Dagbok/Blogg

 

Stoppa självmordssidorna på internet!

2010-10-21

 

Varje år dör 1500 personer i självmord, det är 1500 personer för mycket. Regeringen vill ha en nollvision men tillåter ändå att självmordssajterna finns. Kan man sträva efter en nollvision och ändå tillåta dessa sidor som finns på nätet där det står exakt beskrivet hur man går till väga för att ta sitt liv?

 

Att förlora en närstående i suicid är fruktansvärt och helt obeskrivligt, något vi inte önskar att något annan ska få genomlida. Vi vill att människor som i sin förtvivlan och smärta söker på självmord på internet ska hamna på sidor där de istället kan få rätt hjälp, hjälpen att orka leva.

 

Det handlar inte om att förbjuda olika community sajter då skulle vi ju inte använda Facebook för att sprida denna namninsamling. Utan det handlar om alla de självmordssidor som finns där det finns beskrivet exakt hur man ska gå till väga för att ta sitt liv. Det är inte heller okej att uppmana någon att ta sitt liv eller att "heja på" någon som uttalat att den inte orkar leva.

Vi som förlorat någon närstående i suicid känner oss inte på något sätt viktiga eller som bättre människor, vi lever i ett livstidsstraff och vi har en glöd att kämpa för alla de som mår dåligt och för att de ska finna en annan väg ur sin smärta än att ta sitt liv. Lika självklart som att människor lär sig HLR (hjärt och lungräddning) lika självklart ska det vara att kunna Psykisk Livräddning.

 
En änglamammevän till mig Lisa som förlorat sin dotter Jessica i suicid har startat denna namninsamling. Denna lista sprids nu via Facebook av både änglaföräldrar och människor som inte kommit i närheten av ett självmord, många har engagerat sig. Listan kommer överlämnas via personligt besök hos ministrarna Beatrice Ask och Maria Larsson och det kommer ske tillsammans med SPES.

SKRIV PÅ!