31:16 - Pia, pi.rosen@telia.com

Tänker också på Er! Läste repotaget i Allas och gick in på hemsidan. Det värker i mig, och hur ska det då inte värka i era hjärtan.
Kramar från mig

2007-11-24 19:05:18 - monica, busmamma@spray.se

hej jag läste om christian i allas. jag tänker på er.ta hand om varandra.krammar monica

2007-11-24 13:00:38 - carina, ca-rina@spray.se

Tänker på er!Detta är nog det absolut svåraste man går igenom som förälder när ens barn väljer döden framför livet.

2007-11-24 01:20:04 - Carina Persson, perssoncarina@yahoo.se

Läste artikeln om er familj i ALLAS idag.Jag vill bara att ni ska veta att jag tänker på er. Förlorade min pappa på samma vis som ni förlorade er fine Christian. Min pappa tog sitt liv sommaren 1991. Han var då 45 år gammal och jag var 22.Han bara körde hemifrån en dag och kom aldrig tillbaka. Han hittades en månad senare, Han hade legat död i sin bil hela tiden. Jag VET vad ni går igenom. Jag hoppas att ni kan finna någon sorts frid, trots allt. För det är svårt att leva vidare med alla varför. Men man klarar det. På något underligt vis så finner man styrka att resa sig upp igen när det är som jävligast. Jag hoppas att ni också finner den styrkan.

Ni finns i mina tankar, hela familjen!

Kramar från Carina Persson i Kristianstad

PS: Såg att Marie-anne skrivit här. Hon och jag bor i samma stad och känner varandra. Hon är en fin människa

2007-11-23 16:54:14 - Lena

Har läst det hemska som hänt er familj, jag har själv mist min son för 11 år sedan. Det är så svårt. Jag tänker på er. Kram

2007-11-23 15:31:36 - Mamma Pernilla

Älskade ungen min vad jag saknar dig! Kan inte fatta att du har varit borta ifrån oss i lite mer än 1 år nu.

Idag har din hemsida haft över 14000 besökare och vi vill passa på att tacka alla som skriver i din gästbok med hälsningar både till dig och till oss som blev kvar. Det värmer att se att så många tänker på dig och på oss.

Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen min fina änglason.

Puss och kram mamma

2007-11-23 08:10:34 - Jessica, jessica73@bredband.net

Vilken fin sida i allt det hemska. Hittade er sida av en slump och har läst allt med tårarna rinnande.
Beundrar er styrka.
Må så gott. Kram Jessica

2007-11-22 17:45:49 - Petra, hofffsan@hotmail.com

Ett år har gått fort det var inte längesen vi satt i kyrkan och tog vårt sista farväl från dig.Saknar dig!
Många kramar till familjen. / Kram Petra

2007-11-22 17:44:34

Ett år har gått fort det var inte längesen vi satt i kyrkan och tog vårt sista farväl från dig.Saknar dig!
Många kramar till familjen. / Kram Petra

2007-11-22 15:51:11 - Birgitta Norman

Har läst om och tittat på film och bilder av er kära Christian. Vilken underbar person han är. Jag förstår att ni saknar honom mycket, men kan inte sätta mig in i er ofattbara sorg. Man måste själv uppleva den för att kunna förstå. Jag förstår att han finns med er varje dag i er vardag. Hur ska man kunna glömma en sådan levnadsglad kille. Det är starkt gjort av er att förmedla detta till oss alla som inte är medvetna om vilka risker det är med spelandet om pengar. Varför ska det behöva sluta så tragiskt? Jag sänder många varma tankar till er. Var rädda om er. Tusen kramar/Birgitta

2007-11-22 15:48:13 - Josefine

Jag är otroligt ledsen för vad som hänt. En Kram åt er alla från mej

2007-11-22 14:47:21 - camilla, camillarosendahl@hotmail.com

beklagar sorgen att mista en kär peson är bland det svåaste som finns men i era hjärtan bor han kvar å därifrån försvinner han alldrig

2007-11-22 14:43:11 - Anna B

Hej Christians anhöriga... Jag har läst reportaget i Allas och tyckte att det var en mycket gripande berättelse samt väldigt viktig att förmedla vidare. Jag är nämligen helt övertygad om att ni genom att informera om detta hjälper många, många människor! Tack för det!! Sköt om er och kämpa på.....

2007-11-22 11:21:42 - Marie-anne Thörnström

hej pernilla kommer in med en kram till dig . var det i dag det var ett repotage i allas med dig.ska köpa och läsa den varm kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.tillminneavmarcus.dinstudio.se/

2007-11-21 16:04:16 - Annette, kurris01@hotmail.com

Min son valde samma väg 2000 och det hemskaste var att jag var med när han klev framför långtradaren så alla VARFÖR kommer för alltid att finnas med mig.
Kramis

2007-11-21 13:37:27 - Marita, hallden.marita@hotmail.com

Hej! Har varit inne och tittat på Christians sida. Har själv en son på 21 som jag räddat i sista stund 3gånger, min Marcus finns kvar, och jag lider med er. Kramar/Marita

2007-11-21 10:58:36 - Martina, little_marri@hotmail.com

Finns inga ord, för en sorg som aldrig tar slut. . .<3

2007-11-20 22:45:16 - N.L

Jag kan inte förstå att det redan gått ett år. JAg kände inte Christian men känner många som gjorde det och jag har läst mycket om honom och er. Jag ville bara säga att ni är starka som väljer att prata om det och jag tror det är viktigt att inte tiga om såna här saker. Tårarna flödar när jag läser och jag tänker på er som är kvar. Fortsätt kämpa!
Blessings!

2007-11-19 18:10:14 - Barbro Werlin, barbrowerlin@hotmail.com

Hej
Ville bara skriva några rader att jag tänker på er, ett år går så fort man kan knappt fatta det.
Kramar i massor
Maries änglamamma

2007-11-18 20:00:30 - Sandra

En stor kraam från mig

2007-11-17 14:55:28 - Christin

Jag ryser när jag läser. Kan nog inte föreställa mig hur det känns för er men jag hoppas verkligen att ni tar er igenom det här och kan minnas alla fina minnen och stunder med er son. tänker på er. Massa kramar

2007-11-16 17:50:38 - Jane, janiie_@hotmail.com

Började läsa om Christian igår,såg bilderna på honom och stängde av datorn.Mådde så illa!Har tänkt på er hela dagen och när jag kom hem idag läste jag allt som ni har skrivit.Tårarna bara rinner,det finns inget stopp.Christian såg ut som alla killars bästa vän,flickornas dröm och framförallt en underbar son.Så vacker,hur kan världen vara så grym?Att få någon att ha så ont att det inte finns något annat sätt än att ta sitt liv?Jag kommer ha er och Christian i mina tankar en lång tid framöver,för ni berör genom att berätta som ni gör.Jag önskar er all lycka och att ni fortsätter vara en sådan fantastisk familj,för er egen skull och för Christians.Kram Jane

2007-11-15 19:44:38 - Margaretha , nemow@spray.se

Läst denna sida med sorg i hjärtat.Jag är säker på att Er fina son Christian är stolta över Er där han sitter i sin himmel och läser allt vad som skrivs om honom.
Bamsekram Margaretha.

2007-11-14 23:02:26 - Susanne, susanne.werthen@comhem.se

Har läst om er Christian. Kom hit via vsfb´s hemsida. Livet är så obegripligt och grymt. Jag har förlorat min son i cancer.
Stor kram till er föräldrar o Christians syskon

2007-11-14 17:37:31 - jenny, feather34@spray.se

jag kände inte christian, men min lillebror gjorde det och christians öde har berört mig mycket.

Tänker ofta på er.

2007-11-13 15:03:31 - Evelina, rapsoljis@hotmail.com

Hej... Kom in på er sida genom Matias sida. Det gör ont att läsa om er stora sorg. Jag kan inte säga så mycket då sorgen inte kan bekläs i ord. Det smärtar! Jätte fin sida. Kram Evelina

2007-11-09 11:44:47 - Peggy Ahlgren, peggyahl@hotmail.com

Gick in på TV4:s hemsida för att leta efter böcker från programmet "Efter tio", och plötsligt hamnade jag här på Christians sida. När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta, har suttit som i kramp med en stor klump i bröstet och allt kändes så tungt. Man kan inte säga att man förstår om man inte upplevt något liknande själv. Men man kan säga att man kan förstå att det som hänt måste vara något totalt ofattbart, speciellt för en som förälder. Dom flesta av oss som har barn har väl någon gång snuddat vid tanken, den fasansfulla att förlora ett barn, men inte vågat tänka tanken ut. Det närmaste jag har kommit är när min sons allra bästa vän avled i en motorcykelolycka för ca 2 år sedan, han skulle då fylla 30. En kille som jag själv minns som 7-åring när han besökte oss tillsammans med min son, ett litet charmtroll. Jag minns att jag var så förtvivlad över att jag inte hade något "gott" att bjuda på, så det blev "bara" juice och mackor istället. Men killarna var sugna och det dög jättebra. Jag minns också att han var förbi här i ett ärende, inte långt före han gick bort, och samtidigt ville visa sin nya motorcykel för mig. Han stod på dörrmattan i hallen med en blänkande svart hjälm under armen, och plötsligt glider den ur hans grepp och dunsar nedför källartrappan. Jag minns att jag utropade förskräckt: Oj tänk om den går sönder! Min sons kompis ler och säger; "Det är ju det den skall tåla, att hålla mot hårda slag, menar jag". "Javisst såklart", sa jag och kände mig lite dum. Jag ser när han ler och vinkar åt mig när han åker iväg på motorcykeln. Det var sista gången jag såg honom. När det hände, körde han hem på natten från sitt arbete i lugn fart (har vittnen bekräftat) och väjde för en katt. Egentligen ofattbart att det gick så illa med tanke på situationen, som vittnen beskrev. Men man vet aldrig när det är dags. Min son berättar att kompisen ofta brukade säga till honom. "Du har väl bilbälte på dig Fredrik"?... I snart 2 år har både min son och jag inte riktigt fattat det som hänt utan väntar på att han bara skall "dyka upp" igen, vi har nog misstagit oss, inte kan han bara vara borta? Jag tror att det känns så speciellt när det är unga människor som går bort. Det är liksom extra svårt att ta in. Jag led med min son, förlusten var mycket hård, jag led med hans föräldrar och familj som helt naturligt drabbades ännu hårdare. Jag lider med Er fast jag säkert inte riktigt kan förstå så som ni gör. Men herregud vad ni fått gå igenom. Jag högaktar Er för den här sidan ni skapat till Christians minne. Inte bara för att ni skapat den utan för att den dessutom är mycket bra och innehållsrik och är övertygad om att den är ett stort stöd för många i liknande situation. Det jag tänkte när jag läst allt var, skulle jag orkat göra detta i denna situation? Men kanske får man nån slags kraft och då p g a att man vill göra något för sitt barn, så han lever kvar inte bara i ens eget inre utan hos alla som läser detta. All respekt för det Ni gjort och all sympati för det ni tyvärr fått gå igenom.
Kram Peggy

2007-11-09 05:07:59 - Anna

Vilken fin sida..verkligen den berör.. Fin grabb.. Tänker på er

2007-11-08 18:09:49 - Anna, annacharlotta@passagen.se

Jag hoppas att Christian och min Daniela har blivit kompisar,i ett varmt land med soldränkta stränder.Daniela tog sitt liv 22 okt -06
Varje sekund gör så ont.....

2007-11-08 14:03:12 - Fredrik, fredriklindstrom_88@hotmail.com

Har kollat igenom allt på sidan, en riktigt bra sida men samtidigt jävligt ledsamt, tårarna rinner av kinden efter varje bild och text jag läser fy fan vilket helvete det måste ha varit. Stöttar ertilltusen. Jag kan verkligen förstå hur ni känner, har själv spelat poker väldigt hårt, men jag fick hjälp innan det han att hända något, men mina föräldrar han och kolla upp mig, för jag bor hemma så det är lite enklare att hålla koll på sitt barn som sitter vid datorn för mycket, när man som Christian hade en egen lägenhet och han är vuxen är det verkligen svårt att komma på saker, för man tror aldrig något dåligt om just sin egen son, det har jag fått lära mig nu, åker upp till Linköping en gång i veckan och pratar ut med andra som har suttit på häktet och sitter nu på kolmården på behandlingshemmet för just spelberoende, det är ett bra sätt att kunna få ut sina känslor.
Men det är riktigt bra skrivet, det precis så en pokerspelares liv ser ut ljuger som bara den, ingenting stämmer det man säger om pengar eller något annat allt är bara en enda stor vit lögn.
Denna sida är en riktig väckarklocka för dom som spelar, hoppas bara att dom snappar upp det som hänt. Så dom får upp ögonen hur fel draget det är med pokern.Tur att jag han att få det bra, detta är ett riktigt stort problem som kommer drabba många framöver så kallade "nätpokerspelare" ett konstigt liv är det man lever ett så kallat dubbelliv.
Ett bra och ett riktigt jävla dåligt liv, ni får ursäkta mina ord men det är så det är.
/Fredrik i Västervik, ingen kompis till Christian men ville bara lämna ett fotspår i eran gästbok, och visa att jag bryr mig om er.

2007-11-08 02:57:17 - Maria, http://blogg.passagen.se/mattemaria

Har läst och tårar rinner nerför kinderna.Saknaden och sorgen efter ett barn som dött är hemsk. Kramar till er alla.
Maria, mamma till Jens 76 - 06

2007-11-07 22:55:21 - Gunilla Karlsson, http://blogg.passagen.se/pgrrr

Lämnar en stor kram till dig och din familj
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2007-11-07 21:33:37 - Sig-Britt Christensen, sigbrittchristensen@home.se

Christian!
Jag såg Din mamma Pernilla på TV.Hon var så bra. Jag är säker på att Du är stolt över henne uppe i Din himmel.
Sig-Britt
(Änglamamma till Johan)

2007-11-07 17:25:29 - Frida, http://fridasfoton.zoomin.se

Sänder en kram till er

2007-11-07 14:00:17 - Malin, malinandersson_3@hotmail.com

Borta för alltid, för alltid hej då.
Det kommer alltid en tid, då vi alla måste gå.
Men du gick för tidigt. Jag saknar dig så.
Önskar du bara, hade sagt hej då..

Saknar dig gubben. Puss Malin

2007-11-06 18:24:54 - Patrik Johansson, Pottan67@telia.com

Det jag har läst har verkligen berört mej, då jag har en kille som snart fyller 18 år. Hans liv består i att gå till skolan och när han kommer hem så är det raka vägen till datorn. Då är det dags för WOW.
Det spelar ingen roll vad man försöker att få honom att göra, för något år sedan så började han att gå på gym,han var riktigt hängiven gymmet ca:3-4 dagar i veckan. Men all annan tid gick till spelandet, WOW.
men sista tiden ca: 7-8 månader tillbaka så har speladet tagit allt mer tid. När man pratar med honom om det så blir han bara arg och irriterad. Jag ser att han inte mår bra han har inget socialt liv alls. Han är inte intresserad av någonting får utom spelandet. Hjälp mej vad ska jag göra? Tack på förhand. Din berättelse fick mej att verkligen vakna, har förmodligen blundat för länge.
MVH. patrik Johansson.

2007-11-06 15:59:35 - Ulrika, ullis7008@hotmail.com

Ni undrar varför han inte kom till er och bad om hjälp när han hade det tufft. Jag vet varför. Jag är en 36årig kvinna och just i detta nu går jag på psykoterapi angående gravt nätberoende. I mitt fall handlade det inte om spel utan om andra saker. Jag bad eller pratade aldrig med någon men en utomstående fick mig att söka hjälp. Tro mig, att ta mitt liv tänkte jag ofta på. Här är några anledningar till varför han inte kom till er... Till en början är kicken starkare än förståndet, med andra ord så ville han inte ha hjälp just då.
Med tiden nästlar du in dig i ett hörn där du är så fixerad att ta dig ur situationen att det upptar din tankeverksamhet mest dygnet runt.
När du har kommit så långt ner i träsket och det inte finns nån utväg så kommer skammen...den är värst.
Ni kommer alltid undra varför men det finns inget svar. För Christian var det det enda som just då gav frid... Önskar av hela mitt hjärta att saker hade sett annorlunda ut för Christian. Har själv en son som heter Christian och en dotter i tonåren, gud ska veta att jag har koll eller "vakar"( om man ska kalla det så) över dom när de är inne på datorn vilket jag tycker de är alldeles för ofta...
Många kramar...

2007-11-06 14:50:15 - Annie, annieevelina@yahoo.se

Hej. Såg ettårsannonsen i tidningen häromdagen. Var tvungen att gå in och titta och det var länge sedan jag blivit så berörd. Ringde min sambo på hans jobb och grät i luren. Att livet kan vara så sorgligt. Tack för möjligheten att få läsa och känna med er.

2007-11-06 14:03:11 - Åsa

Tårarna trillar när jag läser om Christian. Tänder ett ljus för er alla.

2007-11-06 12:53:05 - Jenny

Hej!
Jag blev som många andra redan har skrivit berörd av det närvarande samtalet du hade med Malou.
Jag kan av egen erfarenhet veta hur det är att må fruktansvärt dåligt, dock inte av spelberoende, utan av djup depression med svår ångest. Två gånger har jag försökt att ta mitt liv så jag vet och förstår den hopplöshet och djupa mörker som er son har levt i. Precis som ni skrev kunde Christian ha tilldelats en Oscar för sitt skådespeleri och just de orden sa min familj när jag tillslut var tvungen att bli inlagd. Jag hade inte, under min svåra tid, sagt något till vare sig familj eller läkare om hur dåligt jag mådde, då jag kände att "jag är vuxen", "jag ska klara detta själv", "många har större problem än jag", "vad värdelös jag är" osv...
Tillslut tar demonerna över och livet som var så ljust och positivt blir destruktivt och svart. Denna desperation driver människor att göra vanvettiga och irrationella beslut. Jag valde själv att be om hjälp och klarade mig igenom mitt levande helvete.
Jag förstår att många frågor kommer upp om varför han inte sagt något? De frågorna har ni rätt att ställa! Det som ni dock ska veta är att ni, som många föräldrar runt om i världen, är bra och gjort ert bästa! Det ni gör nu, berättar och berättar, om och om igen, om det tragiska som hänt er familj stödjer er och andra. Det värmer mitt hjärta att det finns så fina föräldrar som villkorslöst visar sin kärlek för sin son.
Fortsätt kämpa på! Ni gör det jättebra och ger kämparglöd till andra att stötta sina nära och kära! Många kramar!

2007-11-06 12:22:11 - Mikael

Hej! Vill bara säga att jag delar Er sorg över denna tragiska men dock inte oförståeliga händelse. Gråter hejdlöst när jag läser om "Den värsta dagen". Nätpokern är nog ett av det mest beroendeframkallande spel som finns. Jag har själv haft en period när nätpoker blev hela min vardag. Jag slutade äta, jag slutade umgås med mina vänner, med andra ord jag slutade att leva. Att Ni fann Er son med datorn i badrummet är inte konstigt. Jag hade själv med mig datorn in i badrummet vid flera tillfällen! PartyPoker är en av de största bovarna i sammanhanget. Deras spel är ett av de snabbaste med väldigt lite tid att fatta rätt beslut, vilket gör att man kan förlora stora summor väldigt fort. Jag vet precis hur Er son kände och vilka tankar han hade. Det kommer till en punkt då man bara vill komma tillbaka till plus minus noll. Så att man kan sluta spela och börja leva ett normalt liv igen. Den punkten blir allt mer avlägsen desto mer man förlorar. När man sedan förlorat den "sista handen" och ångesten tar över så orkar man inte längre. Man vill bara komma bort från allt och då kommer tankarna om att ta livet av sig. Eftersom jag kan skriva det här inlägget så klarade jag mig. Ni får som föräldrar aldrig ta på Er skulden för det som hände. Ni visste inget för Christian berättade inget och skulle aldrig berättat. Ångesten är för stor, det är resultatet av spelets regler! Hoppas att Ni på något sätt kan nå ut till ungdomarna i skolorna och deras föräldrar, så att vi slipper fler tragiska fall som detta. Många varma kramar från mig.

2007-11-06 11:40:55 - Eva Gustafsson

Ja även jag såg på Malou idag och grät med er. Har ingen koppling till spelberoende men har själv förlorat ett barn om än på helt annat sätt. Vårt förtsa barn lilla Hanna dog 43 dagar gammal i plötlsig spädbarnsdöd. Också det något helt ofattbart som man aldrig tror ska kunna hända... önskar er allt gott

2007-11-06 11:36:00 - Clara

Har också läst allt om Er son nu. Vilken historia. Att det kan bli så fel. Fortsätt kämpa, ni räddar liv genom att berätta.

2007-11-06 11:20:49 - Angelica

Såg intervjun hos Malou och måste bara säga att jag känner med er. Kämpa på!

2007-11-06 11:19:00 - Helene

har nu läst allt om er son,mycket gripande o sorgset. tittat på malou just nu, strongt av dej Pernilla. Jag sitter i samma båt med en son som har spelberoende!!

2007-11-06 11:10:45 - Besökare

Har tittat på intervjun med Malou, tycker du är stark Pernilla som orkar.Tack för att du kan hjälpa andra spelberoende.Kämpa på!

2007-11-06 10:54:10 - Malin, mallehugo@hotmail.com

Har just sett intervjun hos Malou med tårarna rinnande nerför kinderna. De rinner lika mycket nu när jag är inne här och läser. Har själv varit nätberoende och vet hur jobbigt det är. Tänker på er!

2007-11-06 10:52:29 - Susanna

Lyssnade på intervjun på Tv4 o hittade hit gnm Google. Vilken fin sida Ni har gjort till minne av Christian. Det känns fint att veta lite om vem han var.
Vänliga hälsningar till Er!

2007-11-06 09:35:17 - Besökare

När man läser detta blir man verkligen berörd. Man läser o gråter o kan inte riktigt förstå. Har läst en del i gästboken o blir bara mer tårfylld.Jag känner er inte men tänker på er alla i familjen som lever med detta. Ni hjälper många o det är starkt.Tack för en fin sida om Christian.

2007-11-06 01:25:40 - jonna

kom av en slump in på er sida, men har blivit väldigt berörd. kan inte ens sätta mig in i er saknad och jag beklagar verkligen sorgen. ta hand om resterande av familjen nu och kämpa på!

2007-11-05 22:59:15 - cyllen, angelique.hansson@hotmail.com

Tänker på dig mycket,vill att du ska komma till baka. vila i fred kidda!

2007-11-04 18:42:14 - johanna

tack för en fin stund vid graven och en fin stund hemma i åled. stora kramar

2007-11-04 13:10:39 - mian tanttrollet

Jag känner så för er alla och vet inte vad jag ska skriva.

2007-11-04 02:45:47 - Muhammed

Jag beklagar eder sorg, Christian är på en bättre plats nu och minnet av han består i era hjärtan.

2007-11-03 22:43:51 - Sig-Britt Christensen, sigbrittchristensen@home.se

Jag lärde inte känna Dig när Du levde, men genom Dina föräldrar tycker jag mig känna Dig nu. Jag tänker på Dig och Dina föräldrar idag.
Hoppas Du har det bra där Du är nu.
Hälsa min son Johan som också är en ängel.

2007-11-03 18:11:30 - Rana

men när pressen blir förstor så orkar ingen människa att leva så....men varför lämna familjen som älskar honom....må han vila i fred.

2007-11-03 18:04:22 - Rana

varför?det undrar jag med...vad var det som fattades i hans liv som gjorde det han gjorde.jag känner inte christian jag läste om honom på hallandsposten...och undrade varför en son ung kille vilja hellre dö an lev med en så stor familj som älskar honom.....varför?

2007-11-03 14:31:59 - rosa, kramrosa83@hotmail

jag och christian gick på samma högstadium i oskarström och vi växlade några ord te varandra varje dag mest skämt och roligheter.... kommer absolut inte glömma denna underbara kille,han var världens snällaste
och christian kommer alltid vara i mina tankar.tänder ett ljus för honom idag lika så som jag gjorde för ett år sedan. mvh rosa

2007-11-03 13:28:08 - Marianne de Valladolid@spray.se, m.devalladolid@spray.se

I dag är vi många som tänder våra ljus och saknar och minns. Jag lånar Atle Burmans ord och ger med dem mina innerligaste hälsningar till de dina. Du själv, min Micke och alla ni många andra vill jag tro inga ljus behöver.Jag vill tro att ni ändå är i ständigt ljus, i frid och i kärlek.

Jag vill tända ett ljus till minne
av någon som före har gått
Jag öppnar i lyssnande stillhet mitt sinne
när något som bor i den levande lågan
vill viska ett svar på den svåraste frågan
ja allt som jag inte förstått

Jag vill tro att ett ljus kan vara
nåt mer än vad ögat kan se
och hjärtat som tror har så lätt att förklara
att bortanför allt, från en källa högt ovan,
kan vanliga ljus till den strålande gåvan
att låta nåt ofattbart ske

Jag vill tro att det undret sker nu
att någon jag saknar här
precis lika verklig som ljuset jag ser nu
och synlig för den som vill hoppas och drömma
att kärlek som aldrig mitt hjärta kan glömma
i evighet levandes är

Jag vill tända ett ljus till minne
av någon som möter mig då
när en gång den dagen och stunden är min
och ljuset för mig själv och andra
beskriver och lyser den väg jag ska vandra
till målet jag längtar att nå

www.mickevalladolid.se

2007-11-03 13:21:09 - Johanna Månsson, thehallon@hotmail.com

Det skär fortfarande något fruktansvärt i mitt hjärta. Jag förstår inte att det redan gått ett år..

2007-11-03 08:37:39 - Ing-Britt Jonnys mamma

Ni finns i mina tankar denna tunga dag,idag brinner det ett ljus för er älskade Christian här hemma.Många varma kramar Ing-Britt Jonnys mamma.

2007-11-02 21:17:23 - Jan Blomberg, jblombeg@hotmail.com

tänker på dig Christian, och din familj, och din flickvän. Hoppas ni fixar denna dagen på ett bra sätt, förstår att det är svårt, fint att ni samlas så.

Kram från Jan Billys pappa 80-02.

2007-11-02 16:05:17 - lars lundqvist, larslundqvist@hotmail.com

vilken fin och kärleksfull sida Föstår er kärlek till christian,Har slälv fyra söner som vi älskar.Sonen rikard Lundqvist tror jag kände CHRISTIAN.tÄNKER PÅ ER KÄRLEKSFULLA KRAMAR FRÅN FAMILJEN LUNDQVIST I SNÖSTORP

2007-11-02 11:33:41 - Jessica

Ett år av stor saknad.. Miss U

2007-11-02 11:26:46 - Jonas Gustavsson, Pacino87DeNiro@hotmail.com

När man ser filmerna på Christian så kan man inte i sin vildaste fantasi förstå vad som hänt. Ett bevis på att det måste finnas något efter jordelivet. Ha d bra Christian!

2007-11-02 10:05:46 - Yvonne

Tänker på er, vet hur det känns att mista en nära anhörig.

2007-11-01 18:45:09 - Marie, maries@rixmail.se

Min son är född den 3 november, han fyller 12 år på lördag. Hädanefter kommer jag alltid att skänka din son och din familj en tanke på denna för oss speciella dag. Tack för att du delar med dig av era tunga erfarenheter...

2007-10-31 12:54:13 - Lena

Lördag ska det förståss vara....oj, orden här blev nog för mycket.
Usch...det är för sorgligt!

2007-10-31 12:51:32 - Lena

Vilken otroligt fin minnessida över en fin kille.
En gripande berättelse men ändå fint berättat.
Jag hoppas att ni får en fin dag tillsammas i morgon trots att den är tung.
Kram

2007-10-30 20:32:09 - gunbro

vi tänker på er
familjen gunbro

2007-10-30 19:20:14 - Agnes, limeonline@hotmail.com

Kramar åt alla och stöd från Agnes

2007-10-29 12:29:28 - Sonja, sonjam.persson@bredband.net

Läser o gråter.
Var rädda om varandra.
Kramar
Sonja

2007-10-24 22:11:10 - Carola

Åh....tårarna rinner ner för min kind..Vilken vacker minnesplats ni gjort åt Christian. Du vet vad jag själv går igenom och jag ska be min dotter läsa och jag hoppas hon förstår..Tack snälla Pernilla för ditt mail. tänker på dig och hela din familj. Var rädda om varandra.Carola Lättman

2007-10-24 21:39:32 - Jennifer, jennifer9003@gmail.com

Kan inte förstå hur det är att förlora ett barn eftersom jag inte har något. Men igår var det ett år sedan min farbror somnade in efter månader av sjukdommar och sk*t. Vi fick inte hälsa på honom och så en dag dog han, utan förvarning. Men jag vaknade igår och kände att, vi har klarat ett helt år. Saknaden har varit stor men det kändes skönt. Vi hade klarat oss igenom allt!

Känner med er och önskar er lycka i framtiden, ta hand om er och se det lyckliga i livet oxå, inte bara sorgen!
Kramar

2007-10-23 18:34:17 - Linda

Skickar massor av varma kramar till er alla, ska tänka på er den 3/11

2007-10-19 10:43:15 - Jennie, Yennie424@hotmail.com

Hej. Hittade in till denna sida genom att söka på Änglar. Vill bara säga de att jag känner med er alla. Igår den 18/10 va jag på min väns begravning.Peter, han blev 21år. Han tog sitt liv... Han orkade inte vara med mera. Det är fruktansvärt att något kan ta ifrån oss de underbara vänner vi hade...
En människa är så liten på denna jord. Men när vännen har tagit steget till andra sidan, Vilken enormt stor plats vännen lämnat efter sig. Ett stort tom rum. Lider med er. Ta hand om er alla familjen.

2007-10-18 17:20:29 - Mona Johansson, evert.winberg@telia.com

Hej alla i familjen Sellergren!
Vill bara säga att jag känner med er alla. Som min gamla mamma alltid sa: Gammal skall dö men ung kan dö.
Lever sedan 10 år med min sambo som miste sin ende son då 39 år gammal (hjärt/drunkningsolycka för 15 år sedan) och han efterlämnade tre pojkar 6-15 år. Så jag vet hur grymt sorgen drabbar. Först nu kan han ibland glömma och vara glad och som han igår sa: När det känns bra så väntar jag hela tiden att det kommer att ryckas ifrån mig.
Kram
Mona

2007-10-17 13:23:56 - Jan Signarson Lönn, sportfiske_53@hotmail.com

Jag tänker och vandrar med er den 3/11.
Jan

2007-10-16 12:55:23 - Nina Lindskog, nina.lindskog@ulfab.se

Tårarna kommer när jag läser om Er och Er sorg. Ta vara på varandra, kramar i mängder. Nina

2007-10-16 00:48:08 - Marina Engan, marina_engan@hotmail.com

Hej Pernilla.
Tack för dina ord hos mig. Jag berörs så otroligt av din berättelse om din son, och om din sorg.
Kommer att vara med er i tankarna den 3. Nov.
Kram på dig änglamamma.

2007-10-15 08:37:33 - Ingrid Tenci Gabrielsson

Hej pernilla!
Ville bara säga att jag tänker på dig och på Christian! Har verkligen berörts starkt av Ert öde!Vet att det snart gåttett år sedan Cristianvalde att lämna livet och minns det som igår när vän talade om detta för mig. Min väns dotter kände Christian! Sänder Dig och Din familj en jättekram/hälsningar Ingrid!

2007-10-14 23:18:19 - shara, big_smail91@hotmail.com

Heej jag beklagar verkligen sorgen.Gud vad hemskt.började gråta när jag såg det här.R:I:P Christian<3

2007-10-10 18:10:22 - Malin, malle_74@hotmail

En kram och en tanke till dig Christian och din familj, nära och kära. Christian, vill du ge min morfar en kram från mig? Antar att ni är tillsammans bland änglarna i himlen och att ni sitter och vakar över oss nu...KRAM

2007-10-03 18:07:05 - Nina, svmotormekano@hotmail.com

Vill dela med mig av en dikt som är så oerhört finoch som sätter ord på den ofantliga sorgen; "Begravnings-blues" av Wystan Hugh Auden. Kram

2007-10-01 23:27:39 - Elsie

Hej.Hittade denna blogg hos min dotter Freias blogg.Jag förlorade min son den 29 okt,syskonen en bror,fru sin man o två små barn sin pappa.
Skickar en varm kram till er från mej.
blogg.baramin.se/herrmalm.
Kram Elsie

2007-10-01 13:53:30 - Tomas

Ofattbart hur sånt här kan hända, Christian verkade ha allt, jobb pengar flickvän och många vänner, Framförallt verkade han själv vara en mycket bra kompis som brydde sig mycket om andra. Har sett alla korten och filmerna och kan bara inte förstå att han valde att ta sitt liv istället för att gå till sin familj och be om hjälp. Vill ge hela din familj en hälsning som lyder KÄMPA PÅ!! även om jag givetvis förstår att livet aldrig kan bli som vanligt. Tänker nästan varje dag på det som er och det som hände Christian. Har besökt sidan många gånger och började följa Pernillas blogg i början av 2007, Lider med er. Kramar

2007-09-28 13:06:55 - Lee, Leefen0411@hotmail.com

Hej. Du är en stark mamma som kan dela med dig med allt detta. Det är inte första gången jag är inne på sidan. Jag har lagt den som favoriter på datan. Gillar sida jätte mycket, just det hära med att livet inte alltid är så rättvisst. Kram på er alla!!

2007-09-26 16:16:49 - Jeanette

Hej! Otroligt starkt av dej att dela med dej av allt detta som hänt! Det är en oerhörd saknad ni måste känna, har själv 2 underbara ungdomar som man blir så glad av att ha hos sej! Även om det inte hjälper dej så mycket så tänker jag på er alla. Kram på er!

2007-09-26 02:14:58 - Wim, wim.rodenburg@yahoo.com

hej pernilla, I just found this site from Christian. It's great to see how many people are suportive.
As I said before...The sky is indeed brighter with a new star.

Take care

greets from the Rodenburg family,..The USA

2007-09-23 12:25:49 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

hej pernilla
kikar in och ger dig en varm kram. hoppas min marcus och din christian har det bra i änglarnas stad. tycker att det är bra att du går ut och föreläser. har själv varit ute och föreläst om hur det är att mista sitt barn och i november är jag inbjuden att delta på ett stort semenarium med rädda barnen, bris mm. där skall jag stå och sälja min bok till minne av marcus. varm kram till dig från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
hemsida
http://www.tillminneavmarcus.dinstudio.se/

2007-09-22 20:45:00 - Katrin, Bettan6@gmail.com

Jag hittade adressen hit på AB-bloggen. Tack för att ni orkat dela med er och göra den här hemsidan. Har själv haft funderingar på att göra som Christian, men er historia övertygar mig än mer att man ska fortsätta kämpa på. Kan förtså att han inte orkade mer, samtidigt som jag förstår vilken känsla det måste lämna hos er att han valde den väg han gjorde. Tack igen för en alldeles underbar hemsida.

2007-09-21 10:27:01 - Matilda

Jag fick mailet från dig, Pernilla vidarebefordrat, så jag fick länken hit. Vilken fin sida ni har gjort! Jag har läst runt och jag beundrar ert mod och er styrka!

Varm Kram
Matilda

2007-09-19 00:02:29 - CC, ceciliaronnbom@gmail.com

Hittade er fina sida av en slump och fastnade totalt. Har också en son som varit spelberoende. Jag hoppas vi lyckades avstyra det men osäkerheten finns alltid där...Ni har en fin son i Christian. Tack för att ni delar med er. ((KRAM))

2007-09-18 18:03:00 - åsa i västerås

tänd ett ljus och låt det brinna låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu men det blir ljusare igen

2007-09-17 11:39:53 - Marie Louise Ekström

Jag tänker varmt på er.
Vi miste vår dotter den 9 juli 2007 då hon valde att ta sitt liv 24 år.
Stor varm kram till anhöriga

2007-09-17 09:16:52 - Martin

Hej, har hört talats om denna tragiska händelse innan. Men idag så klickade jag in mig på denna sida av någon anledning, har nu suttit runt 2 timmar och bara läst allt på sidan och tittat på bilder. Så sjukt tragiskt så jag finner inga ord. Hoppas att ni klarar dagarna, ni gör det bra som går ut och berättar om händelsen, så förhoppningsvis någon annan kan lära sig och kanske uppmärksamma ifall någon person i dess närhet mår illa.

Hoppas ni och christian har det bra! Ni har mitt fulla stöd

2007-09-15 09:04:16 - Gunilla, http://blogg.passagen.se/pgrrr

Tänker ofta på dig och din familj.
Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2007-09-14 18:06:12 - Pierre "Esc^" Sjöblom, dampgrodan92@hotmail.com

R.I.P Christian "Divino" Sellergren =/

2007-09-14 13:28:44 - Amalia, amalia_nelson@hotmail.com

Hej! jätte fin sida du har gjort. Beklagar verkligen er sorg. Skulle vilja komma in kontakt med dig. Har en storebror som tog livet av sig för drygt 2 månader sedan. vi är alla förstörda. vi behöver alla höra att det "finns ett liv efter"... många varma kramar Amalia

2007-09-14 00:29:09 - Maria, miur36@hotmail.com

En mycket fin minnessida...Jag är rörd till tårar,och sänder en varm kram till familjen...och Christian...

2007-09-13 12:53:50 - Tonårsmorsa, tonarsmorsa@gmail.com

Tittar in och lämnar en kram till er! http://tonarsmorsa.se

2007-09-12 21:34:07 - Lisa, lisa@mirabilia.se

www.mirabilia.se
önskar så att våra älskade kunde komma tillbaka. hur ska man orka?

2007-09-12 17:50:30 - Mamma Pernilla

Älskade ungen min vad jag saknar dig! Varje dag är en stor plåga av saknad efter dig. Tänk vad kraft det går åt till att sörja. Jag är så trött, så trött. det som får mig att orka är dina syskon och pappa och alla de männsikor som stöttar oss i det mest fruktansvärda som kan hända. Att förlora ett barn!

Tack alla som besöker denna sidan för ert stöd. Idag har sidan haft totalt 10000 besök!

Christian min älskade unge, jag älskar dig till solen och månen och tillbaka igen!

Puss och kram mamma

2007-09-11 19:12:21 - Tuija, Matias mamma, tuija@t-eklund.se

Tårarna bara rinner, känner så med er. Tittade på bilden då bröderna pussar kistan, och jag bara bröt i tårar. Minner så om hur det var när mina små pussade, gick runt Matias kista innan begravningen, hur dom knackade på kistan, ropade på Matias, "hallå Matias, är du där?2 Det är så svårt att orka, men det gör vi ju.

Bamsekram Tuija

2007-09-08 18:33:46 - susanne

har också förlorat mitt barn genom självmord, ??? är min vardag varje dag. Livet känns så meninglöst utan min pojke

2007-09-05 09:40:16 - Nina Lindblom

Har tittat på er fina sida om er fine Christian. Förstår sakanden, är själv där... Miste vår Erik för 9 månader sedan. Bra ide´med länkar till andra minnessidor. KRAM TILL ER!!!

2007-09-03 19:17:30 - Anna, ComeOonbaby_@hotmail.com

Idag är det 10 månader sen du lämnade oss.. Snälla kom tillbaka. Saknar&Älskar dig gubben.. Det är så tomt utan dig ska du veta. Du finns med mig varje dag. Älskar dig vännen

2007-09-03 13:06:38 - Lena, ljuhlin@yahoo.com

Tårar, tårar & ännu fler tårar! Sån fin kille & så kort tid! Ni har lyckats göra en mycket fin minnessida här! I minnet är våra barn alltid närvarande! Höstkram från mig-änglamamma till Jim 85-05.

2007-09-03 11:23:00 - Josefin

Tack för att jag fick komma in och titta på er fina sida om Christian. Mycket tänkvärt.

2007-09-02 18:55:59 - Monica Petersson, monica@livetsunder.se

Hittade sidan via bloggen på aftonbladet. Jag läste om Christian i Året Runt. Då gick jag omkring och undrade när artikeln om min son skulle komma. Den kom i ÅR nr 30. Jag tänker på alla som plötsligt och oförklarligt förlorar någon genom självmord, jag var i alla fall "beredd" på det. Men sorgen är detsamma.

2007-09-02 00:30:49 - Tomas Olsen, tomas.olsen@telia.com

Brukar tända ett ljus ibland på minnessidan.Tänker på er.

2007-08-31 22:46:03 - Eivor, http://blogg.aftonbladet.se/4481

Hej Hittade dig hos Maries änglamamma. Har svårt att kommentera sådant här. Men sänder en hälsning Eivor

2007-08-31 21:49:21 - Lena

Skickar en stor styrkekram och Christian är nog stolt över att denna sida är så jättefin. Gjord av stor kärlek //Kram från en medmänniska som tänker på er

2007-08-31 19:05:00 - Maries änglamamma, barbrowerlin@hotmail.com

Hejsan Det varlängesedan jag var på min blogg ligger lite i träda.... men livet går sin gilla gång. Ja nu kommer årsdagen och jag vet precis hur det känns. Många starka bamsekramar från mej Maries änglamamma

2007-08-31 11:24:21 - Maria ÄNGLAMAMMA till En liten Christian, drakend@hotmail.com

Gud vilken fin och stark sida ni har gjort till minne av eran Christian. Skickar många styrke kramar till er. Maria Änglamamma till en liten Christian. www.christiantrapp.dinstudio.se

2007-08-31 10:53:43 - Anna

Hoppa att ni får en bra höst trots allt!! Brukar titta in och sända er en tanke!! kramar från Norrland

2007-08-30 14:31:01 - melinda, trustzyxel@hotmail.com

Kram till ER alla. Önskar er en fin höst.

2007-08-29 22:48:56 - Hannah 22 , hannah_jansson@hotmail.com

Gud vilken fin sida. Har suttit o läst i flera timmar o gråtit massa. Tänker på er!! Kram Hannah

2007-08-29 00:43:32 - Heléne 19 år

JAg har som många andra gråtit mig igenom Er sida. Den var så fin och jag beundrar Er verkligen som har skrivit den. En kompis till mig gick bort för drygt ett år sedan i en bilolycka. Ni har fått mig att förstå vad Hans familj har fått gå igenom. Sidan är verkligen välskriven, jag kommer att tänka på Er.

2007-08-28 22:07:00 - annette

Så fin sida ni har. Känner så med er. Har själv mist en son 25 år. Kramar i massor.

2007-08-28 09:32:47 - Marita Gärdnér, bortagrind@telia.com

Känner så med er. Vi förlorade vår älskade Andreas den 19 juli i år. Han omkom i en trafikolycka 26 år gammal. Ofattbart! Läser mycket på olika minnessidor och bloggar där människor skriver om det outhärdliga vi går igenom. Tänker på er i Christians familj. Skriver själv lite om Andreas på www.pjasenshundhem.se Kram Marita

2007-08-27 14:10:36 - Lena

ååhhh Christian vad jag saknar dig!! Jag orkar inte mer, snälla kom tillbaka!

2007-08-27 00:53:50 - Carolina, carolina-79@hotmail.com

Otroligt fin sida om eran ängel. Önskar er alla kvarlevande en ljusare tid framför er. Jag beklagar sorgen, verkligen. Kram från Carolina

2007-08-26 01:04:47 - Linda

Beklagar inerligt sorgen.. gråtit mig igenom din gripande å välskrivna hemmsida. Kram

2007-08-24 22:30:47 - Pia Stålhandske

Beklagar sorgen och att inte finns hos er mer.

2007-08-24 21:37:36 - Majlise

Vilken fin och ömsint sida.Beklagar sorgen och saknaden som Ni drabbats av.Jag miste min son i en drunkningsolycka förra året.Sorgen har inga ord och saknaden ingen gräns.Jag tänker på Dej och de Dina.Kram från Majlise.

2007-08-22 06:44:36 - Harriet Grönholm, Johans ÄnglaMamma, harriet.gronholm@bredband.net

De varmaste tankar till Er som är kvar. Hoppas att Du, Christian, och min Johan har det bra där ni är tillsammans med alla andra vackra änglar./Harriet

2007-08-19 19:57:40 - Anette Quick mamma till Billy

Vill säga att sidan är så fin och med så mycket värme. Min son försvann 27/7 och hittades 6/8. Han hade valt att ta sitt liv. Han blev 18 år. Många kramar till er alla.

2007-08-19 17:35:12 - Therese ÄNGLAMAMMA till William

Vilken fin sida... Beklagar verkligen sorgen. Sänder styrkekramar // Therese änglamamma till William www.williamhedman.dinstudio.se

2007-08-17 14:24:48 - Caroline, mahler85@hotmail.com

Vilken fin minnes sida du har blir väldigt berörd av att läsa dina fina berättelser. Jag beglagar verkligen sorgen. Ta hand om er, kram kram

2007-08-16 17:31:03 - Marie Olsson, mia.olsson@comhem.se

Jag vill skicka över några styrkekramar i er svåra sorg.Det var en fin sida och den berör i massor.Vi förlorade själva vår son sommaren 2005 i en bilolycka.Jag hoppas våra änglar har det bra.Många varma kramar från Marie.

2007-08-15 15:29:00 - Tonårsmorsa, tonarsmorsa@gmail.com

Har ju läst din historia tidigare, men har nu gått igenom allt. Texter, album, dikter, filmer, allt! Tårarna strömmar och jag önskar så att jag kunnat ta bort lite av all er smärta! Kram!

2007-08-15 13:08:16 - majlis, majlis@kowisol.se

Läser och blir väldigt berörd. Har själv förlorat en dotter i sjukdom. Vet ju hur det känns för er. Finns inget värre än att förlora sitt barn.Kram i mängder till er

2007-08-15 01:19:59 - Elin

Tårarna slutar inte rinna.. Tänker på er.

2007-08-13 15:59:04 - anonym

Sitter och läser, tårarna kan inte sluta rinna. Jag försökte 17 år gammal ta mitt liv med en överdos, men gick i sista stund in till mina föräldrar och bad om hjälp. åh, vad jag är lycklig över att jag gjorde det! Kan bara ana vilken otrolig sorg ni känner.

2007-08-12 22:35:30 - OkändFlikka., ff@hotmail.com

Det är hemskt. Om det ändå fanns en annan väg han kunde gå än denna.

2007-08-12 22:28:39 - Margareth Osju Arverud

Kikar in här och lämnar styrkekramar.....önskar att det fanns något jag kunde göra. Margareth

2007-08-12 21:58:22 - Pillan, pernilla.viotto@telia.com

Hej Pernilla! Var ju tvungen att gå in här o kika när du lämnat adressen på min blogg. Kommer läsa lite om Chrístian då o då. Blir för mkt att läsa på en gång, då mina tårar trillar på datorn. Kram vännen/Pillan från Tonårssommar

2007-08-09 13:58:41 - Christine

Blev väldigt berörd när jag läste om Christian i tidningen och att han hade valt att ta sitt liv endast 21 år gammal. Har själv pojkar i ungefär samma ålder som Christian och man blir så himla ledsen när något sådant här händer, olycka,självmord eller annat, man tänker på sina egna barn och om något skulle hända dem. En tanke som man knappt vågar tänka, en helt ofattbar sorg som drabbar en. Kramar i massor till er alla och en himmelsk hälsning till dig, Christian

2007-08-09 07:37:20 - Marianne de Valladolid, m.devalladolid@spray.se

Christian. Att leva utan er, är en kamp. Dag för dag ibland stund för stund, andetag för andetag. Jag som varit utan min mördade son Micke i snart ofattbara sex år - www.mickevalladolid. se - vet att så småningom kommer ändå ljuset och glädjen tillbaka. Inte som förr, nej aldrig mer som förr men glädjen över de och det som finns kvar går förunderligt nog att förenas med sorg och längtan. Hur svårt vi än har det, vi som blev kvar utan er, så vill jag tro att ni ingenting känner av det. Jag vill tro att ni är i evigt ljus, i kärlek och i frid. Och att vi en dag ses igen. Återseendet är vårt hopp. Ger mina innerligaste hälsningar till de dina.

2007-08-06 23:21:54 - Marie-anne Thörnström, marie-anne.t@tele2.se

kommer in med en varm kram till dig pernilla. vi kämpar och vi kämpar att klara av att leva utan våra barn, men livet blir aldrig som det en gång var kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad http://www.tillminneavmarcus.dinstudio.se/index.htm

2007-08-06 15:01:37 - Anna

Jag återvänder ibland till den här sidan. Jag har en också en son som spelar nätpoker. Jag tror att vi har upptäckt det i tid och att han kommer att få hjälp. Men varje gång det är svårt att få tag på honom så får jag en klump i magen av oro.

2007-08-05 16:28:20 - ANNA

DET VAR EN FIN SIDA DU HAR!!

2007-08-05 00:11:18 - Malin

Jag måste beröma er styrka, till att kämpa vidare. att förlora någon så nära är svårt och tufft. jag själv har förlorat min son han fick aldrig uppleva livet. han blev 5 timmar gammal... hade klarat sig om inte sjukhuset hade missbedömt sitvationen... många syrke kramar till er!!! // Malin.

2007-08-03 16:08:46 - Minna

Vilken tragiskt berättelse..jag blir så berörd..tårarna har runnit hela tiden när jag har läst.. Så fint av er att hedra honom på detta sätt, kanske kan det hjälpa någon att inte göra likadant..Det man inte har varit med om själv kan man inte förstå hur det känns, och jag kan bara ana vad ni går igenom..All världens styrkekramar till er!

2007-08-03 13:07:49 - Mamma Pernilla

Strax efter kl 13 fredagen den 3 november startade vår värsta mardröm! I 9 månader bar jag dig i magen och mitt hjärta var fyllt av längtan och glädje efter dig. Idag har det gått 9 månader sedan du lämnade oss och mitt hjärta är nu fyllt av längtan och sorg efter dig! Christian önskar inget hellre än att du kunde komma tillbaka till oss! Älskar dig till solen och månen och tillbaka igen min fin unge! Kram Mamma

2007-08-01 12:54:37 - Emmi

Saknar dig Christian, så väldigt väldigt tomt utan dig. Varje dag är som en berg och dalbana, en dag är allt okey och man tänker på dem glada minnena, andra dagar är allt skit och det gör så otroligt fruktansvärt ont! Kom tillbaka nu! Tänker, saknar och älskar!<3

2007-07-30 20:50:04 - Gita, gita.lindstrom@gmail.com

Vilken fin sida du har gjort till minne av din son, jag beklagar sorgen. Jag blev tagen och rörd när jag klickade mig runt på sidan. Det är så otroligt tragiskt när man mister en ung person och för mig känns det speciellt jobbigt när det är genom att ta sitt eget liv, jag har själv mist en kompis genom självmord när han var 19 år. Har sett att min kille har ett pokerspel på datorn men det är som tur med fiktiva pengar, men jag har efter att ha läst på din sida bestämt mig för att titta till det så att det inte går överstyr, om det är så att det är så att riktiga pengar kommer in i bilden. Ta hand om dig själv och din familj//Gita

2007-07-28 20:20:41 - Monica Persson Carlberg, micka-pc@tele2.se

Vilken fin hemsida. Tänker ofta på dig Pernilla och det du går igenom.Önskar att jag kunde lindra din sorg på något sätt.Kram till hela din familj

2007-07-27 06:56:10 - Caroline, Carolajne_@hotmail.com

Jag brukar aldrig bli berörd när jag läser om självmord annars, men detta fick mig verkligen till att gråta. Jag har själv varit fast i skiten en gång men tog hjälp av mina kompisar, och det tackar jag dom för idag. Kram

2007-07-25 21:17:28 - Margareth Osju Arverud

Men naturligtvis får du det. *kram* Tanken med min bloggillustration om er änglamammor är att ni ska veta att vi är många bloggare/surfare som berörs och känner sorg över det lidande ni bär...*kram* ....

2007-07-25 12:49:34 - Margareth Osju Arverud

Tack för dina ord på min blogg. Det är dig och dina medsystrar jag ville krama om, för den sorg ni bär på, det känns, tvärs igenom det oändliga rymden. Jag trackbackar bloggillustrationen till dig och all min omtanke. Som mamma....som mamma förstår jag att du går igen skärselden av sorg. Margareth, djup berörd med tårar i ögonen.

2007-07-23 20:23:40 - Claes D

Alla ni som tillhör christian´s familj. Ni har vår sympati, vi förstår er sorg, vår son var 22 år. Varför, ingen vet varför, förberå sig själv, det går ej, leva med det, går ej. Men som vår son skrev, lev livet medans ni kan, rätt som det är så är det över. Varma kramar Claes D med familj

2007-07-23 13:05:10 - Åsa

Jag beklagar verkligen sorgen och allt som Christians bortgång har medfört. Precis som andra här var det omöjligt att sluta läsa när man börjat. Tyvärr är det väl så att det svåraste är att ta steget och erkänna för andra vad man gjort för fel, vare sig det handlar om pengar eller andra saker. Ta hand om varandra. /Åsa

2007-07-23 02:52:42 - Marie Dausch Sjögren, mariedausch@hotmail.com

Kära Pernilla, efter att ha börjat läsa om din som Christian och hans tragiska bortgång kunde jag inte förmå mig att sluta trots den där klumpen som bara växer och växer tills man knappt får någon luft. Detta eftersom jag upprepade gånger känner din sorg men framförallt din styrka att här kunna återberätta det som skedde under de dagar man egentligen inte känner sig vid liv eller ens verklig (jag förlorade min lillebror för fem år sedan). Det krävs framförallt kärlek. Kärlek till Christian, till livet och din övriga familj samt kärlek till alla medmänniskor. Det du gjort och gör här hedrar, skänker insikt och hjälper säkert även dig och din familj en hel del på bearbetningsplanet. Tack, Pernilla för att jag fick läsa om din ofattbara sorg i form av en sammansättning där varje ord verkar komma från djupet av ditt inre och på så sätt samtidigt gör denna sida så vacker. Jag skulle vilja se det som att Christians hemska öde finns beskrivet här men ljuset från detta underbara foto på honom fullkomligt strålar och tränger sig igenom den text som är som svartast. Jag önskar innerligt dig och din familj kärlek & styrka att leva för varandra. // Marie, Halmstad

2007-07-23 00:06:27 - Viktor

Hej. Efter att ha läst allt på hela sidan så blev jag oerhört tagen. Ja tror som många andra också att det är bra att "skriva av sig" öppet, men jag tror även det är nyttigt att läsa. Jag beklagar verkligen sorgen och jag skulle vilja tacka för ert mod när ni delar med er av eran katastrofala upplevelse. Kärlek /Viktor

2007-07-21 22:30:17 - susanne olofsson, osussi@hotmail.com

Har läst hela denna sida, och kan inte förstå att pojken inte finns här,en kille som verkar ha ett hjärta av guld. Så bra ni orkar ta upp detta med spelandet som han inte vågade berätta om, han förde den kampen själv men orkade inte verkar det som..varm stor stor kram till er föräldrar och syskon som man ser betydde så mycket för honom...jag är så tagen vill inte ni ska behöva ha mist er son o ber till gud vi får ha kvar våra pojkar 21 0ch 24 år...var rädd om er varm kram från mej sussi i norr

2007-07-21 21:00:50 - Birgitta

Vilken fin och gripande sida om er son. Beklagar verkligen. Bra att tala öppet om detta.

2007-07-19 02:26:46 - Tom, aka_nox@hotmail.com

Som en av två grabbar som nyligen klivit in i Eyeballers är det med en stor respekt och stort ansvarstagande vi försöker driva organisationen vidare efter det enorma arbete som Christian gjorde. Jag lärde aldrig känna Christian personligen men hans närvaro och engagemang lyser tydligt i de spår vi går i med vårt arbete kring Eyeballers. Tack för en mycket fin sida för Christian!

2007-07-19 00:39:10 - Jessica A, Stockholm

Jag är alldeles stum efter att ha tagit del av denna sida. Ni har gjort en fantastisk sida om er älskade Christian! Jag har läst om Christian i pressen tidigare och tycker att det är mycket bra att ni har fått tidningarna att uppmärksamma vad onlinespelandet kan leda till. Jag beklagar er ofattbara sorg och skickar en varm kram till er alla. Vila i frid Christian!

2007-07-16 14:24:28 - Johan

Beklagar sorgen, jag tycker att du har gjort en fin sida med många delar av Christian. Det är bra om fler får upp ögonen för riskerna med spel och vad det kan leda till. Tack för att jag fick läsa.

2007-07-16 11:48:33 - ingemar johansson

Att datorena ska ta överhand på en och tjäna pengar på detta..men jag beklagar verkligen sorgen och hoppas att andra får upp ögonen för sina barn. Ingemar Johansson från sundsvall

2007-07-14 16:51:12 - Carl

Jag vill först och främst beklaga sorgen även om jag förstår att det är lite till hjälp. Min uppfattning efter att mer eller mindre följt din blogg och kolla på bilder och videoklipp här och läst Christians egen blogg på Lunarstorm är att Christian var en kille man gärna skulle vilja lära känna men tyvärr aldrig fick tillfälle. Tycker det är bra att ni uppmärksammar problemet menar ju bara detta att ni fick ett brev från partypoker det är ju helt befängt!!! Kämpa På hela famlijen!!!

2007-07-10 22:27:26 - Mattias Mattsson, skinnarve@hotmail.com

Hej. beklagar verkligen sorgen och tycker det är bra att du uppmärksammar problemet med spelberoende. Tycker det är sjukt att de får göra så mycket reklam som de gör utan att någon gör något åt det. Kämpa på

2007-07-09 20:29:59 - Johanna, grafisktintryck@hotmail.com

Jag sänder er varma tankar och det jag läst får mig att verkligen anstränga mig mer att njuta av livet HÄR och NU med min egna familj (man och en son på snart tre år).Blir arg när man inser hur vårt samhälle sätter press, krav och lockelser för våra älskade barn. Det är verkligen beundransvärt att ni delar med er av detta! Kramar

2007-07-08 10:53:27 - Fredrik

Hej, jag har pratat med mina två barn som är femton och arton år gamla om vad som hänt med Christian. Livet kan vara brutalt och detta som hände med er son är fruktansvärt. Tack för att ni delar med er om detta, det är beundransvärt och viktigt.

2007-07-06 23:11:36 - Susanne

Jag tror inte att jag kan förstå men jag känner med er...

2007-07-05 16:15:04 - 56-årig Kvinna

Har läst och tårarna kommer fram... Det är så sorgligt, föräldrar ska inte behöva se sina barn dö. Och tänk vad dåligt han måste ha mått innan han tog det hemska beslutet att ta sitt liv... //En mor, mormor, farmor...

2007-07-05 12:20:28 - Ingrid Tenci Gabrielsson

Pernilla, lider så med Dig!!!Finns inga ord!Ingen mor i hela världen ska behöva mista en underbar son, det vet jag genom andra att Christian var. En stor och varm tröstekram från mig!

2007-07-05 00:02:02 - Gunilla, karlsson29034@hotmail.com

Är här inne och läser också ikväll. Känner mig så orolig om kvällarna och kan inte sova. Ångesten tar sitt grepp. Ni har ju ert hemska. Stackare! ibland är det bara för mycket. Men jag finns här om du vill maila eller nåt´... Kram Gunilla mamma till Rickard 81-05

2007-07-04 22:36:40 - Cecilia, cillabergstrand@hotmail.com

Hej.. jag fick denna länken av Louises (louise som var ihop me christian) lillasyster... Vi saknar honom jättemkt.. Christian var jätteduktig på fotboll, han var me när vi hade landskamp mellan sverige och polen. Han gjorde flera mål, och alla berömde honom. Vi trodde att han levde ett jättelyckligt liv me flickvän och allt men det var ju typ tvärtom.. Jag lider verkligen med er eftersom jag inte kände honom så väl... Hoppas att han har det bra // Cecilia

2007-07-04 03:49:15 - Lee Nilsson Thörnkvist

Jag vet inte hur lång tid det tog för mig att läsa vad som hade hänt er bror/barn/vän Jga bara gråter och gråter. En vän till mig tog ockås livet av sig men vi vet inte varför. Många kramar Lee

2007-07-03 00:51:19 - Fiffi, fiffi_l@hotmail.com

Efter att ha läst på denna fina sida så.. Det enda jag kan är att skicka är en varm kram. KRAM / Fiffi

2007-07-02 13:51:01 - Jessica, jessica_19880227@hotmail.com

Hej!! Äntligen hittar jag hemsidan.. jag måste säga att den är verkligen fin och jag tycker berättelserna är otroliga.. Jag hann knappt börja läsa om allt som hänt er tills tårar började rinna ner på kinderna.. Hoppas verkligen att ni alla mår bra och ni är så starka trots allt!! Många varma kramar

2007-06-30 23:56:20 - Marcus, marcus.johansson@multi.fi

Hej, tittade in på er nya hemsida, fin sida. Deltar i er sorg och saknad. Kan ej förstå hur det känns att mista ett av sina barn måste vara något fruktansvärt!!! Ber för er allihopa! Kram Marcus

2007-06-30 10:06:43 - magnus, skoterrace@hotmail.com

ja vad säger man??? hittar inga ord just nu men en väldigt fin sida ni gjort för christian./en morbror åt Änglakrigaren Christian Haka. Många styrke kramar till eran familj

2007-06-29 12:44:27 - jessika, jessia_karlsson27@hotmail.com

kan verkligen inte sluta gråta efter det jag läst jätte vackert. Hittade själv min pappa död i sin lght för 2år sen. fruktansvärt. Men dom finns bland oss och lever i våra hjärtan. var starka. Kram Jessika

2007-06-28 19:16:01 - Veronica

Ser på de nya fotona, och ser tåren, tåren på Christians kind, regndroppståren. Jag tror han saknar er... och önskar han valt annorlunda. Sidan är vacker, så vacker, mitt i all sorg. VÄRME!

2007-06-26 20:58:19 - Mika

Tänker på er. Bra att ni är öppna med detta, då självmord är liksom tabu i landet. En av mina vänner gick bort år 2005 på liknade sätt som er son. Ta hand om varandra och gläds över att ni finns... tids nog kommer ni att möta honom igen.

2007-06-25 20:05:12 - Tina, martinabertilsson@telia.com

Det finns inte ord för er sorg, jag har nu gråtit med er när jag har läst om er fina kille Christian! Jobbar som amb ssk och är mamma till tre fina barn, stunder som denna ångrar man allt ont som man tänkt om dem när de bråkat, Carpe diem! Var är din blogg på aftonbladet? Bloggar själv där. Varma kramar till er i familjen!! // Tina

2007-06-25 00:16:39 - uffe

Otroligt vacker sida. Er son finns med er alltid. Det är något som är sant. Kramar från en medmänniska!

2007-06-24 23:47:45 - Helena

Hej! Blir ledsen när jag läser om Christian, saknar ord. Det är ju sådant som bara inte får hända. Men hur ska man förhindra det? Har själv två tonårspojkar Jag blir orolig för. Tänker otroligt mycket på er.

2007-06-20 21:53:53 - Jan Blomberg, jblomberg@hotmail.com

Du och ni har gjort så fint på Christians sida, hade han sett det hade han kommit tillbaka. Saknar en fin pojke, precis som min egen , som heter Billy. Kram på er däruppe!!

2007-06-20 01:19:23 - Petronella, Litenpetronella@hotmail.com

Du har gjort en väldigt fin sida till din son och jag hoppas att ni kommer kunna fortsätta ert liv på ett bra vis och förhoppningsvis räddar du kanske några liv med din hemsida. Lycka till med allt!

2007-06-17 22:34:08 - Mia, mia.forslund@se.cisv.org

Tack för hälsningen. Kram Mia

2007-06-17 22:31:52 - Sofie, sofie_iva@hotmail.com

Kände inte Christian men står en av hans vänner från lumpen väldigt nära. Läser ofta på tillminneav om Christan. Ikväll hittade jag även denna sida. Jag vet inte varför jag så gärna vill läsa allt om och om igen. Det är otroligt sorgligt men på något sätt hjälper det mig att lyfta blicken och försöka se framåt. Min granne lämnade oss för tre månader bara sjutton år gammal och dagarna innan det skedde den hemska bussolyckan i rasbo, bara minuter från där jag bor. Såna saker får en att förstå hur skört livet är, men man msåte kämpa vidare. Jag ser upp till starka människor. Starka människor som du. Kämpa vidare! Christian kommer föralltid vara saknad men också älskad. Kramar Sofie Uppsala

2007-06-17 10:20:22 - Jenny Grönholm, jgroenholm@yahoo.se

Pernilla med familj! Tack för er närvaro vid Johans födelsedag igår. Ni är så underbara människor.Christian har en underbar familj. Tänker på er vackra pojke och hoppas att han och Johan tar hand om varandra som de vackraste änglar de är... Kram i massor till er.

2007-06-16 16:13:25 - Ingrid Tenci Gabrielsson

Tänker fortfarande mycket på Christians mycket tragiska bortgång! Har sett alla fina bilder på honom op Er fina hemsida! Specellt de från hans student berör mig mycket! Jag önskar verkligen att man kunde göra något för att mildra Er sorg! Jag vet att Ni säkert uppskattar att människor inte glömmer Er fine son och jag är säker på att han är saknad av många! Många varma kramar från mig!

2007-06-16 14:50:52 - Viktoria, viktoriacederberg@hotmail.com

Ta hand om er, och familjen. Jag lider verkligen med er, och hoppas ni är starka nog att gå vidare...

2007-06-15 22:28:01 - Mia Alexandra, lost_alexandra@hotmail.com

Jag blir otroligt rörd av denna hemsida och lider så med er alla, Christian inte minst. Jag vill gränslöst berömma er för att ni är så modiga och starka, att ni är öppna om det som skett så att andra kan lära sej av det. Jag kunde själv ha blivit ett änglabarn men har kommit över det värsta, jag grämer mej fruktansvärt över vilken smärta jag kunde ha orsakat min omgivning! Tack för det ni gör, kämpa vidare! Stor kram.

2007-06-15 19:54:19 - Eva

Började gråta när jag läste om Christian. Hoppas du har det bra i paradiset. Förlorade en kompis i vintras och det kommer alltid som en chock. Man kan frågas sig miljoner gånger. Varför? En stor kram till er i sommaren!

2007-06-15 17:36:02 - Marie Olsson, mia.olsson@comhem.se

Det var en jättefin sida ni har för Christian.Det är fruktansvärt det som hänt er.Jag känner med er i massor. Förlorade själv min son 19år i en bilolycka sommaren 2005.Kramar i massor till er alla. Från Marie,en änglamamma.

2007-06-14 15:18:58 - Tina, xan_tina@hotmail.com

Hej. Tråkigt att sådant kan hända men man får försöka leva vidare. Har själv mist två brödrar och min mamma.... känns jobbigt ibland men man får tänka tillbaka på de fina minnena man har och vårda dem ömt i sitt hjärta!! Ha det bra. Mvh Tina

2007-06-13 03:06:00 - David

Tragiskt att det skall behöva sluta så här. Mycket starkt av er att orka ordna denna sidan. Kämpa på. David

2007-06-13 01:59:11 - Mikke, mikke@guldstaden.com

Förlorade Min lillebror och styfar inom loppet av 6 dagar för ett antal år sedan och jag kan bara säga med tiden blir det bättre, jag vet att det låter som en kliché men man lär sig leva med det. Inte mycket till tröst kanske men det blir bättre. Har dessutom ett par vänner som tragiskt valt att avsluta sina liv i allt för tidig ålder, så jag vet tyvärr vad jag pratar om. Jag önskar er all ork som krävs för att fortsatta livet

2007-06-12 16:36:13 - Joakim, jockeagren@gmail.com

tråkigt. Självmord är aldrig kul, en av mina bästa kompisar tog sitt liv 2006. Vet hur det känns men kan inte tänka hur det kan kännas för er som är föräldrar. Kämpa på, Hälsningar från Göteborg. R.I.P Christian.

2007-06-12 10:28:40 - Helen

Sitter o storgråter efter att varit inne på denna sida... vill bara sända en kram till hela familjen! *kram*

2007-06-10 23:20:45 - Linda

Usch va jag lider med er... så hemskt att en ung människa inte finner någon väg ut..

2007-06-09 21:51:11 - marie-anne, marie-anne.t@tele2.se

kommer in med en varm kram till dig pernilla och din familj.en dag träffar vi våra söner igen i änglarnas stad. kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad marcus minnessida http://www.tillminneavmarcus.dinstudio.se/index.htm

2007-06-08 20:43:07 - Lisalill, funderingar@yahoo.se

Tänker på er och sorgen ni tvingas arbeta er igenom. Kram

2007-06-07 23:27:29 - farah, b_arcelona@hotmail.com

Christian lever kvar inom er, familj och vänner. vila i frid, christian. Lycka till och tänk på att han lever inom er. kram farah

2007-06-06 23:56:49 - Jan, jblomberg@hotmail.com

Christian, du lever säkert kvar i det här livet

2007-06-05 17:51:44 - Christian

En hälsning till familjen som kämpar så tappert, hoppas att ni kan le igen!

2007-06-05 02:55:53 - Mohammed, Bandorasoda@hotmail.com

Hej... jag läste precis er berättelse. Jag själv spelar poker och det just nu, känner verkligen att jag bör ta det lite lugnt efter att ha läst denna tragiska historia. Jag tackar OTROLIGT mycket för att ni som familj verkar starka, vill hjälpa andra. Och en till sak som jag tycker är något som gör situationen lättare att alla SKA dö någon gång och jag ser det som någon form av rättvisa och det finns en fortsättning och jag är 100% säker på att Christian har det bra TACK hejdå

2007-06-05 01:24:07 - Mikael M., avalon1912@yahoo.se

Det gör så ont att läsa denna sida. Men samtidigt så känns den så viktig. Tänk om vi kunde få "fånga" alla människor vi bryr oss om och bara få tala om för dom, att kärleken vi känner är så stark. Men det gör vi inte, i stället så drunknar vi i vardagens sakta flytande vatten. Där vi förutsätter att allt är som en självklar väntande trygghet, och där man inte förväntar sig något värre än att man missar ett möte, eller försover sig till jobbet. Och helt plötsligt så inser man att allt detta är oväsentligt. Av hela mitt hjärta så sänder jag tusen tankar till Christians anhöriga. Vi är många som tänker på Christian.

2007-06-03 22:22:11 - Åsa

Vilken fin sida!! Ännu en som försvunnit från jorden alldeles för tidigt. Känns så overkligt, så många unga människor från ens hemstad, borta... Jag hoppas ni tar hand om varandra där uppe, Emma, Linda, Dennis, och nu oxå du Christian. Ni ska veta att ni är oändligt saknade här nere... Ni hade så mkt kvar att leva för! Verkligheten är inte rättvis! Tusen kramar

2007-06-03 22:06:06 - maria

åh fy... det ni har gått igenom borde ingen behöva uppleva... Hoppas ni kan finna lite tröst i att er hemsida kan hjälpa andra med samma sorg. Massor med kramar!

2007-06-03 22:05:30 - Tobias Johansson, b98_jot@yahoo.com

Christian, du var en av dom bästa! Du finns fortfarande i mina tankar och jag saknar dig, hoppas att du har det bra där du är...

2007-06-03 13:13:47 - S

Gick i skola ihop ett tag på högstadiet. Gör ont i hela mig när man läser om ditt tragiska beslut. Hoppas du kan känna frid nu Christian. Skickar varma kramar till din familj och din flickvän

2007-06-02 21:42:41 - Lena, lenabalder@hotmail.com

Hjälp!! Dina ord om din son berörde mig på djupet. Har själv en son på 21 år som är spelberoende och just nu inte mår så bra. Blir så förbannad på att det är så lätt för ungdomar att spela poker på nätet. Man är så maktlös som förälder. Tänker verkligen på dig och på vad du går igenom. Varma Kramar till dig.

2007-06-02 16:31:46 - Malin

Känner att på ett sätt att jag snokar när jag varit på denna sida. Man kommer så nära på nåt sätt....Men samtidigt som mamma kan jag också förstå att ¨på detta sätt lever Christian vidare. Denna fina varma kille som han verkar vara. Det gör också tror jag att man tänker till på vad man har mens man har det. Man vet ju aldrig när det är sista gången man ses. En jättefin sida och tack för att jag fick ta del av denna.Skickar styrkekramar till er.M

2007-06-02 15:03:43 - Jan , jblomberg@hotmail.com

Saknaned är hemsk.

2007-06-02 14:41:50 - jan, jblomberg@hotmail.com

Du och ni är verkligen starka.

2007-06-02 14:24:54 - Maria, fenni_100@yahoo.se

Ja nu har jag tagit mig tid och läst igenom hela sidan, vet inte vad jag ska skriva, vilket helvete du har och vilken styrka du har. Jag följer dig i bloggen var dag hoppas du vet att du är en otrolig kvinna. Kram

2007-06-02 13:55:19 - Jessica

Jag kan helt enkelt inte sluta gråta, när jag läser allting som har hänt. Lider så med er! Massor av kramar och stöd från Jessica!

2007-06-02 13:27:06 - Jan, jblomberg@hotmail.com

Ha det bara bäst! Christian och din familj.

2007-06-02 09:33:26 - Malin

Sitter här och gråter...livet är så orättvist. Tur att Christian har en sån fin familj han kan kika ner på från änglahimlen...Tänker på er. Kram

2007-06-02 08:14:02 - Jan, jblomberg@hotmail.com

Tänk om man hade kunnat hämtat Christian, tillbaks och berättat för honom, att han var och är värd så mycket, och det ekonomiska, kunde man fixat lätt. Ha det bra i änglahimmeln. Från en änglapappa.

2007-06-02 08:06:01 - Jan, jblomberg@hotmail.com

Tänker på er. Och eran Christian. Kram från Jan

2007-06-02 07:51:59 - Linda

Hej jag miste min bror för 20 års sedan. Kniven i hjärtat kommer alltid vara där. Helt plötsligt, när som helst vrids den om. Tiden läker inga sår man lär sig bara leva med det. Men att prata om Christian som ni gör, gör det lättare för dem som finns runt omkring er att närma sig eran sorg. Ingen kan dock förstå hur smärtsamt det är innan man upplevt det själv. Det är först nu sedan jag fått barn som jag kan förstå min mamma och pappas smärta. Jag har blivit starkare men också råare och räddare. Nu vet jag att det även kan drabba mig, mina nära och kära. Innan detta var vi odödliga. Kämpa på och prata med varandra. Kram Linda

2007-06-02 03:20:05 - jan, jblomberg@hotmail.com

Ni familjen och flickvän. Är så fina, och försöker vara så starka. Beundrar er. Ni änglar, ha det bra Christian o Billy

2007-06-02 01:20:46 - Emma, saabtrollet@hotmail.com

Beklagar verkligen sorgen .. Väldigt fin sida! Vila i frid Christian!

2007-06-02 01:12:24 - Tobias.

Skänker en tanke till Christians vänner och anhöriga. Hemskt att det kan gå så långt att en person inte ser någon annan utväg än att ta sitt eget liv. Vila i frid.

2007-06-02 00:38:17 - R.I.P

Vila i frid Christian !

2007-06-01 23:42:36 - Mia

Ville bara säga att hemsidan är väldigt fint gjord och verkligen berör! Fortsätt vara starka! Ni hjälper! Jag önskar så att alla skulle veta att även om allt känns hopplöst är det aldrig det! Det finns alltid någon som kan lyssna om man bara ber om hjälp. Det är aldrig försent! Stor kram från mig till hela Er familj

2007-06-01 21:57:21 - Henrik E, waddlefan@hotmail.com

Familj, släkt och vänner till Christian... Mina tankar är med er. En oerhört varm och fin hemsida. Mvh/Henrik

2007-06-01 21:56:45 - Henrik E, waddlefan@hotmail.com

Familj, släkt och vänner till Christian... Mina tankar är med er. En oerhört varm och fin hemsida. Mvh/Henrik

2007-06-01 19:38:40 - Anna S, Stockholm

Vilken härlig hyllning till Christian ni gjort genom att skapa denna hemsida!!! För mig som inte känner honom framstår han snabbt som en superhärlig, charmig och sprallig kille. Säkert precis så som han själv vill bli ihågkommen om han fick välja. Hoppas ni orkar vidare och är lyckliga tillsammans med Christians alla småsyskon! STORA KRAMAR

2007-06-01 17:46:50 - Susanne, sussie_1977@hotmail.com

Glömde att säga att din blogg fick mig att förstå hur starka ni måste vara i er familj. EN KRAM En kram full av energi och kraft ges av mig till er.

2007-06-01 17:40:33 - Susanne Lagerlund, sussie_1977@hotmail.com

Till Familj, släkt och vänner till Christian. Jag har spenderat hela dagen på jobbet och sitter ännu här läser på er fantastiska hemsida och kan inte slita mig. Många tårar har fallit och jag gråter ännu. En otroligt stark och gripande berättelse om Christians öde och om dagens fruktasvärda verklighet. Finns inga ord i världen som kan trösta er nu men om dom funnits hade jag sagt dom om och om igen. Ni är så otroligt starka som orkar leva med det här. Önskar att det fanns ett sätt för spelbolagen att ta sitt ansvar, dessa ryggradslösa människor. Sorgen och saknaden kommer att vara mycket svår en längre tid men försök att minnas Christian så som han var i era ögon. Precis så som ni har beskrivit honom för oss läsare så kanske, kanske ni i familjen, släkten och alla ni vänner en dag kan skratta tillsammans och veta att Christian om han funnits vid er sida hade skrattat tillsammans med er. Kom ihåg alla ljusa och glada minnen. En dag gör dom inte lika ont. Tänker på er. Mvh/Sussie

2007-06-01 15:50:17 - Anita Saxton, anissan55@hotmail.com

Jag blev också av med mitt barn - hon blev kidnappad till fadern på annan ort när hon var knappt sju år fyllda. Sex poliser och två socialarbetare var med och jagade oss. Det var fruktansvärda år och är det fortfarande. Jag fick ej träffa henne alls under de tre första månaderna hon hölls fången i N.Åbyggeby, Gävle. Dottern var helt förstörd, det hörde jag när jag pratade med henne i telefon. De tre första åren fick jag träffa dottern fyra timmar i månaden, socialens två vakter vaktade oss. Så här illa behandlas inte ens grova brottslingar, de får permissioner osv. En som hade mördat en annan människa var redan fri efter fem månader. Min dotter har varit borta länge nu, det blir sex år till hösten. Ja, hon är ju inte död, men det känns fruktansvärt. Det som hade varit ännu värre hade ju förstås varit att hon hade dött. Jag förstår att ens barn som dör måste vara det värsta som kan hända en förälder/föräldrarna. Trots att min dotter våren 2004 i ett samtal med socialens två utredare hade sagt att hon vill bo med sin mamma och att hon vill träffa sin mamma varje dag, så är hon fortfarande fånge i Gävle. Så här sa socialenens två utredare till henne: - NN, vad säger du om det att vi hör vad du säger, att du vill bo med din mamma och att du vill träffa henne varje dag, men att vi kan inte göra något åt det (de ljög för henne, för de har ju obegränsad makt att göra vad de vill med barn i Sverige). NN: -TRÅKIGT! Socialen: -Trodde du att vi skulle kunna göra något? NN: -Ja! Om det är någon som vill läsa berättelsen om dottern, gå in på: www.dsm.nu, "MEDIACENSUREN" (exempel 18) eller: www.nkmr.org, klicka på "Artiklar" och "Fallet Anita och Jemima Saxton".

2007-06-01 15:14:43 - Annika , musseandersson@hotmail.com

Beklagar sorgen, tårarna rann när jag läste om Christian. Många kramar till Er, väldigt fin sida ni gjort. R.I.P Christian

2007-06-01 15:07:37 - Annika, musseandersson@hotmail.com

Blev alldeles gråtfärdig när jag läste om Christian. Hoppas han har det bra idag och att Ni orkar vidare /Varma hälsningar Annika

2007-06-01 15:03:21 - Sofi

Har förlorat både min pappa och pojkvän, det är tufft.. men det går. Men inget kan någonsin fylla de tomrum som finns kvar. Stay strong..

2007-06-01 14:59:31 - Annika A

2007-06-01 14:59:30 - Annika A

2007-06-01 14:59:30 - Annika A

2007-06-01 14:31:41 - Fia, tok_fia@hotmail.com

Oj, vilken fin sida ni har gjort om er grabb! Tack å lov har jag mian barn i livet, men detta berörde mej djupt, jag tänker på er samtidigt som jag ler genom tårarna, över vilken gemenskap ni har med både Christian å resten av barnen!

2007-06-01 13:46:17 - camilla, snuttan19_@hotmail.com

R.I.P beklagar verkligen..blev tårögd när ja läste allt de fina ni skrivit..vila ifrid christian

2007-06-01 13:17:40 - Linda, lihndan@hotmail.com

Tack för en sida med otroligt vackert och informativt innehåll! Ni gjorde verkligen rätt som berättade den svåra sanningen för Christians syskon med en gång. Varma hälsningar! /Linda (Halkade in här via en länk på Aftonbladet)

2007-06-01 12:35:56 - Maria

Det var verkligen en rörande berättelse på eran sida. Mycket fin och jag tror ni kan skatta er lyckliga över den tid ni fick men den grabben, han verkar ha varit toppen!

2007-06-01 12:17:10 - Jennie

Jag kom in på denna sida via Aftonbladet och sitter här på jobbet och gråter när jag läser det fruktansvärda ni alla drabbats av. Har själv 2 underbara barn och vågar inte ens tänka på hur man klara detta. Tänker på er! Jennie

2007-06-01 12:15:06 - Johan, Visby

Jag ska starta en sida som kommer göra allt för att smutskasta o dra ner alla dessa bedrövliga spelbolag som driver unga människor till självmord. Det måsta finnas ett mänskligt tänkande hos dom som gör att dom måste ta ansvar ...men det existerar inte hos merparten av dessa bedrövliga spelbolag som sprids som insekter på nätet. Ni drabbade till christian, jag tänker på er!

2007-06-01 11:46:46 - Åsa

Vad fint ni har beskrivit allt. Jag känner så otroligt starkt för er alla. Tack för att ni delar med er. Åsa

2007-06-01 11:45:29 - Georgios, Karra28@hotmail.com

beklagar så mycket.blev tårögd efter allt det fina ni skrivit och gjort åt han! vila i fred Christian

2007-06-01 10:33:49 - Jannica

Ännu än dag, ännu en tår, hoppas vi tillsammans når vårt mål. Varma kramar Jannica

2007-06-01 08:00:29 - Mamma Pernilla/Pappa Göran

Jan: Självklart finns det en änglapappa liksom det finns tre änglabröder och en änglasyster. I några av reportagen är de med (se länkar artiklar och reportage), i några är de inte. Vi väljer själva hur mycket vi orkar framträda offentligt men självklart står vi alla bakom vartenda ord. Pernilla och Göran

2007-06-01 05:06:10 - Joxx

Tomhet! Jag läser och känner bara tomhet. Tomhet för det som har inträffat. Tomhet också för att samhället uppmanar människor att pengar är allt, pengar är lycka, pengar är makt. Varför kan vi inte bara njuta av det som finns gratis på jorden. Jag tänker på dig Christian, och jag tänker på er, hans familj som måste känna en tomhet som inte har någon gräns. MvH Joxx

2007-06-01 03:27:14 - jan, jblomberg@hotmail.com

Har följt er både på tv, och eran fina hemsida. Det ända jag tycker är konstigt att jag inte sett någon änglapappa. Jag miste min son 2002, han blev ungf. samma ålder som Christian. Tyvärr var det en överdos av heroin.Kan aldrig komma över det. Tycker ni gjort så fint för Christian. Christian var snäll och hälsa till min älskade Bily.

2007-05-31 23:53:38 - Anna

Som så många andra finner jag inte ord bara sorg...

2007-05-31 22:55:34 - Johan Lundström, johanlundstroem@hotmail.com

Jag saknar ord och känner ett enormt medlidande med er. Ta hand om er. // Johan

2007-05-31 20:56:01 - Henrik, henrik@onnerby.se

Väldigt chockad över det som hänt. När jag tänker tillbaka på hur Christian var så ser jag en kille som hade framtiden framför sig, han hade ett oerhört driv i kroppen! han var väldigt ambitiös och en oerhört hjälpsam kille. Vila i frid Christian // Ost Clan Online

2007-05-31 20:11:08 - Julia, julia_n_forss@hotmail.com

Att förlora någon närstående är jobbigt. Att förlora sina barn är ännu jobbigare. Nånstans har man som förälder synen att man själv kommer att gå bort före sina barn. Tyävrr blev det inte så för er. Tyävrr lämnade en ung man jorden. Men hamna i himmlen. Jag tror inte att ni kunnat göra något annorluda. Han hade bestämt sig. Pressen blev för stor, liksom skulderna. Han tyckte nog att han gjorde er en tjänst. Att ni hade det bättre utan honom, att han var en börda för er. han ville inte betunga er ännu mer genom att komma med skulder på flera hundra tusen. hela Sverige vet idag att ni hade gjort allt för hjlpa honom. Men nu kan ni inte annat än att hjälpa andra...och vet ni vad? Ni gör ett kanon jobb! Prata, skriv och älta! Gråt och skratta. Skämta och tala allvar. var er själva, lev för dagen! Carpe Diem Kram Julia

2007-05-31 18:55:38 - Jonas

Mycket tragisk historia, vila i frid Christian. Mina djupaste beklagelser finns med familjen.

2007-05-31 17:54:42 - Anna-Maria

Otroligt att detta skall få hända. Vi måste ta vara på varann.

2007-05-31 16:58:21 - Anna

Jag känner verkligen med er och tycker ni är så starka. Ta väl hand om Er!

2007-05-31 15:49:08 - Jelena, jelenajacobsson@hotmail.com

Det gör ont i mig när jag läser om eran förlust! Ta hand om er!

2007-05-31 14:29:20 - Jannica Karlsson, lsy05083@stud.mah.se

Jag blev så berörd (gråter nu) vad du är stark!!! Många många kramar till Er. Har ett skolarbete som ska presenteras på måndag där jag har tagit med detta tragiska öde. Vet inte vad som drev mej, men Gert Fylking på Radio rix.fm morronzoo har fått ett mejl hur fruktansvärt jobbigt detta är för många, om de kunde belysa ämnet i radio. Kände att jag var tvungen att göra något. Ta vara på ER!

2007-05-31 13:58:35 - Johanna

En stor styrkekram till er alla! Jag blir väldigt berörd av er berättelse! Kram, kram

2007-05-31 13:07:43 - Lisa, louols@hotmail.com

Har tittat runt på denna fina sida. Gråter... Tänker på er! Så starka ni är! Tänker på er familj! Många kramar

2007-05-31 12:18:03 - johanna

Fruktansvärt med brevet! jag har inte ord! Tänker på er!

2007-05-31 12:00:27 - Andreas

De dagar livet känns som värst, är det tanken på de efterlevande som håller mig kvar. Och de dagar man mår riktigt bra, är det sidor som denna som gör det enkelt att avstå från dumheter som nätpoker och alkohol...

2007-05-31 11:36:38 - Ingrid tenci gabrielsson

Har läst "den värsta dagen" på Er fina hemsida och gråter varje gång (har läst den ett par ggr) så ofattbart för Er föräldrar att behöva uppleva något så tragiskt....vad man önskar att Er underbara son hade sökt hjälp!!!! Han verkade vara så snäll och han hade ju egentligen allt, en fin familj, söt flickvän, många vänner, verkade väldigt skärpt!!Tänker på Er mycket!!!!

2007-05-31 11:10:52 - caroline igen

Måste bara skriva att jag inte kan släppa detta. Har nu läst hela er otroligt fina sida, men ack så fruktansvärt! Skänker er en varm tanke!

2007-05-31 10:52:39 - Marie Lundgren, marie.lun@hotmail.com

Stor kram till er alla.

2007-05-31 10:41:23 - Madeleine Nilsson, madeleinenilsson6@hotmail.com

Pernilla, jag sänder den varmaste tanke till er familj. Du har gjort en underbar sida om Christian! Var rädda om er! Många kramar, Madeleine

2007-05-31 10:35:08 - Emimi

Christian...idag är det tungt, när solen skiner är det som värst. Hur ska det kunna bli en bra sommar utan dig?! Kom tillbaka nu! Tänker, Saknar & Älskar!<3 Pernilla, sidan är otroligt fin. ta hand om er! Massa varma kramar! //Emmi<3

2007-05-31 10:24:25 - maria

En underbart vacker sida. Många varma kramar.

2007-05-31 10:14:39 - Linda

Tänker på er och det fruktansvärda mi varit med om.

2007-05-31 10:01:10 - Ann

Finner nästan inga ord för hur hemskt detta måste vara för er. Önskar er styrka och kraft för att försätta det daglig livet i framtiden. Varma kramar från Ann

2007-05-31 09:51:47 - caroline

Blev oehört gripen av er historia! Av hela mitt hjärta hoppas jag att ni mår bättre! Massa stora kramar!

2007-05-31 09:01:53 - helene, helenepettersson_@hotmail.com

tänker på er. har själv barn på 21. 19. 15. kramar

2007-05-31 09:00:56 - Alexandra,

Vilken vacker son du har..... många kramar till er i familjen.

2007-05-31 08:29:34 - Johan

Pernilla e fam: Oerhört fint och vackert! Grät när jag läste "Den värsta dagen". Har själv förlorat min mamma i cancer när jag var drygt 20 år. Har nu själv två barn (1 och 3 år) och kan inte ens fantisera om hur det skulle vara att förlora någon av dom. Krama varandra! Vila i frid Christian! / Johan

2007-05-31 08:24:26 - Malin, malin_karmteg@hotmail.com

Många varma kramar till er!

2007-05-31 08:23:32 - Johan, Johan_kocken@hotmail.com

Hej. Känner igen mig väldigt väldigt mycket i denna tragiska berättelse. Jag hade spel problem med poker och jag får erbjudande av olika slag till min mail. Jag spelade bort cirka 30000 - 40000kr på någon månad och många nätter man grät sig till sömns och skada sig själv bara för att få bort all skamm ur kroppen. Men jag berätta sanningen för mina föräldrar och jag fick det stöd jag önskat och de hjälpte mig på traven. Man känner sig ensam när man har ett sådant problem men man har ett sånt otroligt stöd av vänner familj och släkt som hjälper till. Idag mår jag bra men jag ångrar att jag ens börja med ett kortspel som bara är ren ondska. Men jag lärde mig en läxa som var mycket dyr men så mycket mer värdefull för mig. Att pengar går i omlopp men livet går bara ett lopp. Men så som jag läser om er Christians föräldrar så låter ni som ett änglapar ni sätter er verkligen in i era barns hobbys och intressen. Ni verkar ha en familj full av kärlek. Vila i Frid /Johan

2007-05-31 08:14:47 - Sanna

Vilken otroligt fin och personlig sida. Skickar en kram!

2007-05-31 01:53:38 - Per

Varför? Det handlar om så mkt mer än bara pengar. Pengar är bara en liten del i det stora hela. Det handlar om en människas stolthet och självinsikt. Någons drömmar som går i kras. Christian ville nog reda ut sin situation på egen hand utan någon hjälp från ngn annan. Väldigt många skulle agera likadant som Christian, inkl. jag. Men det är det som är så farligt. Sådana här kraftigt psykiskt påfrestande situationer är väldigt svåra att hantera på egen hand, man måste få och kunna ta emot hjälp utifrån. Men det viktigaste är att personen får och kan ta emot kärlek. Vila i Frid Christian! / Per

2007-05-31 00:16:40 - Jenny, jenny.ahlqvist@telia.com

Hej! Har läst hemsidan som ni har gjort om Christian, så underbart fint. Denna sida och alla artiklar i tidning och i tv kommer rädda många på vägen. Jag kan inte säga att jag kända er Christian men jag arbetade tillsammans med honom, där han sålde sina "luftslott". Vi tyckte det var jätte kul när han började han var ju lite yngre än oss andra och vi var imponerade över hans counter-strike framgångar som han berättade om. När vi nå